Αυστραλιανό Οπεν: Το ματς της ζωής του ο Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνεχίζει απτόητος την πορεία του στο φετινό Αυστραλιανό Οπεν και βρίσκεται μπροστά στο μεγαλύτερο ματς της καριέρας του.
tsitsipas

Κάποτε αποτελούσε όνειρο για τον Τσιτσιπά να περάσει έστω και έναν γύρο στο Αυστραλιανό Οπεν. Φέτος έχει φτάσει ήδη στον τέταρτο αποκλείοντας Μπερετίνι, Τρόιτσκι και Μπασιλασβίλι με 3-1 σετ.

Πλέον ο Ελληνας τενίστας βρίσκεται μπροστά στο μεγαλύτερο ματς της καριέρας του αντιμετωπίζοντας σε Γκραν Σλαμ τον σπουδαίο Φέντερερ. Ο Ελβετός καθάρισε Ιστόμιν, Εβανς και Φριτζ χωρίς να χάσει σετ. Παίζει με μεγάλη ορμή και τεράστια επιθετικότητα στα σερβίς του, κάτι που του έλειπε στο παρελθόν. Στοιχείο που σίγουρα του έχει προσθέσει στο παιχνίδι του ο Λίουμπισιτς που κάθεται στη… γωνία του.  Παράλληλα λόγω της προχωρημένης ηλικίας του δείχνει την πρόθεση να τελειώσει όσο γίνεται πιο σύντομα τα ματς ώστε να μην σπαταλήσει δυνάμεις ξέροντας πως δεν έχει την απαιτούμενη φυσική κατάσταση.

Θα καταφέρει ο Τσιτσιπάς να κάνει το μεγάλο… κόλπο;

Εκεί θέλει να τον χτυπήσει ο Τσιτσιπάς. Αν το ματς τραβήξει σε ώρα τότε το δικό μας παιδί αυξάνει τις πιθανότητες νίκες που θα είναι και η μεγαλύτερη στην καριέρα του. Όπως και να ‘χει περιμένω ένα ματς που ναι μεν θα έχει φαβορί τον Φέντερερ, αλλά η νίκη του δεν θα έρθει εύκολα. Προσωπικά θα ρισκάρω κρατώντας δύο επιλογές. Η μία είναι το over 35,5 στα γκέιμς και η άλλη το χάντικαπ του Ελληνα πρωταθλητή στα 6,5 γκέιμς.

Να προσθέσω πως οι δυο τους συναντήθηκαν πρόσφατα στο Χόπμαν Καπ με τον Τσιτσιπά να χάνει μεν, αλλά στο όριο με 2-0 και 7-6 και στα δύο σετ.

 

Σε ενδιαφέρει