Nations League A’: Ο εγωισμός κόντρα στο κίνητρο

Η Γερμανία θέλει να μην φύγει από το Nations League χωρίς νίκη. Η Ολλανδία ακόμα και με τον βαθμό κατακτά την πρωτιά.
germania ollandia

Πέφτει η αυλαία του πρώτου ομίλου στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας απόψε με τη μάχη Γερμανίας – Ολλανδίας στο Γκελζενκίρχεν.

Τα προγνωστικά μου

Γερμανία – Ολλανδία: 1 (2.00)

Ανάλυση

Δείγματα της παλιάς καλής Γερμανίας εμφάνισαν τα πάντσερ κόντρα στη Ρωσία επικρατώντας με 3-0 σε φιλική αναμέτρηση. Καιρό είχαν να κάνουν τόσο πειστική εμφάνιση. Βέβαια στο Nations League έχουν μόνο έναν βαθμό οι γηπεδούχοι και καμία ελπίδα πρωτιάς. Πάντως αντιμετωπίζουν ως τελικό τη σημερινή αναμέτρηση και ο Λεβ ζήτησε από τους παίκτες του μόνο τη νίκη για λόγους ψυχολογίας. Τέσσερα σερί over. Ο Ντράξλερ απουσιάζει λόγω προσωπικών λόγων. Φουλ επιθετικό 3-4-3 με επιθετική τριπλέτα τους Βέρνερ, Σανέ και Γκνάμπρι.

 

Σε φοβερή κατάσταση η νεανική Ολλανδία. Θυμίζει τους παλιούς καλούς Οράνιε που έπαιζαν θελκτικό ποδόσφαιρο και έβγαζαν τρομερή ενέργεια στο χορτάρι. Στα δύο εντός έδρας ματς Γερμανία και Γαλλία ενθουσίασαν επικρατώντας αντιστοίχως με 3-0 και 2-0. Κόντρα στην παγκόσμια πρωταθλήτρια σκόραραν στο φινάλε κάθε ημιχρόνου Βαϊνάλντουμ και Ντεπάι. Υπάρχει τεράστιο ενθουσιασμός. Παράλληλα έφτασαν οι φιλοξενούμενοι τα οχτώ ματς με σύνολο τερμάτων «2-3». Βρίσκονται μεν στη δεύτερη θέση του ομίλου, αλλά ακόμα και η ισοπαλία τους αρκεί απόψε για να πάρουν την πρωτιά αφού υπερτερούν των Γάλλων σε περίπτωση ισοβαθμίας. Με 4-3-3 και τους Μπέρχβαϊν, Ντεπάι και Μπάμπελ στην επίθεση.

Πιθανές ενδεκάδες

Γερμανία (3-4-3)

Νόιερ

Γκίντερ

Χούμελς

Ζίλε

Κέρερ

Κροος

Κίμιχ

Σουλντς

Βέρνερ

Σανέ

Γκνάμπρι

Ολλανδία (4-3-3)

Σίλεσεν

Ντάμφρις

Φαν Ντάικ

Ντε Λιχτ

Μπλιντ

Ντε Γιονγκ

Ντε Ρόουν

Βαϊνάλντουμ

Μπέρχβαϊν

Ντεπάι

Μπάμπελ

Το κίνητρο το έχει η Ολλανδία, αλλά οι Γερμανοί είναι πολύ εγωιστές και δεν πρόκειται να αφήσουν την αναμέτρηση στη μοίρα της. Θα ματώσουν για να αποχωρήσουν από τη διοργάνωση με μια νίκη. Η εμφάνιση στο φιλικό με τους Ρώσους ανέβασε την ψυχολογία. Προσωπικά σέβομαι το μομέντουμ των Ολλανδών, αλλά θα στηρίξω την αποφασιστικότητα και τον τσαμπουκά της ομάδας του Λεβ, που σίγουρα υπερτερεί σε εμπειρία. Με ρίσκο στον άσο.

Σε ενδιαφέρει