Αρμενία – Φινλανδία

Με ήττα ξεκίνησαν οι δυο τους στον όμιλο και θέλουν τους τρεις βαθμούς για να μην μείνουν πίσω από πολύ νωρίς.
finland kamara

Άλλη μια ήττα σε προκριματικά για την Αρμενία, που δεν ήταν κακή μέσα στη Βοσνία, αλλά δεν κατάφερε να πάρει ούτε πόντο. Οι Φινλανδοί έκαναν μια φυσιολογική ήττα, αφού κανείς δεν περίμενε τίποτα παραπάνω από αυτούς, μέσα στην έδρα της Ιταλίας. Σήμερα όμως, είναι “υποχρεωμένοι” να κερδίσουν.

Τα προγνωστικά μου

19:00 | Αρμενία – Φινλανδία | 2 | 2,35

Ανάλυση

Η Αρμενία δεν ήταν κακή στη Βοσνία, αλλά περιορίστηκε κυρίως στο να παίζει άμυνα, με αποτέλεσμα να χάσει 2-1. Μείωσε με πέναλτι του Μιχιταριάν στο 93′, ενώ μέχρι το 80′ το σκορ ήταν 1-0. Η κατοχή ήταν συντριπτικά εις βάρος της (69-31), ενώ έκανε επτά σουτ, έναντι 19 της αντιπάλου της. Οι γηπεδούχοι δεν είναι από τις διεκδικήτριες των προκρίσεων στα προκριματικά μεγάλων διοργανώσεων, αλλά δεν είναι και στο επίπεδο του Σαν Μαρίνο ή της Ανδόρρας. Ιδιαίτερα μέσα στην έδρα τους παλεύουν τα ματς και στο πρόσφατο Nations League τερμάτισαν δεύτεροι στο τέταρτο γκρουπ της τέταρτης κατηγορίας, πίσω μόνο από την αλάνθαστη Βόρεια Μακεδονία. Το μεγάλο της αστέρι είναι ο Μιχιταριάν, από τον οποίο περνάει όλη η επιθετική λειτουργία της Αρμενίας, ενώ κατά κύριο λόγο, η αποστολή αποτελείται από παίκτες που παίζουν στο εσωτερικό της χώρας. Στόχος είναι να τερματίσει μακριά από την τελευταία θέση, σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο, που μάλλον δεν θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει πρόκριση. Δεν υπάρχουν σημαντικές απουσίες για τους Αρμένιους, οι οποίοι κέρδισαν με 4-1 τη Βόρεια Μακεδονία, στον τελευταίο επίσημο εντός έδρας αγώνα που έχουν δώσει.

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ:

Τερματοφύλακες: Αρσέν Μπεγκλαριάν (Λουx Μινσκ), Αράμ Αϊραπετιάν (Μπάναντς), Γκρίγκορ Μελιξετγιάν (Γκαντζασάρ), Ανρί Αβαγιάν (Αλασκέρτ), Ανατόλι Αϊβάζοβ (Μπάναντς).

Αμυντικοί: Κάμο Χοβχανισιάν (Ζετίσου), Βαρατζάτ Χαρογιάν (Ουράλ), Γκάγκικ Νταγκμπασιάν (Αλασκέρτ), Αρτόμ Κατσατούροβ (Λόρι), Χοβχανές Χαμπαρντζουμγιάν (Ενωση Παραλιμνίου), Χαΐκ Ισκαναγιάν (Λόρι), Αντρέ Κάλισιρ (Γκέτεμποργκ), Αρμέν Μανουκαριάν (Πιούνικ).

