Μάλτα – Ισπανία

Φυσικά και υπάρχει φαβορί στο ματς. Η Ισπανία στοχεύει μόνο στην κατάκτηση της κορυφής, ενώ η Μάλτα θέλει να αποτελέσει παράγοντα στον όμιλο.
spain ramos

Πολύ δύσκολο ξεκίνημα για την Ισπανία, με το 2-1 επί της Νορβηγίας. Αυτό που μένει όμως είναι οι τρεις βαθμοί, σε έναν προκριματικό όμιλο που οι “φούριας” ρόχας στοχεύουν μόνο στην κορυφή. Η Μάλτα κέρδισε τα Νησιά Φερόες και είναι πλέον αφεντικό στη μάχη για την αποφυγή της τελευταίας θέσης του γκρουπ. Η παράδοση είναι σαφώς υπέρ της Ισπανίας, με επτά νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Τα προγνωστικά μου

21:45 | Μάλτα – Ισπανία | UNDER 4,5 | 1,70

Ανάλυση

Δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να κερδίσει τα Νησιά Φερόες η Μάλτα. Μπήκε λοιπόν με το δεξί στα προκριματικά, κόντρα σε μια ομάδα που δεν τα είχε καταφέρει λίγους μήνες πριν, στο Nations League. Μάλιστα, από τα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου έπαιζαν με δέκα παίκτες, χωρίς πάντως αυτό να τους πτοήσει. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη για τους Μαλτέζους σε επίσημο ματς, έπειτα από έξι χρόνια. Δεύτερο σερί εντός έδρας παιχνίδι δίνει σήμερα, αυτή τη φορά κόντρα σε έναν πολύ πιο δύσκολο αντίπαλο. Ακόμη και η ισοπαλία θα είναι τεράστια επιτυχία γι’ αυτήν, με τον προπονητή της Μάλτας να δηλώνει χαρακτηριστικά “Είναι σχεδόν η καλύτερη ομάδα του κόσμου, το μόνο που μας απομένει να κάνουμε είναι να παίξουμε άμυνα, άμυνα και… άμυνα”. Ο Αντρέι Άγκιους δεν θα παίξει σήμερα λόγω τιμωρίας.

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ:

Τερματοφύλακες: Μπόνελο (Βαλέτα), Χάμπερ (Γκζίρα), Βέλα (Πιέτα Χότσπερς).

Αμυντικοί: Καρουάνα (Βαλέτα), Καμιλιέρι (Βαλέτα), Μποργκ (Βαλέτα), Ζ. Μουσκάτ (Ολιανένσε), Ζεράφα (Βαλέτα), Εμπόνγκ (Χιμπέρνιανς), Μικάλεφ (Χάμραν Σπάρτανς), Ν. Μουσκάτ (Γκζίρα).

Μέσοι: Φένεχ (Μπιρκιρκαρά), Ρ. Μουσκάτ (Βαλέτα), Κρίστενσεν (Χιμπέρνιανς), Κορμπαλάν (Γκζίρα), Γκρεχ (Χιμπέρνιανς), Βέλα (Χιμπέρνιανς), Γκουιλαϊμιερ (Μπιρκιρκάρα), Μίντοφ (Σλιέμα).

Επιθετικοί: Μοντεμπέλο (Μπιρκιρκάρα), Μίφσουντ (Μπιρκιρκάρα), Νουόκο (Βαλέτα).

Οι Ισπανοί δεν ήταν κακοί κόντρα στη Νορβηγία. Δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες, έπαιξαν γρήγορα και έξυπνα, πίεσαν τους Σκανδιναβούς, αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν πάνω από δυο φορές. Δέχτηκαν και ένα τέρμα με πέναλτι, οπότε πήραν τη νίκη με 2-1. Μάλιστα, το νικητήριο γκολ πέτυχε ο Σέρχιο Ράμος, επίσης με πέναλτι, α λα Πανένκα. Ο Λουίς Ενρίκε δήλωσε ικανοποιημένος από τους παίκτες του, ενώ είπε χαρακτηριστικά πως το δίκαιο σκορ θα ήταν το 5-1 ή 6-1. Ο πρώην τεχνικός της Μπαρτσελόνα προσπαθεί να δημιουργήσει μια καινούρια ομάδα, ύστερα από την αποτυχία στο Μουντιάλ, οπότε σε κάθε παιχνίδι στο ξεκίνημα των προκριματικών, θα κάνει δοκιμές. Ιδιαίτερα όταν ο αντίπαλος είναι χαμηλής δυναμικότητας, όπως η Μάλτα.

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ:

Τερματοφύλακες: Ντε Χέα (Μάν. Γιουνάιτεντ), Κέπα (Τσέλσι), Πάου Λόπεθ (Μπέτις).

Αμυντικοί: Ράμος (Ρεάλ), Αλμπα (Μπαρτσελόνα), Ι. Μαρτίνεθ (Αθλέτικ Μπιλμπάο), Μπερνάτ (Παρί Σεν Ζερμέν), Γκαγιά (Βαλένθια), Νάβας (Σεβίλλη), Σ. Ρομπέρτο (Μπαρτσελόνα), Ερμόσο (Εσπανιόλ), Σ. Γκόμες (Σεβίλλη).

Μέσοι: Μπουσκέτς (Μπαρτσελόνα), Ρόντρι Ερνάντεθ (Ατλέτικο), Σαούλ (Ατλέτικο), Θεμπάγιος (Ρεάλ), Παρέχο (Βαλένθια), Κανάλες (Μπέτις), Μουνιαΐν (Αθλέτικ Μπιλμπάο).

Επιθετικοί: Μοράτα (Ατλέτικο), Ροντρίγκο Μορένο (Βαλένθια), Ασένσιο (Ρεάλ), Μάτα (Χετάφε).

Πιθανές ενδεκάδες

Μάλτα

(5-4-1)

Μπονέλο

Μποργκ

Μπονγκ

Μουσκάτ

Καρουάνα

Ζεράφα

Νουοκό

Γκιγιαουμιέρ

Φενέκ

Κορμπαλά

Μιφσούντ

Ισπανία

(4-3-3)

Ντε Χέα

Γκαγιά

Μαρτίνεζ

Σέρχιο Ράμος

Σέρχι Ρομπέρτο

Σαούλ

Ροντρίγκο

Σεμπάγιος

Μορένο

Μάτα

Μουνιαϊν

Εκτίμηση

Δεν πρόκειται να φορτσάρουν οι Ισπανοί. Θα κερδίσουν αλλά θεωρώ οτι θα το κάνουν στα… σβηστά. Under 4,5.

Σε ενδιαφέρει