Το Champions League είναι ο μεγάλος φετινός στόχος της Σίτι και η Σάλκε δύσκολα θα αποτελέσει εμπόδιο στην πορεία της. Όμως, για 80′ μέσα στη Γερμανία, το ματς ήταν αμφίρροπο και έδειξε πως καμία ομάδα δεν περνάει μόνο με το όνομα και τις αποδόσεις των φαβορί.
Α’ Ματς: Σάλκε – Σίτι 2-3.
Τα προγνωστικά μου
(22:00) Σίτι – Σάλκε (+2,5) 1 (2,05)
Ανάλυση
Δυο μήνες πριν το τέλος της ποδοσφαιρικής σεζόν και η Σίτι πραγματικά πάει να σπάσει όλα τα ρεκόρ. Στην Premier League “καβάλησε” τη Λίβερπουλ και είναι μόνη πρώτη, στο FA Cup αντιμετωπίζει τη Σουόνσι στα προημιτελικά, ενώ έχει πάρει ήδη το Λιγκ Καπ Αγγλίας. Επομένως είναι παντού μέσα και αναμένεται να συνεχίσει και στο Champions League. Η νίκη με 3-2 επί της Σάλκε ήρθε με μεγαλύτερη δυσκολία απ΄ότι αναμενόταν, καθώς είναι αλήθεια πως οι παίκτες, το τεχνικό τιμ και η διοίκηση θέλουν τόσο πολύ να κατακτήσουν το Champions League, που βλέπεις ένα άγχος όταν στραβώνουν τα ματς. Πάντως, μόλις σοβαρεύτηκε, η Σίτι ουσιαστικά “καθάρισε” την πρόκριση. Και λέμε “καθάρισε”, γιατί για να αποκλειστεί σήμερα θα πρέπει να χάσει με δύο γκολ διαφορά μέσα στο Μάντσεστερ, από μια ομάδα που παλεύει για να την αποφυγή του υποβιβασμού στην Μπουντελσλίγκα. Οι Οταμέντι, Φερναντίνιο και Μπράβο είναι νοκ άουτ, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Κομπανί, Στόουνς, Ντε Μπρόινε και Αγκουέρο. Λογικά ο Κομπανί προλαβαίνει και αναμένεται να είναι στο βασικό κεντρικό δίδυμο πλάι στον Λαπόρτ, με τον Στόουνς να είναι ανέτοιμος. Όσο για την επίθεση, είναι πολύ πιθανό να δούμε τον Γκαμπριέλ Ζεσούς στη θέση του Αγκουέρο.
Το πάλεψε όσο μπορούσε στο πρώτο ματς η Σάλκε και λίγο έλειψε να πάρει αποτέλεσμα. Λογικά τελειώνει γι’ αυτήν το Champions League στο Μάντσεστερ και αρχίζει ο “γολγοθάς” των τελευταίων εννιά αγωνιστικών στην Μπουντεσλίγκα. Η Σάλκε κινδυνεύει με υποβιβασμό, είναι μόλις τέσσερις πόντους πάνω από την επικίνδυνη ζώνη και στο πιο πρόσφατο ματς της ηττήθηκε με 4-2 από τη Βέρντερ. Πάντως, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως όταν η Σάλκε παίξει πλήρης και δεν θα έχει να σκέφτεται και το ΤΣΛ, τότε θα τα πάει πολύ καλύτερα στο γερμανικό πρωτάθλημα. Οι Σοπφ και Καλιγκιούρι είναι εκτός, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Μασκαρέλ. Η απουσία του δεύτερου είναι πολύ σημαντική, καθώς ο Καλιγκιούρι αποτελεί βασικό γρανάζι στη λειτουργία της μεσαίας γραμμής.
Πιθανές ενδεκάδες
Σίτι (4-3-3) Έντερσον Γουόκερ Κομπανί Λαπόρτ Ζιντσένκο Μπ. Σίλβα Γκουντογάν Ντ. Σίλβα Στέρλινγκ Σανέ Ζεσούς |
Σάλκε (3-4-2-1) Φάρμαν Σανέ Νάστασιτς Σταμπουλί ΜακΚίνι Σερντάρ Μπενταλέμπ Μεντίλ Σκρζίμπσκι Εμπολό Μπουργκστάλερ |
Εκτίμηση
Η Σίτι θα είναι σοβαρή από το 1′ έως το 90′. Το πάθημα της Παρί δεν την αφήνει να εφησυχάσει. Θα πάω στο ασιάτικο χάντικαπ, να κερδίσει η Σίτι με πάνω από 2,5 γκολ διαφορά.