Ευρωλίγκα: Στην Τουρκία με… μανία

Δύσκολη έξοδος για τον αγριεμένο Παναθηναϊκό στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στην φορμαρισμένη Εφές.
efes pao

Πέφτει η αυλαία της έβδομης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα με τέσσερα σπουδαία ματς σε Τουρκία, Λιθουανία, Ισπανία και Γερμανία.

Ανάλυση

Εφές – Παναθηναϊκός

Η Εφές φέτος δείχνει ικανή για τη μεγάλη υπέρβαση. Αξιόλογος προπονητής, παίκτες αναγνωρισμένης αξίας και δικαίως το ρεκόρ της βρίσκεται στο 4-2. Μεγάλο διπλό επί της Γκραν Κανάρια με 94-90. Όχι γιατί σκότωσε κάποιο θηρίο, αλλά γιατί έχανε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Περίπατος στο πρωτάθλημα κόντρα στην Τουρκ Τέλεκομ με 87-59 κάνοντας ροτέισον. Τα 6 από τα 7 τελευταία παιχνίδια της είχαν τουλάχιστον 160 πόντους συνολικά. Το δίδυμο Πλάις και Ντάνστον δίνουν δύο εξαιρετικές λύσεις στη ρακέτα. Η συμμετοχή του τρομερού σκόρερ Λάρκιν θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή. Ο Παναθηναϊκός πραγματοποιώντας καταπληκτικό δεύτερο ημίχρονο, πέτυχε 52 πόντους κόντρα στον Ολυμπιακό και επιβλήθηκε με 93-80. Τρομερή ενέργεια με μπροστάρηδες τον Λεκαβίτσιους και τον Αντετοκούνμπο. Τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση ο Πασκουάλ βλέποντας να κάνουν διαφορά παίκτες που έρχονται από τον πάγκο. Ανετο πέρασμα από την έδρας του Πανιωνίου στο πρωτάθλημα με 88-67. Σε 21 αγώνες κόντρα στην Εφές μετράει 14 νίκες. Ο Γκιστ είχε κάποιες ενοχλήσεις, αλλά ακολούθησε την αποστολή και θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή πόσο χρόνο θα πάρει αν πάρει. Μεγάλο ντέρμπι ολκής. Η φετινή Εφές κοιτάζει ψηλά. Ο Παναθηναϊκός έχει σκαμπανεβάσματα, αλλά στην καλή του μέρα δεν έχει αντίπαλο με την εκρηκτικότητα που βγάζει στο παρκέ. Μονόδρομος το over 159,5.

 

 

Ζαλγκίρις – Μπαρτσελόνα

Εκανε απλώς το καθήκον της η Ζαλγκίρις επικρατώντας της Μπούντουτσνοστ με 72-60 εκτός έδρας. Σε πολύ καλό μομέντουμ η ομάδα του Γιασικεβίτσιους. Καθάρισε στο πρωτάθλημα την Αλιτάους με 94-65 εκτός. Δείχνει να αποδίδει καλύτερα μακριά από την έδρα της, όπου δεν έχει κανένα άγχος. Στο 3-3 το ρεκόρ της στη διοργάνωση. Μάλιστα και οι τρεις ήττες ήρθαν εντός έδρας. Οι ψηλοί Ντέιβις και Γουάιτ θα έχουν πολύ δουλειά απόψε κόντρα στα κορμιά της Μπάρτσα, που κάνουν τη διαφορά. Οι Ισπανοί βρίσκονται στο 4-2 και έχουν αφήσει μια και καλή πίσω τους την κάκιστη περσινή σεζόν. Ιδιαίτερα ενισχυμένοι φέτος. Κομβικός στην αναγέννησή της ο Σίνγκλετον που πλέον έχει προσαρμοστεί απόλυτα. Όλα τα λεφτά ο Ερτέλ στην περιφέρεια, ενώ και ο Πάνγκος εκτελεστικά βγάζει μάτια. Μετά το 87-80 στην έδρα της Κίμκι καθάρισε τη Μούρθια στο πρωτάθλημα με 105-73. Σύμμαχος η παράδοση με 17 νίκες σε 22 αγώνες κόντρα στους Λιθουανούς. Το εντός έδρας κόμπλεξ της Ζαλγκίρις, σε συνδυασμό με την παράδοση, την εμπειρία και το χάντικαπ των 4 πόντων της Μπάρτσα με οδηγούν στο διπλό.

