Α’ Ιταλίας: Αήττητη εκτός η Τορίνο

Δεν έχει υποστεί καμία ήττα στις επτά φετινές της εξόδους η Τορίνο και σήμερα δοκιμάζεται στην έδρα της Μίλαν.
MILANTORINO

Απόψε διεξάγεται το κυρίως μενού της 15ης αγωνιστικής στο Καμπιονάτο. Εξοδοι κινδύνου ηια Φιορεντίνα και Αταλάντα. Ψάχνει το πρώτο τρίποντο η Κιέβο.

Ανάλυση

Σασσουόλο – Φιορεντίνα

Δεν μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση της Ουντινέζε η Σασσουόλο μένοντας στο σβηστό 0-0 εντός έδρας. Τέταρτη ισοπαλία στα έξι τελευταία. Είχε την κατοχή, αλλά φοβήθηκε αρκετά το ματς. Τρία under στα τέσσερα τελευταία. Μεσοβδόμαδα είχε Κύπελλο και επικράτησε της Κατάνια με 2-1. Στα πιτς Ατζαπόνγκ, Μπόατενγκ και Μπογκά. Η Φιορεντίνα ήθελε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να κοιτάξει στα μάτια τη Γιουβέντους. Ηττα με κάτω τα χέρια 3-0 και έντονος προβληματισμός. Επτά ματς δίχως νίκη. Πέντε ισοπαλίας σε αυτό το διάστημα, όλες με under. Επιθετικά έχει θέμα. Απόψε δεν θα έχει τον βασικό Ούγκο στην  άμυνα. Την τελευταία πενταετία έχει 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και μόλις 1 ήττα στην έδρα της Σασσουόλο. Ματς που ακροβατεί στο 1-1, σκορ που φέρνουν αρκετά και οι δύο ομάδες. Ρισκάρω, λοιπόν, στην ισοπαλία με γκολ.

Αγωνιστική στο Καμπιονάτο με αμέτρητες επιλογές και ειδκά στοιχήματα 

Εμπολι – Μπολόνια

Χτυπάει φόρμα τελευταία η Εμπολι ξεδιπλώνοντας στο χορτάρι το επιθετικό της ταλέντο. Τρία ματς δίχως ήττα με πιο πρόσφατο το εκτός έδρας 2-2 κόντρα στην Σπαλ. Ματς που βρέθηκε πίσω στο σκορ, το έφερε τούμπα, αλλά τελικά ισοφαρίστηκε. Εκτο σερί over και goal/goal. Παίζει πάντα με άγνοια κινδύνου. Πρόπερσι υποδέχτηκε τελευταία φορά την Μπολόνια κερδίζοντάς την με 3-1. Η Μπολόνια ηττήθηκε με 1-4 από τη Σαμπντόρια μπαίνοντας τραγικά στην αναμέτρηση. Πριν το καταλάβει έχανε με 2-0. Βρέθηκε σε οριακό σημείο, η διοίκηση έθεσε τους παίκτες προ των ευθυνών τους και αυτοί απάντησαν με τη νίκη 3-0 επί της Κροτόνε στο Κύπελλο. Χρειαζόταν μια πειστική εμφάνιση. Εξι over στα επτά τελευταία. Παραμένει στο όριο ο Ινζάγκι στην καρέκλα του. Δίνει διαρκώς εξετάσεις. Νοκ άουτ από το αποψινό ματς ο ο Καλαμπρέζι στην άμυνα και ο Τζεμάιλι στο κέντρο. Ξεκάθαρη επιλογή το goal/goal. Οι δύο ομάδες σκοράρουν εύκολα, ενώ παράλληλα αδυνατούν να κρατήσουν απαραβίαστη την εστία τους.

Ουντινέζε – Αταλάντα

Σαν κάτι να κινείται στην Ουντινέζε από τη μέρα που ανέλαβε ο Νικόλα. Νίκη με 1-0 κόντρα στη Ρόμα, ισοπαλία εκτός με τη Σασσουόλο και ηρεμία στο εσωτερικό της για πρώτη φορά φέτος. Συμμάζεψε την άμυνα και ήρθαν τέσσερις σημαντικοί βαθμοί. Σαμίρ, Μπαράκ, Τεόντορτσικ και Βαγκέ απουσιάζουν. Δεν πρόκειται να αλλάξει τακτική κόντρα στην Αταλάντα. Ξέσπασμα ήταν και πάει για τους φιλοξενούμενους. Πάνω που έδειχναν να βρίσκουν τον εαυτό τους παίρνοντας τέσσερις κολλητές νίκες ήρθαν οι ήττες από Εμπολι με 3-2 και Νάπολι με 2-1. Σκόραραν μεν, δέχτηκαν περισσότερα δε. Εξι σερί over. Φουλ επιθετικά παίζουν σε κάθε ματς. Κόντρα στη Νάπολι πλήρωσαν ουσιαστικά το τραγικό ξεκίνημα. Δέχτηκαν γκολ στα πρώτα δευτερόλεπτα. Μετά έτρεχαν και δεν έφταναν. Τιμωρημένος ο εξαιρετικός φορ Ιλισιτς. Κακή παράδοση στο Ούντινε με 4 ήττες και 3 ισοπαλίες την τελευταία επταετία. Σύμμαχο η παράδοση για την Ουντινέζε, αλλά και η αγωνιστική άνοδος μετά την αλλαγή προπονητή. Διαφορετική αγωνιστική συμπεριφορά για τις δύο ομάδες. Αμυνα οι γηπεδούχοι, επίθεση η Αταλάντα. Στη μέση η μπίλια, δηλαδή στο 2-3 γκολ.

