Ισπανία: Δοκιμασίες για Ρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης

Σέντρα στη 16η αγωνιστική της πρώτης κατηγορίας της Ισπανίας.
Ισπανία: Δοκιμασίες για Ρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης

Με τέσσερις αναμετρήσεις ανοίγει το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Ρεάλ και Ατλέτικο δεν έχουν περιθώρια για γκέλες, ενώ σε ανάλογη κατάσταση είναι και η Βαλένθια.

Χετάφε – Σοσιεδάδ

Χωρίς απαραίτητα να το αξίζει βάσει της εικόνας της, η Χετάφε πήρε τον βαθμό κόντρα στη Λεγκανές, μένοντας στο 1 – 1 σε ένα μικρό ντέρμπι της Μαδρίτης. Μάλιστα, κόντρα στη ροή του αγώνα, κατάφερε να προηγηθεί και τελικά ισοφαρίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Συμπλήρωσε 8 ματς εκτός έδρας χωρίς ήττα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Δεν έχει γιατρειά η φετινή Σοσιεδάδ… Πάνω που πάει να κάνει ένα καλό σερί για να ανασάνει βαθμολογικά, τα κάνει θάλασσα. Στο τελευταίο κόντρα στη Βαγιαδολίδ και μάλιστα εντός έδρας, ηττήθηκε με 2 – 1. Βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0 – 2, μείωσε στο 62’, αλλά δεν μπόρεσε να πάρει τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας. Παρ’ όλα αυτά, εκτός έδρας είναι καλύτερη, έχοντας 4 διπλά σε 8 ματς, που συνιστά τη δεύτερη καλύτερη επίδοση, πίσω από την Μαρτσελόνα.

Εκτίμηση: Βολεύεται πολύ καλύτερα εκτός έδρας η Σοσιεδάδ, κάτι που φαίνεται και από τις επιδόσεις της. Πιο ποιοτικό σύνολο από αυτό της Χετάφε, οπότε γιατί όχι; Διπλό.

Σπουδαίες αποδόσεις και πλήθος ειδικών στην Πριμέρα Ντιβιζιόν!

Βαγιαδολίδ – Ατλέτικο Μαδρίτης

Παρά το γεγονός ότι είχε να νικήσει πέντε αγωνιστικές, η Βαγιαδολίδ φάνηκε πολύ σκληρή στο Ανοέτα και πήρε μεγάλο διπλό με 2 – 1 επί της Σοσιεδάδ. Δέχθηκε πίεση στο τελευταίο μέρος του παιχνιδιού και συγκεκριμένα, όταν οι γηπεδούχοι μείωσαν το σκορ, αλλά το σπουδαίο 1 – 2 έμεινε μέχρι τέλους. Εντός έδρας διαθέτει τη δεύτερη χειρότερη επίθεση και έχει 5/7 under.

Δεν μπόρεσε να πάρει την πρώτη θέση στον όμιλό της η Ατλέτικο Μαδρίτης, αφού την τελευταία αγωνιστική, δεν μπόρεσε να πετύχει το γκολ κόντρα στην Μπριζ και έμεινε στο 0 – 0 στο Βέλγιο. Στο πρωτάθλημα είχε υποδεχθεί την εξαιρετική φέτος Αλαβές και επικράτησε 3 – 0, με το σκορ να μην λέει την αλήθεια, αφού στο 82’ το σκορ ήταν ακόμα στο 1 – 0. Εκτός έδρας η φετινή Ατλέτικο έχει 5 ισοπαλίες, 1 ήττα και μόλις 1 νίκη, έχοντας 7/7 under. Εκτός ο Ντιέγκο Κόστα, ο Λουκάς Ερνάντεζ, ο Χιμένες και ο Λεμάρ.

Εκτίμηση: Είναι πολλά τα εκτός έδρας ματς που δεν έχει νικήσει η Ατλέτικο και αυτό θα παρακινήσει τους παίκτες του Σιμεόνε σε ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια. Διπλό.

Ρεάλ Μαδρίτης – Ράγιο Βαγεκάνο

Εντός έδρας διασυρμός για τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Τσάμπιονς Λιγκ, αφού ηττήθηκε με 0 – 3 από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Βαθμολογικά αδιάφορο το ματς για την ίδια, έπαιξε και με αλλαγές, αλλά δεν υπάρχουν ιδιαίτερες δικαιολογίες για την εικόνα της. Αποδοκιμάστηκε ο Ίσκο και ο ίδιος αντέδρασε και η απομάκρυνσή του είναι πιο πιθανή από ποτέ. Κάκιστη και στην έδρα της ουραγού Ουέσκα, αλλά τελικά πήρε το τρίποντο (0 – 1) με ένα γκολ του Μπέιλ στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Εκτός ο Ουαλός και ο Νάτσο.

Δεν μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα κόντρα στην Μπέτις και μάλιστα εκτός έδρας η Ράγιο Βαγεκάνο, καθώς ηττήθηκε με 2 – 0, με τους γηπεδούχους να πετυχαίνουν τα δύο γκολ τους στο δεύτερο ημίχρονο. Όπως δήλωσαν όλοι στην ομάδα, δεν υπάρχει κανένα άγχος για το αποψινό ματς, αφού το φαβορί είναι φυσικά η Ρεάλ Μαδρίτης. Έχει τη χειρότερη εκτός έδρας επίθεση και τέσσερις σερί ήττες εκτός έδρας.

Εκτίμηση: Κανένας λόγος να μπλέξει κανείς με την κάκιστη και κυρίως… κυκλοθυμική Ρεάλ. Πάσο.

Έιμπαρ – Βαλένθια

Σπουδαίο ματς στην έδρα της Λεβάντε και τελικό αποτέλεσμα 4 – 4! Πέτυχε τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο η Έιμπαρ, έχοντας ανατρέψει το 2 – 1 του πρώτου ημιχρόνου, αλλά στο 75’ και το 92’ δέχθηκε δύο γκολ και διαμορφώθηκε το τελικό 4 – 4. Απόλυτα ευχαριστημένος ο προπονητής της, με την ομάδα του να έχει εντός έδρας 4 – 2 – 2, έχοντας έξι σερί GG & OVER.

Σε ένα παιχνίδι χωρίς κάποιο βαθμολογικό κίνητρο, η Βαλένθια επικράτησε 2 – 1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην τελευταία αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «νυχτερίδες» συνεχίζουν στο Γιουρόπα Λιγκ, δείχνοντας ελαφριά βελτίωση τις τελευταίες εβδομάδες. Για το πρωτάθλημα κόντρα στη Σεβίλλη έμεινε στο 1 – 1 στο «Μεστάγια», πετυχαίνοντας το γκολ της ισοφάρισης στο 93’. Ο προπονητής της ομάδας, Μαρθελίνο, είναι σε δύσκολη θέση, αλλά με τα περσινά του κατορθώματα στηρίζεται από διοίκηση και κόσμο.

Εκτίμηση: Δεν γίνεται η Βαλένθια να συνεχίσει αυτή την πορεία. Δεν συνάδει ούτε με το ρόστερ, ούτε με τον προπονητή που έχει. Διπλό.

Σε ενδιαφέρει