Καέν – Παρί Σεν Ζερμέν

Καίγονται για βαθμούς οι γηπεδούχοι, έχουν να σκεφτούν το Τσάμπιονς Λιγκ οι Παριζιάνοι.
Καέν – Παρί Σεν Ζερμέν

Η Καέν φιλοξενεί σήμερα στο «Μισέλ ντ’Ορνανό» την Παρί Σεν Ζερμέν στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Λιγκ 1 στη Γαλλία. Οι γηπεδούχοι θέλουν να εκμεταλλευτούν την… άνεση και το ματς που έχουν μεσοβδόμαδα για το Τσάμπιονς Λιγκ οι Παριζιάνοι για να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα που θα τους βοηθήσει να βγουν από τη δύσκολη θέση.

Τα προγνωστικά μου

(18:00) ΚΑΕΝ – ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: ΗΤ X (2,85)

Ανάλυση

Το πάλεψε αρκετά η Καέν στην έδρα της Λυών στον προημιτελικό του Κυπέλλου Γαλλίας, όμως τελικά δεν απέφυγε την ήττα-αποκλεισμό με 3-1. Έτσι, τώρα, η ομάδα του Φαμπιάν Μερκαντάλ ρίχνει όλο το βάρος στο πρωτάθλημα, όπου την περασμένη αγωνιστική έμεινε στο 1-1 απέναντι στην Τουλούζ, δεχόμενη γκολ λίγο πριν τη λήξη. Βρίσκεται στη θέση που οδηγεί στα play out και σήμερα, όσο δύσκολη κι αν είναι η αποστολή της, θέλει το θετικό αποτέλεσμα για να μη χάσει επαφή με τις πάνω θέσεις. Σύμμαχος των γηπεδούχων είναι τόσο η άνεση της αντιπάλου, όσο και το γεγονός ότι μεσοβδόμαδα δίνει σημαντικό ματς για το Τσάμπιονς Λιγκ. Στα αγωνιστικά, εκτός θα μείνουν οι αμυντικοί Μπεΐς, Τζικού, Ζεωεβουά και Ιμορού και ο μέσος Σανκό, ενώ επιστρέφουν ο αμυντικός Αρμουγκόμ και ο μέσος Ντιομαντέ.

Η Παρί Σεν Ζερμέν, από τη μεριά της, πέρασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Γαλλίας με χαρακτηριστική ευκολία, επικρατώντας με 3-0 επί της Ντιζόν. Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Άνχελ Ντι Μαρία, ο οποίος πέτυχε τα δύο από τα τρία γκολ της ομάδας του στο πρώτο ημίχρονο (8′,28′). Στο 76′, ο Μενιέ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα για τους γηπεδούχους. Στο πρωτάθλημα, το σύνολο του Τούχελ νίκησε, επίσης, με 3-0 εντός έδρας τη Νιμ, έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Κιλιάν Εμπαπέ που έφτασε τα 50 γκολ στην πρώτη κατηγορία. Σήμερα, οι πρωτευουσιάνοι πάνε άνετοι κι ωραίοι στην Καέν, αφού η διαφορά από τη δεύτερη θέση τους το επιτρέπει και σκέφτονται μόνο το επερχόμενο ματς με τη Μάν. Γιουνάιτεντ για το Τσάμπιονς Λιγκ. Στα αγωνιστικά, ο Καβάνι άρχισε τις προπονήσεις, αλλά δε θα ρισκαριστεί η συμμετοχή του, ενώ όλο και καλύτερα πάει ο Νέιμαρ, ο οποίος αναμένεται να είναι έτοιμος σε περίπου 2 εβδομάδες. Εκτός θα μείνει και ο μέσος Ενσοκί. Παίζεται μια θέση στην επίθεση δίπλα στον Ντι Μαρία ανάμεσα σε Εμπαπέ και Τσούπο-Μότινγκ.

Πιθανές ενδεκάδες

KAEN

(4-2-3-1)

Σαμπά
Ζιλμπέρ
Ντιομαντέ
Γκραντί
Αρμουγκόμ
Ονιανγκέ
Φαΐρ
Μπουβό
Καουί
Νινγκά
Κριβελί

ΠΑΡΙ ΣΖ

(3-5-2)

Μπουφόν
Κέρερ
Τιάγκο Σίλβα
Κιμπεμπέ
Μαρκίνιος (Παρέδες)
Μενιέ
Μπερνάτ
Βεράτι
Ντράξλερ
Ντι Μαρία
Μπαπέ (Τσούπο-Μοτίνγκ)

Εκτίμηση

Η Καέν θέλει πολύ να πάρει κάτι από το σημερινό ματς, αφού πρώτον η Παρί είναι άνετη στη βαθμολογία και το μυαλό της βρίσκεται ήδη στο ευρωπαϊκό ματς. Η ισοπαλία στο ημίχρονο είναι εφικτή. ΗΤ Χ

Σε ενδιαφέρει