Betshop Basket League: Θέλει σεφτέ το Ρέθυμνο!

Με την 7η αγωνιστική συνεχίζεται το πρόγραμμα της Betshop Basket League
Ziagkos

Με τρεις αναμετρήσεις ανοίγει το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής της Betshop Basket League.

Ντεμπούτο για Ζιάγκο στο Ρέθυμνο, εύκολο έργο αναμένεται για Προμηθέα και Περιστέρι.

Ανάλυση

Προμηθέας – Κύμη

Είχε μπροστά της το πιο απαιτητικό ματς ο Προμηθέας στη μέχρι τώρα πορεία του στο BCL και τελικά δεν τα κατάφερε με αντίπαλο τη Βίρτους Μπολόνια. Εντός έδρας ήττα με 85 – 95, καθώς η ομάδα του Μάκη Γιατρά δεν μπόρεσε να ελέγξει τον ρυθμό που επέβαλαν οι Ιταλοί και το πρώτο αρνητικό αποτέλεσμα εντός έδρας ήρθε φυσιολογικά. Βέβαια, το σκορ ήταν πλασματικό, αφού στο 37’ το σκορ ήταν 79 – 80. Στο πρωτάθλημα δεν είχε απολύτως κανένα πρόβλημα να επικρατήσει εκτός έδρας του Χολαργού, φτάνοντας σε ακόμα μία νίκη.

Δεν μπόρεσε να φανεί ανταγωνιστική η Κύμη κόντρα στην ΑΕΚ ακόμα και εντός έδρας, αφού ηττήθηκε με 67 – 78, με το σκορ να κολακεύει την ομάδα του Καστρίτη, αφού η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 20 πόντους. Έχει σημαντικό επιθετικό πρόβλημα και αυτό παρουσιάζεται σχεδόν σε κάθε ματς. Παρελθόν αποτελεί ο Μπολντς που δεν πρόσφερε τα αναμενόμενα και στη θέση του αποκτήθηκε ο Χολμς που είναι πολύ έμπειρος σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Εκτίμηση: Τεράστια η διαφορά των δύο ομάδων. Εύκολη νίκη μπορεί να πετύχει ο Προμηθέας.

Οι κορυφαίες αποδόσεις στην Betshop Basket League παίζουν δυνατά 

Ρέθυμνο – Χολαργός

Η εμφάνιση του Ρεθύμνου στη Νέα Σμύρνη δεν ήταν τέτοια που να φανερώνει μια ομάδα που τα παίζει όλα για όλα για την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα. Ήττα με κάτω τα χέρια κόντρα στον Πανιώνιο με 88 – 72, με το σκορ να φανερώνει τη διάρκεια που είχαν στο παιχνίδι τους οι Νεοσμυρνιώτες συγκριτικά με τους Κρητικούς. Πολλά λάθη και λίγες ασίστ φανερώνουν το πρόβλημα που υπήρξε στην αναμέτρηση. Παρελθόν από την ομάδα ο Σταύρος Μυκονιάτης και ανέλαβε τη θέση του προπονητή ο Βαγγέλης Ζιάγκος.

Δεν μπόρεσε ο Χολαργός αυτή τη φορά να υπερασπιστεί την έδρα του και ηττήθηκε από τον εκ προοιμίου ανώτερο Προμηθέα με 57 – 69. Δεν μπόρεσε να βρει επιθετικές λύσεις, καθώς ο Γιάνκοβιτς είναι μόνος σε αυτό το κομμάτι και έτσι δεν υπήρχαν ιδιαίτερες ελπίδες σε αυτό το ματς με αυτές τις συνθήκες. Από τις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου φάνηκε πού πάει το ματς, με τους φιλοξενούμενους να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι και να μην αφήνουν περιθώριο.

Εκτίμηση: Αλλαγή ψυχολογίας και ματς δίχως αύριο για το Ρέθυμνο. Άσος με – 1,5.

Περιστέρι – Λαύριο

Έχει επιστρέψει στην πρώτη κατηγορία, όχι για την απλή παραμονή, αλλά για να δηλώσει την παρουσία στα υψηλά πατώματα. Ακόμα μία νίκη πέτυχε που αποδεικνύει του… γραπτού το αληθές, καθώς επικράτησε εκτός έδρας του Άρη με 62 – 68. Μπορεί να μπήκε νωθρά στο ματς με 0 – 9, αλλά η ποιότητα και οι περισσότερες επιλογές έκαναν τη διαφορά με την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη να παίρνει διψήφιες διαφορές. Και πάλι προς το τέλος του ματς χαλάρωσε, με τον Άρη να πλησιάζει στον έναν πόντο, αλλά εκεί μίλησε ο φοβερός και τρομερός Χάροου που σταμάτησε στους 20 πόντους. Πλέον έχει φτάσει στο 6-0 και έχει κάθε δικαίωμα για όνειρα.

Πήρε τη νίκη κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου το Λαύριο με 74 – 70, αλλά τελικά δεν την… πήρε, αφού οι Ροδίτες κέρδισαν την ένσταση που κατέθεσαν και θα επαναληφθούν τα τελευταία 31,4’’ λόγω διαιτητικών λαθών. Το σκορ θα είναι στο 69 – 67 όταν θα ξαναγίνει το ματς, αφού ακόμα δεν έχει οριστεί ημερομηνία. Πάντως η εμφάνιση του Λαυρίου δεν ήταν ιδιαίτερα καλή, ίσως και η ομάδα να ήταν επηρεασμένη από το γεγονός ότι ο κόουτς Σερέλης ήταν καθισμένος στον πάγκο και απλά παρακολουθούσε, αφού ανάρρωνε από επέμβαση σκωληκοειδίτιδας.

Εκτίμηση: Δύσκολο το υψηλό χάντικαπ που έχει προσφερθεί αφού το Περιστέρι πολλές φορές στην 4η περίοδο χαλαρώνει, έχοντας καθαρίσει τα ματς. Το έχει κάνει με ΑΕΚ, με τον Χολαργό, με τον Ήφαιστο και με τον Άρη. Πάμε με πρώτο σκόρερ του ματς τον Χάροου.

Σε ενδιαφέρει