Μέσοι: Χένρικ Μκιταριάν (Αρσεναλ), Γκεβόργκ Γκαζαριάν (Τσάβες), Κάρλεν Μκρτσιάν (Πιούνικ), Αράς Οζμπιλιζ (Βίλεμ Β’), Αρτάκ Γεντιγκαργιάν (Αλασκέρτ), Τιγκράν Μπαρσεγκιάν (Κάισαρ), Αρτάκ Γκριγκοριάν (Αλασκέρτ), Σαρκίς Ανταμιάν (Ρέγκενσμπουργκ), Αλίκ Αρακελιάν (Πιούνικ), Εντγκαρ Μπαμπαγιάν (Χόμπρο), Πέτρος Αβετισιάν (Αραράτ).

Επιθετικοί: Γιούρα Μοβσιγιάν (ελεύθερος), Αλεξάντρε Καραπετιάν (Προγκρές), Νορμπέρτο Μπελεκιάν (Ουρακάν).

Με μια αξιοπρεπή εμφάνιση μέσα στην Ιταλία ξεκίνησε την προσπάθειά της στα προκριματικά η Φινλανδία. Στόχος είναι μία από τις δύο πρώτες θέσεις στον όμιλο, αν και η Φινλανδία θα έχει και δεύτερη ευκαιρία για πρόκριση στο Euro 2020, τον Μάρτη του 2020, καθώς κέρδισε τον όμιλό της στο Nations League. Την είδαμε στα παιχνίδια με την εθνική Ελλάδα και ξέρουμε πόσο καλή ομάδα είναι. Δεν έχουν γίνει πολλές αλλαγές στο ρόστερ και η νίκη μέσα στην Αρμενία, είναι μονόδρομος. Από την ενδεκάδα που έπαιξε κόντρα στην Ιταλία, κανείς παίκτης δεν παίζει στο πρωτάθλημα Φινλανδίας. Αστέρια της οι Πούκι (Νόριτς), Χράντετσκι (Λεβερκούζεν), Λουντ (Χιχόν) και Καμαρά (Ρέιντζερς). Μάλιστα, ο πρώτος είναι πρώτος σκόρερ στην φετινή Τσάμπιονσιπ Αγγλίας. Ο βασικός αμυντικός, Ούρονεν, θα απουσιάσει απόψε.

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ:

Τερματοφύλακες: Λούκας Χράντετσκι (Λεβερκούζεν), Γιέσε Γιόρονεν (Κοπεγχάγη), Ανσι Γιάακολα (Ρέντινγκ).

Αμυντικοί: Πάουλους Αραγιουουρι (Μπρόντμπι), Αλμπιν Γκράνλουντ (Ερεμπρού), Γιούχα Πίρινεν (Τρόμσο), Λέο Βάισανεν (Ντεν Μπος), Σάουλι Βάισανεν (Κροτόνε), Γιόονα Τόιβιο (Χάκεν), Τόμας Λαμ (Τσβόλε), Μίκο Σούμουσαλο (Χόνκα), Βάλτερι Μόρεν (Μπέβερεν).

Μέσοι: Γιόνι Κάουκο (Εσμπιεργκ), Ράσμους Σούλερ (Μινεσότα), Γκλεν Καμαρά (Ρέιντζερς), Φρέντρικ Γιένσεν (Αουγκσμπουργκ), Τιμ Σπαρβ (Μίντιλαντ), Κάσπερ Χάμαλαϊνεν (Λέγκια Βαρσοβίας), Ρόμπερτ Τέιλορ (Τρόμσο), Πούρου Σόιρι (Τρενκβ. Αντμίρα), Ρόμπιν Λουντ (Σπ. Χιχόν), Πέτερι Φόρσελ (Μίεντζ Λέγκνιτσα).

Επιθετικοί: Τέεμου Πούκι (Νόριτς), Λάσι Λάπαλαϊνεν (Ελσίνκι), Ράσμους Κάργιαλαϊνεν (Κούοπιο).

Εκτίμηση

Πολύ ανώτερη ομάδα η Φινλανδία, θα είναι μεγάλη γκέλα το να μην καταφέρει να κερδίσει στην Αρμενία. Διπλό και σε πολύ καλή απόδοση.

Σε ενδιαφέρει