Κύπελλο Ισπανίας: Αλλαγές επί… αλλαγών

Με πολλούς αναπληρωματικούς και εναλλακτικές ενδεκάδες θα παραταχθούν οι περισσότερες ομάδες απόψε στο Κύπελλο Ισπανίας.
Κύπελλο Ισπανίας: Αλλαγές επί… αλλαγών

Αγώνες ρεβάνς για την φάση των «32» του Κυπέλλου Ισπανίας. Σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας μετά τα δύο ματς ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί πέναλτι.

Ανάλυση

Βαλένθια – Εμπρο

Εκανε το καθήκον της στον πρώτο αγώνα η Βαλένθια επικρατώντας της Εμπρο με 2-1 και έτσι σήμερα το ματς έχει τυπικό χαρακτήρα. Οι γηπεδούχοι θα παραταχθούν με πολλές αλλαγές, αλλά παράλληλα θα προσπαθήσουν να φτάσουν σε μια πειστική νίκη για να χρυσώσουν το χάπι μετά τις ήττες από Γιουβέντους και Ρεάλ σε Τσάμπιονς Λιγκ Και Πριμέρα. Η Εμπρο παίζει το ματς της ζωής της απόψε. Θα πατήσει το χορτάρι του Μεστάγια και θα παλέψει για τουλάχιστον ένα γκολ ή έστω να μην εκτεθεί. Το σίγουρο είναι πως δεν έχει να χάσει τίποτα. Βρίσκεται στα χαμηλά πατώματα της Σεγούντα Β’ και έρχεται από το εκτός έδρας 0-0 με την Εσπανιόλ Β’. Το θέμα είναι τι όρεξη θα έχει η Βαλένθια έχοντας τα ματς με Σεβίλλη και Γιουνάιτεντ στη συνέχεια. Στο ένα και τίποτα ο άσος. Στο ένα και κάτι ψηλά το over. Η ρισκάρουμε στο καλοπληρωμένο goal/goal ή στο σύνολο τερμάτων «2-3».

 

Χετάφε – Κόρδοβα

Η Χετάφε έκανε το καθήκον της στον πρώτο αγώνα ως ομάδα ανώτερης κατηγορίας κερδίζοντας στην Κόρδοβα με 2-1. Μάλιστα το έπραξε με ανατροπή και το γκολ της νίκης από τον Μάτα στις καθυστερήσεις. Μεγάλη νίκη στο πρωτάθλημα επί της Εσπανιόλ με 3-0. Τέσσερα ματς με σύνολο τερμάτων «2-3» στα πέντε πιο πρόσφατα. Την Παρασκευή αντιμετωπίζει τη Λεγκανές σε ένα τοπικό κομβικότατο ματς για την Πριμέρα. Εννοείται πως απόψε θα παίξει με αρκετές αλλαγές δίνοντας σε εκείνο το ματς προτεραιότητα. Η Κόρδοβα σέρνεται στη Σεγούντα και μετά το 1-1 με την Ελτσε έπεσε στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας. Αν ήταν λίγο πιο ανταγωνιστική θα σήκωνε κόντρα η αναμέτρηση. Τώρα δεν πάει το χέρι. Πέντε goal/goal και over στα έξι τελευταία για τους φιλοξενούμενους. Δεν αποκλείω να δούμε κι απόψε ένα ανοιχτό ματς το οποίο να καταλήξει στο over που κινείται στα επιθυμητά επίπεδα του 1.75.

Βαγιεκάνο – Λεγκανές

Η Βαγιεκάνο προσπαθεί να ξεκολλήσει από τα χαμηλά στρώματα της Πριμέρα και έρχεται από μεγάλη νίκη-ανάσα κόντρα στην Έιμπαρ με 1-0. Την ήθελε σαν τρελή. Μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και δικαιώθηκε. Σημαντικό το ότι κράτησε απαραβίαστη την εστία της επιτέλους. Δεχόταν γκολ 12 σερί αγώνες. Ακολουθεί ματς με την Μπέτις που σαφέστατα την καίει περισσότερο. Ο Μίτσελ προανήγγειλε μεγάλο ροτέισον για απόψε θέλοντας να δει κάποιους παίκτες με μικρό χρόνο ως τώρα. Το 2-2 του πρώτου αγώνα με τη Λεγκανές της δίνει την πρόκριση ακόμα και σε περίπτωση ισοπαλίες με 0-0 ή 1-1. Οι φιλοξενούμενοι μπορεί να μην κέρδισαν τον πρώτο αγώνα με τη Βαγιεκάνο, αλλά κρατάνε την αντίδραση. Βρέθηκαν πίσω με δύο γκολ και ισοφάρισαν με σκόρερ τον Νεσίρι. Η διάκριση στο Κύπελλο δεν τους αφήνει αδιάφορους. Μεγάλη νίκη επί της Βαγιαδολίδ με 4-2 στο τελευτάιο αγώνα πρωταθλήματος. Στο ζενίθ η ψυχολογία. Ο Πελεγκρίνο θα κάνει πολλές αλλαγές, αν και τόνισε πως θέλει να προχωρήσει στο Κύπελλο η ομάδα του. Το κακό είναι πως παίζει την Παρασκευή με τη Χετάφε και δεν θα έχει πολλές μέρες ξεκούρασης. Με οδηγό τον πρώτο μεταξύ τους αγώνα θα επιλέξω και σήμερα το goal/goal.  

Εσπανιόλ – Κάντιθ

Από τις ομάδες που ψάχνουν τη διάκριση στο Κύπελλο η Εσπανιόλ. Βέβαια τώρα βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση στο πρωτάθλημα έχοντας τρεις κολλητές ήττες με οχτώ γκολ παθητικό και πιο πρόσφατο το βαρύ 3-0 στην έδρα της Χετάφε. Υποχώρησε εκτός πρώτης εξάδας και επιβάλλεται να μαζέψει τα κομμάτια της. Κάποια στιγμή ήταν λογικό να ξεφουσκώσει. Στον πρώτο αγώνα ηττήθηκε από την Κάντιθ με 2-1 και θα ψάξει την ανατροπή απόψε. Ο Ρούμπι θα κάνει αρκετές αλλαγές, αλλά αναμένεται να ρίξει στο χορτάρι και 3-4 βασικούς. Θέλει την πρόκριση και την αλλαγή ψυχολογίας. Φουλ επίθεση με 4-3-3 και Μπαπτιστάο, Πουάδο, Μελέδο στην επίθεση. Η Κάντιθ μπορεί να αγωνίζεται μια κατηγορία χαμηλότερα, αλλά είναι ομάδα ικανή να βγάλει το λάδι στον οποιονδήποτε αντίπαλο. Στο πρώτο ματς μπήκε με φόρα και άνοιξε το σκορ στα πρώτα δευτερόλεπτο. Σημαντική και η αντίδραση όταν ισοφαρίστηκε. Θέλει να πατήσει πάνω στο 2-1, αν και ο Θερβέρα τόνισε πως θα παίξει με αλλαγές και θα ψάξει το εκτός έδρας γκολ. Εμειναν εκτός για διάφορους λόγους έξι παίκτες με σημαντικότερους τους Σερβάντο, Λέκιτς και Γαρίδο. Το μομέντουμ είναι με το μέρος της Κάντιθ έχοντας επτά διαδοχικές νίκες. Για την Εσπανιόλ ακολουθεί το μεγάλο τοπικό ντέρμπι μίσους με την Μπαρτσελόνα. Τα δεδομένα οδηγούν στην κόντρα και το Χ2 δείχνει να έχει το σχετικό προβάδισμα.

Σε ενδιαφέρει