Τζένοα – Γιουβέντους

Όλα τα φώτα πλέον πάνω στον Κριστιάνο Ρονάλντο.
genoa juventus

Στην έδρα της Τζένοα πηγαίνει η Γιουβέντους για την 28η αγωνιστική της Serie A. Mετά την ανακούφιση από την μεγάλη πρόκριση επί της Ατλέτικο στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ και τον τίτλο ουσιαστικά να έχει κριθεί, το μοναδικό ενδιαφέρον στο στρατόπεδο της πρωτοπόρου όσον αφορά το πρωτάθλημα, είναι αν ο Κριστιάνο Ρονάλντο καταφέρει να ξεπεράσει τον Κουαλιαρέλα στη μάχη των σκόρερ.

Τα προγνωστικά μου

(13:30) ΤΖΕΝΟΑ – ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ : GG (2,14)

Ανάλυση

Tην ήττα με 1-0 στην έδρα της Πάρμα γνώρισε την περασμένη αγωνιστική η Τζένοα. Το προσπάθησαν αρκετά οι Γενοβέζοι, όμως τελικά… λύγισαν με ένα γκολ των γηπεδούχων από τον Κούκα στο 78′ και έδωσαν έτσι την ευκαιρία στους γηπεδούχους να σιγουρέψουν κι άλλο την παραμονή τους. Όσον αφορά τους ίδιους, έμειναν στους 30 βαθμούς και το +8 από την επικίνδυνη ζώνη, απόσταση που ναι μεν θεωρείται ασφαλείας, όμως χρειάζονται κάποιοι βαθμοί ακόμα για να ηρεμήσουν εντελώς. Τώρα, η ομάδα του Πραντέλι έχει μια πολύ δύσκολη δοκιμασία μπροστά της απέναντι στην ισχυρότερη ομάδα του πρωταθλήματος, η οποία έρχεται και με την ψυχολογία στα ύψη. Στα αγωνιστικά, εκτός παραμένει ο γνωστός μας από το πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό Όσκαρ Χίγιεμαρκ, ο οποίος είναι τραυματίας, ενώ λογικά έτοιμος θα είναι ο γκολκίπερ Ραντού, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από ίωση την περασμένη εβδομάδα. Ο Σανάμπρια θα ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης, έχοντας τους Κουαμέ και Λάζοβιτς στα άκρα αυτής.

 

Από την άλλη μεριά, στον… έβδομο ουρανό βρίσκεται η Γιουβέντους και πως να μη συμβαίνει αυτό, ύστερα από την τεράστια ανατροπή και πρόκριση επί της Ατλέτικο στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό το μεγάλο επίτευγμα για τη «μεγάλη κυρία» έφερε ολοκληρωτικά την υπογραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος με χατ τρικ οδήγησε την ομάδα στη νίκη με 3-0 επί των Μαδριλένων, ανατρέποντας έτσι την ήττα 2-0 στην Ισπανία. Στους «8» της διοργάνωσης, η ιταλική ομάδα θα αναμετρηθεί με τον Άγιαξ, σε μια… τιτανομαχία από τα παλιά. Όσον αφορά το πρωτάθλημα, όλα έχουν κριθεί για την ομάδα του Αλέγκρι, καθώς βρίσκεται στην κορυφή με… 18 βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη Νάπολι και πλέον το μόνο ενδιαφέρον είναι αν ο Κριστιάνο Ρονάλντο καταφέρει να ξεπεράσει τον Κουαλιαρέλα στη μάχη των σκόρερ. Στο προηγούμενο ματς ο Πορτογάλος σταρ ξεκουράστηκε ενόψει Τσάμπιονς Λιγκ και δικαίωσε απολύτως τον προπονητή του, όμως σήμερα επιστρέφει στην κορυφή της επίθεσης, έχοντας στα άκρα τους Ντιμπάλα (ή Μάντζουκιτς) και Μπερναντέσκι. Εκτός θα μείνουν οι Κουδράδο και Κεντίρα, ενώ αμφίβολοι είναι Μπαρτσάλι, Ντάγκλας Κόουστα και Ντε Σίλιο.

Πιθανές ενδεκάδες

TZENOA
(4-3-3)

Ραντού
Μπιράσκι
Ζουκάνοβιτς
Ρομέρο
Κρισίτο
Ραντοβάνοβιτς
Λέραγκερ
Μπέσα
Λάζοβιτς
Σανάμπρια
Κουαμέ

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
(4-3-3)

Σέζνι
Κανσέλο
Μπονούτσι
Κιελίνι
Σάντρο
Καν
Πιάνιτς
Ματουιντί
Ντιμπάλα (Μάντζουκιτς)
Ρονάλντο
Μπερναντέσκι

Εκτίμηση

Ουσιαστικά το ματς είναι σχεδόν αδιάφορο βαθμολογικά και αυτό πιστεύω θα φέρει αρκετά γκολ. Και οι γηπεδούχοι μπορούν βάλουν ένα… λιθαράκι, με το αμφίσκορο να πληρώνει σε καλές τιμές. GG

Σε ενδιαφέρει