Πάρμα – Κιέβο

Τέλος στο αήττητο σερί τριών αγώνων της Πάρμα έβαλε το 1-2 από τη Μίλαν. Προηγήθηκε, αλλά ταμπουρώθηκε από νωρίς και το πλήρωσε. Είχε 2-3 καλές στιγμές να σώσει τον βαθμό. Πέντε ματς με σύνολο τερμάτων «2-3» στα έξι τελευταία και τρία διαδοχικά goal/goal. Αρκετά τα αγωνιστικά προβλήματα απόψε. Λείπουν Καλάιο, Γκράσι, Σιεράλτα, Ντιμάρκο και Ζερβινιό. Η Κιέβο παραμένει στον πάτο και με ελάχιστες πιθανότητες επιβίωσης. Μοναδική ομάδα χωρίς νίκη ως τώρα. Πάντως στα τρία τελευταία απέσπασε ισάριθμες ισοπαλίες παίζοντας με ψυχή. Πιο πρόσφατο το 1-1 με τη Λάτσιο. Ξεκάθαρα από τη μέρα που ανέλαβε ο Ντι Κάρλο παίζει πιο ορθολογικά και δείχνει αναμφίβολα μεγαλύτερη αξιοπιστία στην άμυνα. Μεσοβδόμαδα έπαιξε με αλλαγές κόντρα στην Κάλιαρι για το Κύπελλο χάνοντας με 2-1. Λείπουν οι Σεκούλιν, Ροσετίνι και Τόμοβιτς. Αήττητη στις δύο τελευταίες επισκέψεις της στο Ταρντίνι. Θα ρισκάρω να τριτώσει το… καλό για τους φιλοξενούμενους επιλέγοντας το Χ2.

Τζένοα – Σπαλ

Μάχη ντεφορμέ ομάδων. Η Τζένοα έχει οχτώ αγώνες να πανηγυρίσει με πιο πρόσφατη την ήττα στο Τορίνο με 2-1. Πέντε goal/goal στα έξι τελευταία και τρία διαδοχικά. Πέρσι έμεινε στο 1-1 εντός με την Σπαλ. Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη έχουν πέντε ματς δίχως τρίποντο και πρόσφατο το εντός 2-2 με την Εμπολι. Μόνο μία νίκη στα δέκα πιο πρόσφατα. Απουσίες εκατέρωθεν. Για την Τζένοα λείπουν Ρόμουλο, Σπόλι και Μπέσα σε άμυνα και μεσαία γραμμή. Για την Σπαλ οι Τσιόνεκ και Σίμιτς. Πραγματικά δεν βγάζω άκρη. Θα τις αφήσω να βγάλουν τα μάτια τους ολομόναχες. Πάντως οι κακές άμυνες που αμφότερες διαθέτουν δίνουν πιθανότητες στο goal/goal.

Μίλαν – Τορίνο

Το σημαντικότερο ματς της ημέρας. Η Μίλαν έκανε την ανατροπή με την Πάρμα φτάνοντας στο 2-1. Τέταρτη νίκη στα έξι τελευταία. Επιασε τετράδα που αποτελεί και το αγωνιστικό της ταβάνι. Τρεις σερί αγώνες με σύνολο τερμάτων «2-3». Λείπουν Ρομανιόλι, Μουζάκιο, Μπίγλια και Μποναβεντούρα. Αήττητη στα έξι τελευταία εντός κόντρα στην Τορίνο με 4 νίκες και 2 ισοπαλίες. Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν την Τζένοα με 2-1 και έδειξαν σημάδια ανόδου. Βέβαια έπαιξαν για 65 λεπτά με παίκτη παραπάνω. Πέμπτο goal/goal στα έξι τελευταία. Σκορ έχεουν, άμυνα δεν έχουν. Πάντως εκτός έδρας παραμένουν αήττητοι στη φετινή σεζόν με 2 νίκες και 5 ισοπαλίες. Αν μη τι άλλο ξέρουν πώς να προσεγγίζουν τα ματς. Αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος που με κρατάει από τον άσο, συν το ότι η Μίλαν μεσοβδόμαδα παίζει… τελικό πρόκρισης στο Γιουρόπα με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Θα ποντάρω λοιπόν στα γκολ περιμένοντας την αναμέτρηση να περάσει από το 1-1 όπου κι αν καταλήξει στο τέλος.  

Σε ενδιαφέρει