Εργοτέλης – Αστέρας Τρ.: Για το πρώτο βήμα

Αποτέλεσμα που θα διευκολύνει το έργο του ενόψει της ρεβάνς θέλει σήμερα ο Αστέρας στην Κρήτη.
Εργοτέλης – Αστέρας Τρ.: Για το πρώτο βήμα

O Εργοτέλης υποδέχεται σήμερα τον Αστέρα Τρίπολης για την πρώτη αναμέτρηση της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι Αρκάδες θέλουν αποτέλεσμα που θα κάνει τη ζωή τους πιο… εύκολη στη ρεβάνς της Τρίπολης, ενώ οι Κρητικοί έχουν ήδη κάνει υπέρβαση και θα αγωνιστούν χωρίς άγχος.

*Η αναμέτρηση είναι διπλή και ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Ακολουθεί ρεβάνς στην έδρα του Αστέρα Τρίπολης.

Τα προγνωστικά μου

Εργοτέλης – Αστέρας Τρίπολης: GG (2,17)

Ανάλυση

Όλα βαίνουν περίφημα για τον Εργοτέλη τον τελευταίο καιρό! Οι Κρητικοί προέρχονται από τη νίκη με 2-0 επί της Δόξας Δράμας και με αυτό το τρίποντο ανέβηκαν στην 6η θέση και το -6 από τη 2η Κέρκυρα. Στο Κύπελλο, η ομάδα του κόουτς Παπαβασιλείου έχει κάνει ήδη την υπέρβαση, αφού αποτελεί τη μοναδική ομάδα της Football League που βρίσκεται στα προημιτελικά. Στον προηγούμενο γύρο πέταξαν εκτός τον συμπολίτη ΟΦΗ, επικρατώντας στα πέναλτι (1-1 και τα δύο ματς). Αυτομάτως θα ήταν το αουτσάιντερ με όποιον έβρισκε απέναντί του, όμως θα το παλέψει αρκετά απέναντι στους Αρκάδες για μια θέση στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Στα αγωνιστικά, εκτός τέθηκαν οι αμυντικοί Προβυδάκης, Λαμπάκης και Βουτσάς και ο φορ Σταθόπουλος. Αντιθέτως, υπολογίζεται κανονικά ο νεοφερμένος αμυντικός Μπάχανακ. Ιατρούδης και Έφορντ θα ξεκινήσουν στην επίθεση των γηπεδούχων.

 

Από τη μεριά του, ο Αστέρας Τρίπολης επέστρεψε μετά από καιρό στις νίκες στο πρωτάθλημα με το 2-0 στην έδρα του Απόλλωνα Σμύρνης. Έτσι, οι Αρκάδες απομακρύνθηκαν για την ώρα από την επικίνδυνη ζώνη και πήραν αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Στο Κύπελλο, με το… επικό 5-3 επί της Λάρισας κατάφεραν να ανατρέψουν την ήττα με 3-2 στο πρώτο ματς και προκρίθηκαν στα προημιτελικά, όπου έχουν τώρα την ευκαιρία απέναντι σε μία υποδεέστερη ομάδα να βρεθούν στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Στόχος της ομάδας του Γιώργου Παράσχου είναι να πάρει ένα αποτέλεσμα στο Ηράκλειο που θα του διευκολύνει το έργο για την πρόκριση ενόψει της ρεβάνς. Στα αγωνιστικά, δεν υπολογίζονται ο μέος Μουνάφο, ο αμυντικός Πασαλίδης και ο φορ Μπαστιάνος. Καινούριο απόκτημα της ομάδας είναι και ο φορ Αραβίδης που έμεινε ελεύθερος από τον ΟΦΗ, όμως δεν θα βρίσκεται στην αποστολή. Καλτσάς, Τσιλιανίδης και Μανιάς θα αποτελέσουν την επιθετική τριπλέτα των φιλοξενούμενων.

Πιθανές ενδεκάδες

Εργοτέλης (4-4-2)

Κατσιμήτρος
Μπάχανακ
Μαζουλουξής
Οικονόμου
Μπάτζιος
Μπουρσέλης
Μπρους
Γροντής
Τσέλιος
Ιατρούδης
Έφορντ

Αστέρας Τρ. (4-3-3)

Αναστασόπουλος
Βλάχος
Ματρικάρντι
Τριανταφυλλόπουλος
Κυριακόπουλος
Ιγκλέσιας
Κώτσιρας
Μπέλοκ
Καλτσάς
Τσιλιανίδης
Μανιάς

Εκτίμηση

Μεγάλο φαβορί για σήμερα, αλλά και γενικά για την πρόκριση είναι ο Αστέρας, όμως πιστεύω ότι ο ενθουσιασμός του Εργοτέλη μπορεί να του φέρει ένα τουλάχιστον τέρμα. GG

Σε ενδιαφέρει