Basket League: Εξοδοι κινδύνου σε Πυλαία και Πάτρα

Δύο σπουδαία ματς περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα της Basket League σε Πυλαία και Πάτρα.
Basket League: Εξοδοι κινδύνου σε Πυλαία και Πάτρα

Εξοδοι κινδύνου για τους «αιώνιους» απόψε, με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό να κοντράρεται με τον Προμηθέα.

Ανάλυση

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

Δεν έπαιξε το καλύτερο δυνατό μπάσκετ στη Νέα Σμύρνη, αλλά επιβλήθηκε του Πανιωνίου με 73-69 ο ΠΑΟΚ. Αμυντικά στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Βρισκόταν μπροστά στο σκορ καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Σταθερά στην πρώτη εξάδα. Ταβάνι η τετράδα. Θα παλέψει γι’ αυτή. Σταθερά σε διψήφιο οι Γκος και Χρυσικόπουλος. Εντός έδρας σκοράρει 84 πόντους κατά μέσο όρο. Ο Ολυμπιακός την πάτησε στην Τουρκία χάνοντας από την ουραγό Νταρουσάφακα και σίγουρα με ανάλογες εμφανίσεις δεν μπορεί να ελπίζει σε τετράδα. Νωρίτερα είχε κερδίσει το Περιστέρι με 92-69, σε ένα ματς που βρέθηκε να χάνει ακόμα και με 19 πόντους στο πρώτο ημίχρονο. Λείπει απόψε ο Τίμα. Συνήθως μετά από άσχημα ματς η ομάδας του Μπλατ αντιδρά με πειστικό τρόπο. Το θέμα είναι ότι ο ΠΑΟΚ στην Πυλαία δεν αστειεύεται και είναι ικανός να του βάλει δύσκολα. Αν μη τι άλλο να μην ηττηθεί με περισσότερους από 9 πόντους. Προς άσο.

Προμηθέας – Παναθηναϊκός

Εύκολη επικράτησε για τον Προμηθέα στο Λαύριο με 85-73. Ο Γκίκας με 17 πόντους τράβηξε το κουπί εκτελεστικά. Σημαντικό για την ομάδα του Γιατρά, το ότι παίρνει σκορ και από Ελληνες παίκτες, όχι μόνο από τους ξένους, όπως οι περισσότερες ομάδες. Εντός έδρας έχει τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες και παραγωγικά κινείται στα επίπεδα των 80 πόντων. Ο Παναθηναϊκός μετά τη φυγή του Πασκουάλ δείχνει απελευθερωμένος, ενώ είναι ξεκάθαρο πως οι παίκτες έβγαλαν μπροστά τον εγωισμό τους. Επαιξαν δύο απίστευτα ματς κόντρα σε ΑΕΚ και ΤΣΣΚΑ. Αρχικά καθάρισαν την Ενωση με 111-79 και εν συνεχεία τους Ρώσους με 96-84. Πλουραλισμός στην επίθεση και ένας Καλάθης να τον πιεις στο ποτήρι. Μόνος πρώτος και αήττητος στο πρωτάθλημα έχοντας την καλύτερη επίθεση με 92 πόντους ανά αγώνα. Ο Πιτίνο είναι ξεκάθαρο πως άλλαξε την ψυχολογία των παικτών. Παράλληλα συνεχίζει να μην υπολογίζει στις υπηρεσίες του Λάνγκφορντ. Ο Καλάθης και ο Λάσμε έχουν κάποιες ενοχλήσεις, αλλά ακολούθησαν κανονικά την αποστολή. Οι μέσοι όροι των δύο ομάδων και ο ενθουσιασμός που βγάζουν οι «πράσινοι» τελευταία στο παιχνίδι τους οδηγούν ξεκάθαρα στο over 153,5.

Σε ενδιαφέρει