Σούπερ Λίγκα: Φαβορί μεν, αλλά…

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έχουν φαινομενικά τον πρώτο λόγο απόψε κόντρα σε Λαμία και Παναιτωλικό αντίστοιχα, αλλά οι αντίπαλοί τους δεν θα παραδοθούν αμαχητί.
Σούπερ Λίγκα: Φαβορί μεν, αλλά…

Με τους αγώνες Λαμία – ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός – Παναιτωλικός ολοκληρώνεται απόψε η 12η αγωνιστική στη Σούπερ Λίγκα.

Ανάλυση

Λαμία – ΠΑΟΚ

Πολύ καλή εμφάνιση για τη Λαμία στη Νέα Σμύρνη, αλλά πλήρωσε την απειρία της και ηττήθηκε με 1-0 από τον Πανιώνιο. Για 60 λεπτά ήταν αυτή που έκανε το παιχνίδι, αλλά στη συνέχεια έβγαλε κούραση και το πλήρωσε. Πρώτη ήττα μετά από πέντε ματς. Τρία σερί no goal και σύνολα τερμάτων «0-1». Οδηγεί τα παιχνίδια της στα όρια του ενός γκολ το τελευταίο διάστημα. Πέρσι ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ με 2-0 εντός έδρας.

Οι Θεσσαλονικείς την πάτησαν μεσοβδόμαδα στο Στάμφορντ Μπριτζ κόντρα στην Τσέλσι. Μπήκαν αποφασισμένοι να φτάσουν στην έκπληξη, αλλά η αποβολή του Χατσερίντι στα πρώτα λεπτά έφερε τρικυμία. Τελικά ηττήθηκαν με 4-0 και πλέον επιβάλλεται να επικεντρωθεί στο πρωτάθλημα το οποίο αποτελεί και τον μεγάλο φετινό στόχο. Μόνος αήττητος στην κατηγορία. Εχει αποσπαστεί αρκετά από τους διώκτες του. Καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα. Μετράει έξι διαδοχικά ματς με σύνολο τερμάτων «2-3». Δεδομένο το 4-2-3-1 με τον Πρίγιοβιτς αιχμή του δόρατος στην επίθεση.

Φαβορί μεν ο ΠΑΟΚ, αλλά η σκληροτράχηλη Λαμία δεν πρόκειται να παραδοθεί αμαχητί. Το διπλό δεν αξίζει σε αποδόσεις κάτω του 1.50. Σε αντίστοιχες τιμές κινείται και το λογικό under. Θα ρισκάρω επιλέγοντας το «Χ» του ημιχρόνου, αφού η ομάδα του Λουτσέσκου συνήθως καθαρίζει στην επανάληψη.

 

Ολυμπιακός – Παναιτωλικός

Από το «άγιος ο Θεός» στο «βόηθα Παναγιά» κινείται ο Ολυμπιακός. Εκεί που λέει πως όλα πάνε καλά και βρίσκει ρυθμό, εκεί έρχεται η γκέλα και βυθίζεται στην αβεβαιότητα. Κέρδισε με ανατροπή τον Ατρόμητο, αλλά ηττήθηκε από την Μπέτις στο Γιουρόπα με 1-0 και πλέον μόνο με θαύμα θα προκριθεί. Θέλει διαφορά τερμάτων κόντρα στη Μίλαν. Τέσσερα ματς αήττητος στο πρωτάθλημα. Με νίκη πατάει στη δεύτερη θέση. Δεν θέλει να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη. Επτά under στα οχτώ τελευταία ματς πρωταθλήματος. Με 4-2-3-1 θα παραταχθεί έχοντας τον Γκερέρο στην επίθεση. Λείπουν Χασάν, Τσιμίκας και Φετφατζίδης.

Ο Παναιτωλικός είναι άκρως ανταγωνιστικός, παραμένει μακριά από μπελάδες και λειτουργεί πολύ ορθολογικά και χωρίς άγχος στα παιχνίδια του. Μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ με 2-1. Επαιξε εξαιρετικά και δεν αγχώθηκε ακόμα και όταν η Ενωση μείωσε. Εξι διαδοχικά ματς με σύνολο τερμάτων «2-3». Μακριά από το Αγρίνιο έχει μόλις μία νίκη σε πέντε αγώνες. Εξι κολλητές ήττες έχει υποστεί στο Φάληρο. Λείπουν Ερικσον, Μιχάι και Πάουλο. Με 4-2-3-1 και τον Καμαρά στην κορυφή της επίθεσης.   

Σε πολύ χαμηλά επίπεδα ο άσος. Δικαιολογημένα, αφού ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί και στο σπίτι του «δαγκώνει». Θα παλέψει ο Παναιτωλικός, αλλά αναμένεται να λυγίσει. Θα επιλέξω με βάση την στατιστική και θα διεκδικήσω μια αξιόλογη απόδοση επιλέγοντας το σύνολο τερμάτων «2-3». Κάπου στο 2-0 βλέπω την αναμέτρηση.

Σε ενδιαφέρει