Βόρεια Ιρλανδία – Εσθονία

Δύο από τα αουτσάιντερ του τρίτου προκριματικού ομίλου του Euro 2020 κόντράρονται στη Βόρεια Ιρλανδία.
Βόρεια Ιρλανδία – Εσθονία

Δεν είναι φαβορί για τις δύο πρώτες θέσεις του τρίτου ομίλου των προκριματικών του Euro 2020, οι Βόρεια Ιρλανδία και Εσθονία. Όμως, αυτό κάνει το σημερινό ματς ακόμη πιο σημαντικό για τις δυο τους, καθώς τουλάχιστον στα μεταξύ τους παιχνίδια έχουν στόχο να μαζέψουν όσους βαθμούς γίνεται. Κόντρα σε Γερμανία και Ολλανδία, η υπόθεση πρόκριση είναι σχεδόν αδύνατη, αλλά κάθε βαθμός είναι επιτυχία.

Δες τι ισχύει στην προκριματική φάση του Euro 2020.

Τα προγνωστικά μου

21:45 | Β. Ιρλανδία – Εσθονία | 2-3 Goal | 2,00

Ανάλυση

Η Βόρεια Ιρλανδία είχε πάει αρκετά καλά στα προκριματικά του Μουντιάλ που μας πέρασε, όταν και αποκλείστηκε στα μπαράζ από την Ελβετία. Όμως, ακολούθησε ένα πολύ κακό Nations League, όπου είχε τέσσερις ήττες σε ισάριθμα ματς, κόντρα σε Βοσνία και Αυστρία. Κλασική βρετανική ομάδα, με δυναμικούς και σκληροτράχηλους παίκτες, που βασίζονται κυρίως στα φυσικά τους προσόντα. Μετά από το σημερινό ματς, ακολουθεί άλλο ένα στο Μπέλφαστ, κόντρα στη Λευκορωσία. Αν πάρει και τα δύο, η Βόρεια Ιρλανδία θα γίνει τεράστιο φαβορί τουλάχιστον για την τρίτη θέση και θα συνεχίσει να έχει τις λιγοστές της ελπίδες να μπει σφήνα σε Ολλανδία και Γερμανία. Ο Μάικλ Ο’ Νίλ δεν μπορεί να υπολογίζει σήμερα στον Γκριγκ, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Έβανς, Μακόλεϊ και Γουάιτ. Ενδιαφέρον έχει οτι όλες οι κλήσεις του Ο’ Νιλ ήταν σε παίκτες που αγωνίζονται στα βρετανικά γήπεδα.

Την Εσθονία την είδαμε πρόσφατα, στο Nations League, καθώς ήταν αντίπαλος της εθνικής Ελλάδας. Μάλιστα μας κέρδισε μέσα στο ΟΑΚΑ, παίζοντας κατενάτσιο και χάρη σε αυτογκόλ του Λαμπρόπουλου. Πρόκειται για μια ομάδα που παίζει σφιχτά στην άμυνα και έχει πρόβλημα να δημιουργήσει ευκαιρίες. Στηρίζεται κυρίως στην έδρα της, αλλά η αλήθεια είναι πως και εκτός απ’ αυτήν, κανείς δεν την κέρδισε πολύ εύκολα. Σε έξι αναμετρήσεις είχε μία νίκη, μία ισοπαλία και τέσσερις ήττες. Δεν έχει αγώνα την επόμενη βδομάδα και δώσει φιλικό ματς με το Γιβραλτάρ. Ο βασικός μέσος Πούρι θα απουσιάσει σήμερα, ενώ εκτός έμειναν και οι Κλάβαν (στόπερ, Κάλιαρι), Γιάαγκερ (στόπερ, χωρίς ομάδα), Αντόνοφ (μέσος, Χέρμανσταντ), Πούριε (επιθετικός, Κουόπιο) και Λουτς (μέσος, Τέπλιτσε). Οκτώ ποδοσφαιριστές αγωνίζονται στο πρωτάθλημα Εσθονίας και από κει και πέρα, μιλάμε για ΟΗΕ, καθώς έχει παίκτες που παίζουν από την Κορέα έως το Καζαχστάν και τη Φινλανδία.

Εκτίμηση

Δεν θα ρισκάρω με τον άσο, παρότι πιστεύω οτι θα κερδίσει η γηπεδούχος. Μου αρέσει πολύ το σύνηθες εύρος γκολ, 2-3.

Σε ενδιαφέρει