Σάλκε – Μάντσεστερ Σίτι

Φαβορί υπάρχει σε αυτό το ζευγάρι και είναι η Σίτι. Όμως, η ομάδα του Μάντσεστερ δυσκολεύεται όταν παίζει στη Γερμανία και η Σάλκε έχει εννέα συνεχόμενα ματς αήττητη ,στην έδρα της, σε ευρωπαϊκά ματς.
salke city

Το πρώτο μεταξύ των δύο ομάδων παιχνίδι, για την φάση των 16 του Champions League. Εννοείται οτι θα ακολουθήσει και ρεβάνς στο Μάντσεστερ.

Η Σίτι έχει κάνει ρελάνς στην Πρέμιερ Λιγκ και βρίσκεται στην κορυφή, όμως πάντα ο μεγάλος τους στόχος είναι το Champions League. Η Σάλκε δεν διεκδικεί απολύτως τίποτα στην Μπουντεσλίγκα και η αποκλειστική της προσοχή, είναι στο σημερινό ματς.

Τα προγνωστικά μου

(22:00) Σάλκε – Μάν. Σίτι 2 & Under 4,5 (1,70)

Ανάλυση

Την χειρότερη της σεζόν εδώ και πολλά χρόνια κάνει η Σάλκε στο γερμανικό πρωτάθλημα. Είναι στη 14η θέση, μόλις οκτώ πόντους πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και απλά θα πρέπει να είναι σοβαρή στη συνέχεια για να σωθεί και να μην έχει περιπέτειες. Από την άλλη, προκρίθηκε στους δεκαέξι του Champions League και παρά την πολύ δύσκολη κλήρωση με τη Σίτι, ελπίζει να προχωρήσει κι άλλο. Ο προπονητής της, Ντομένικο Τεντέσκο, προσπαθεί να της αλλάξει το DNA και από φουλ επιθετική ομάδα, να γίνει αμυντική. Και φαίνεται οτι τα καταφέρνει, αφού παρά την πολύ κακή της πορεία στο πρωτάθλημα, έχει την έκτη καλύτερη άμυνα. Είναι ξεκάθαρο οτι υπάρχει πρόβλημα στο σκοράρισμα. Οι Μασκαρέλ, Σεπφ, Σταμπουλί και Εμπολό είναι εκτός, αλλά επιστρέφει ο πολύ σημαντικός, Καλιγκιούρι. Ο Φέρμαν θα είναι κάτω από τα δοκάρια, παρότι δεν είναι ο βασικός τερματοφύλακας φέτος, όμως επειδή πήγε καλά στα παιχνίδια των ομίλων του Champions League, διατηρεί τη θέση του.

Δεν υπάρχει τίποτα άλλο στο μυαλό του Γκουαρντιόλα από την κατάκτηση του Champions League. Θέλει και την Πρέμιερ Λιγκ, αλλά αυτήν την παίρνει σχεδόν κάθε χρόνο η Σίτι. Η διοίκηση έχει κάνει ξεκάθαρο στον Ισπανό κόουτς, πως επιτυχία για φέτος θα είναι μόνο να πάρει το βαρύτιμο ευρωπαϊκό τρόπαιο. Η ομάδα σκοράρει κατά ριπάς τον τελευταίο καιρό, με 21 γκολ σε έξι αγώνες. Το επόμενο Σαββατοκύριακο έχει μπροστά της τον τελικό του Λιγκ Καπ με την Τσέλσι, ενώ είναι ακόμη μέσα και στο κύπελλο. Από τις βασικές επιλογές είναι εκτός για σήμερα οι Γκαμπριέλ Ζεσούς και Στόουνς, ενώ θα λείψουν και οι Μπράβο, Ντελφ και Μεντί. Επιστρέφει στην αποστολή ο Βενσάν Κομπανί, όμως δεν θα είναι στην ενδεκάδα, καθώς δεν σπάει εύκολα το δίδυμο, Οταμέντι – Λαπόρτ. Η ομάδα παίζει με ένα αμυντικό χαφ, τον Φερναντίνιο και δύο πολύ επιθετικούς κεντρώους, τους Μπερνάρντο Σίλβα και Ντε Μπρόινε. Όμως, σε αυτή την ομάδα πιέζουν όλοι και δεν υπάρχει ο παραμικρός “βεντετισμός”.

Πιθανές ενδεκάδες

Σάλκε (4 – 2 – 3 – 1)

Φέρμαν

Καλιγκιούρι

Σανέ

Νάστασιτς

Οτσίπκα

Μακκένι

Μπενταλέμπ

Ματοντό

Ουτ

Κονοπλιάνκα

Κουτουτσού

Μαν. Σίτι (4 – 3 – 3)

Έντερσον

Γουόκερ

Οταμέντι

Λαπόρτ

Ντανίλο

Ντε Μπρόινε

Φερναντίνιο

Μπ. Σίλβα

Στέρλινγκ

Σανέ

Αγκουέρο

Εκτίμηση

Φιλότιμη και σκληρή αμυντικά η Σάλκε. Αλλά δεν βλέπω τον τρόπο που θα γλιτώσει από τη Σίτι. Είναι πολλά με λίγα. Θα πάω με το διπλό και θα το συνδυάσω με το Under 4,5.

Σε ενδιαφέρει