Γκραν Κανάρια – Μακάμπι Τ.Α.

Είναι ξεκάθαρο πως η Γκραν Κανάρια μετέχει στη διοργάνωση απλά για τη συλλογή εμπειριών και διασκεδάσει κάθε παιχνίδι προσφέροντας θέαμα. Δεν ασχολείται με την άμυνα και είναι λογικό να χάνει διαρκώς. Επτά κολλητές ήττες σε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα. Κοίταξε στα μάτια της Εφές την περασμένη αγωνιστική, βρισκόταν μπροστά σκορ για 38 λεπτά, αλλά τελικά ηττήθηκε με 94-90. Ακολούθησε η βαριά ήττα στο τοπικό ντέρμπι με την Τενερίφη με 91-77. Απέκτησε τον Ραντίσεβιτς για να γεμίσει το ρόστερ. Σημαντική προσθήκη, αλλά όσον δεν παίζει άμυνα δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Η Μακάμπι ξεκίνησε με υψηλές βλέψεις, ενισχύθηκε αρκετά στο ξεκίνημα της σεζόν, αλλά δεν δείχνει ικανή να πρωταγωνιστήσει ούτε φέτος. Στο 1-5 το ρεκόρ της. Τρέχει και δεν φτάνει. Τρομερή η πίεση προς τον Σπάχια. Παίζει το κεφάλι του σε κάθε ματς από δω και πέρα. Βαριά ήττα από τη Ρεάλ με 87-66. Δεν μπήκε ποτέ στο ματς. Ξέσπασε στο πρωτάθλημα επί της Χολόν με 99-66. Ροντέο η αναμέτρηση απόψε, χωρίς καμία σκοπιμότητα από τις δύο ομάδες. Αμφότερες αναμένεται να κινηθούν πάνω από τους 83 πόντους οδηγώντας την αναμέτρηση στο over 169,5.

Μπάγερν – ΤΣΣΚΑ

Απίστευτη εμφάνιση κόντρα στη Νταρουσάφακα. Εκανε ότι ήθελε στο γήπεδο. Τα έβαζε από παντού φτάνοντας στο εντυπωσιακό 116-70. Αναμφίβολα το σκορ της διοργάνωσης ως τώρα. Ανέβασαν κατακόρυφα την ψυχολογία τους οι παίκτες της Μπάγερν. Ανετο 95-74 και στο πρωτάθλημα επί της Ολντενμπουργκ. Πάμπολλες επιθετικές λύσεις. Σε εξαιρετική φόρμα Κόπονεν και Τζέντοβιτς από την περιφέρεια. Στο 3-3 το ρεκόρ της. Σήμερα έχει μπροστά της ην πιο δύσκολη δοκιμασία ως τώρα στη διοργάνωση. Η ΤΣΣΚΑ συνεχίζει με το απόλυτο 6-0 παίζοντας όσο χρειάζεται και δείχνοντας ξεκάθαρα και φέτος ότι θα αποκτήσει εύκολα το πλεονέκτημα της έδρας ενόψει των πλέι οφ. Στο Μιλάνο τα βρήκε σκούρα κόντρα στους Ιταλούς, αλλά απέδρασε με τη νίκη 90-85. Περίπατος και στην έδρα της Κούμπαν για τη VTB με 93-76. Σε πολύ καλή κατάσταση αρκετοί αναπληρωματικοί. Εχει ξεπεράσει τους 90 πόντους στα 5 από τα 6 τελευταία παιχνίδια της. Ελάχιστες ομάδες μπορούν να την κοντράρουν στο ανοιχτό γήπεδο. Τέσσερις φορές έχει αντιμετωπίσει την Μπάγερν πετυχαίνοντας ισάριθμες νίκες. Πονηρό το χάντικαπ των 6,5 πόντων. Η αλήθεια είναι πως είμαι οριακά προς τον άσο. Πάντως, ξεκάθαρα η περίπτωση του over 166,5 δείχνει να έχει το προβάδισμα, με τις δύο ομάδες να κινούνται σταθερά πάνω από τους 80 πόντους.

Σε ενδιαφέρει