Φιορεντίνα – Αταλάντα

Τη διάκριση μέσα από το Κύπελλο κυνηγούν και οι δύο ομάδες.
Φιορεντίνα – Αταλάντα

Η Φιορεντίνα υποδέχεται απόψε στο «Αρτέμιο Φράνκι» την Αταλάντα για τον πρώτο αγώνα της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ιταλίας. Μπορεί και οι δύο ομάδες να κυνηγούν το ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω του πρωταθλήματος, όμως η απουσία της Γιουβέντους από το Κύπελλο δίνει αυξημένες πιθανότητες κατάκτησης του τροπαίου σε όποια προκριθεί στον τελικό.

*Η αναμέτρηση είναι διπλή και ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ.

Τα προγνωστικά μου

(22:00) ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ – ΑΤΑΛΑΝΤΑ : GG & OVER 2,5 (2,10)

Ανάλυση

Από την ισοπαλία με το εντυπωσιακό 3-3 εντός έδρας απέναντι στην Ίντερ προέρχεται η Φιορεντίνα. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 16″, όμως μέχρι το 52′ έχαναν με 1-3. Στο 74′, ο Μουριέλ μείωσε με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ, ενώ στις καθυστερήσεις δόθηκε ανύπαρκτο πέναλτι για χέρι, με τον Βερετού να γράφει το τελικό αποτέλεσμα. Έτσι, η ομάδα του Πιόλι παρέμεινε αήττητη για 9 σερί ματς σε πρωτάθλημα και κύπελλο και βρίσκεται πλέον στο -2 από την έκτη θέση που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Στο Κύπελλο, οι «βιόλα» προέρχονται από την… επτάρα επί της Ρόμα και σήμερα θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα για την παρουσία τους στο μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, όπου όποια προκριθεί θα αντιμετωπίσει μία εκ των Λάτσιο ή Μίλαν. Στα αγωνιστικά, εκτός βρίσκονται ο στόπερ Πετσέλα και ο εξτρέμ Μιραλάς. Πολύ πιθανό είναι να ξεκινήσει ο Μουριέλ αντί του Σιμεόνε στην κορυφή της επίθεσης, ενώ μία θέση στα άκρα αυτής διεκδικούν Πιάτσα και Γκέρσον.

Σημαντικό ματς στο «Αρτέμιο Φράνκι». Ποια θα κάνει το πρώτο βήμα για τον τελικό;

Από τη μεριά της, η Αταλάντα καιρό είχε να παίξει άσχημα και αυτό έγινε στο ματς της περασμένης αγωνιστικής, όπου ηττήθηκε με 2-0 στην έδρα της Τορίνο. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 42′ και ένα λεπτό μετά την έναρξη της επανάληψης πέτυχαν και το δεύτερο, κρατώντας αυτό το προβάδισμα μέχρι το τέλος. Αυτή ήταν η δεύτερη σερί ήττα για την ομάδα του Γκασπερίνι που πλέον έχει πέσει στην 6η θέση ισόβαθμη με Τορίνο και Λάτσιο. Στον προηγούμενο γύρο του Κυπέλλου, οι «νερατζούρι» απέκλεισαν τη Γιουβέντους με το εντυπωσιακό 3-0 και σήμερα πάνε στη Φλωρεντία με σκοπό το θετικό αποτέλεσμα που θα τους κάνει τη ζωή πιο… εύκολη ενόψει της ρεβάνς. Στο αγωνιστικό μέρος, επιστρέφουν στην αποστολή και στο βασικό σχήμα ο χαφ Ντε Ρόουν και ο φορ Γκόμεζ, ενώ εκτός έμειναν ο μέσος Φρόιλερ, ο στόπερ Τζιμσιτί και ο μπακ/χαφ Γκόζενς.

Πιθανές ενδεκάδες

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ
(4-3-3)

Λαφόν
Μιλένκοβιτς
Τσεκερίνι
Βίτορ Ουγκό
Μπιράγκι
Μπενάσι
Βερετού
Φερνάντες
Γκέρσον (Πιάτσα)
Σιμεόνε (Μουριέλ)
Κιέζα

ΑΤΑΛΑΝΤΑ
(3-4-2-1)

Μπερίσα
Τολόι
Παλομίνο
Μαντσίνι
Χάτεμπουρ
Πάσαλιτς
Ντε Ρόουν
Καστάνιε
Ίλιτσιτς
Γκόμεζ
Ζαπάτα

Εκτίμηση

Γερή κόντρα περιμένω ανάμεσα σε δύο ομάδες που έχουν εύκολο το γκολ. Εκεί θα επικεντρωθώ, με το συνδυαστικό GG & OVER 2,5 να έχει αρκετές πιθανότητες. 

Σε ενδιαφέρει