Nations League C: Mε τη βοήθεια του… Θεού

Ντεμπούτο στον πάγκο της εθνικής κάνει σήμερα ο Άγγελος Αναστασιάδης στο ματς κόντρα στην πρωτοπόρο Φινλανδία.
ellada finlandia

Με τον Άγγελο Αναστασιάδη για πρώτη φορά στον πάγκο της, η Ελλάδα υποδέχεται απόψε τη Φινλανδία με στόχο τη νίκη που θα μειώσει τη διαφορά από τους πρωτοπόρους Σκανδιναβούς. Στο άλλο ματς του 2ου ομίλου του 3ου γκρουπ του Nations League, η Ουγγαρία αντιμετωπίζει την Εσθονία.

Ανάλυση

Ελλάδα – Φινλανδία

Την ήττα από τη Φινλανδία με 2-0 εκτός έδρας γνώρισε την περασμένη αγωνιστική η Ελλάδα και το έργο της όσον αφορά την πρώτη θέση του ομίλου δυσκόλεψε πολύ. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προβλημάτισε πολύ κυρίως με την εμφάνισή του, με την ΕΠΟ να απομακρύνει τον Μίκαελ Σκίμπε και στη θέση του έφερε τον Άγγελο Αναστασιάδη. Ο Μακεδόνας τεχνικός παρουσιάστηκε την περασμένη Δευτέρα και καλείται να πέσει αμέσως στα… βαθιά, αλλάζοντας προς το καλύτερο την εικόνα της εθνικής και κυρίως το κλίμα στα αποδυτήρια. Σήμερα, η νίκη κόντρα στους πρωτοπόρους αποτελεί μονόδρομος για να παραμείνουν ζωντανές οι ελπίδες για την πρώτη θέση, όμως αυτό δεν είναι στο χέρι μας, αφού μετά θα χρειαζόμαστε ήττα των Φινλανδών από την Ουγγαρία.

Στα αγωνιστικά, ο Άγγελος Αναστασιάδης δεν έχει προβλήματα τραυματισμών, όμως προώρησε σε αλλαγές προσώπων. Έτσι θα δούμε να κάνουν ντεμπούτο στην αποστολή ο γκολκίπερ Βλαχοδήμος, ο αμυντικός Κούτρης και ο χαφ Μασούρας, ενώ επιστρέφουν ο στόπερ Σιόβας και ο μέσος Σάμαρης. Αντιθέτως, εκτός έμειναν οι Καρνέζης, Τζαβέλλας, Τζιόλης και Χριστοδουλόπουλος.

 

Από την άλλη μεριά, όλα πηγαίνουν τέλεια για τη Φινλανδία, η οποία με 4 στις 4 νίκες στον όμιλο κατέχει την πρώτη θέση και το προβάδισμα για τον προβιβασμό στη δεύτερη κατηγορία. Την περασμένη αγωνιστική υποδέχτηκε την εθνική μας και με δύο γκολ στην επανάληψη πήρε τη νίκη που την έφερε στο +6. Έτσι, σήμερα η ομάδα του Κανέρβα έρχεται στην Αθήνα με σκοπό τουλάχιστον την ισοπαλία, η οποί θα της εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρώτη θέση. Μεγάλο όπλο των Φινλανδών αποτελεί η άμυνά τους, η οποία κρατάει απαραβίαστη την εστία για οκτώ σερί ματς (επίσημα και φιλικά).

Στα αγωνιστικά, δεν υπάρχουν προβλήματα στην αποστολή των Σκανδιναβών, εκτός από την απουσία του έμπειρου μέσου Σπαρβ.

Εκτίμηση

Δεν υπάρχει κάτι άλλο εκτός από τη νίκη για την Εθνική μας απόψε. Πιστεύω ότι θα υπάρξει αλλαγή του κλίματος και προσπάθεια μεταστροφής του κλίματος. Νίκη και με… μισό μηδέν. 1 & Under 3,5

Ουγγαρία – Εσθονία

Στο 3-3… κόλλησε στην έδρα της αποψινής της αντιπάλου η Ουγγαρία την περασμένη αγωνιστική, μένοντας ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης της πρώτης θέσης. Πλέον, το άγχος των Μαγυάρων επικεντρώνεται στην αποφυγή της τελευταίας θέσης ή να μην είναι η χειρότερη τρίτη των ομίλων, ενδεχόμενα που οδηγούν στην χαμηλότερη κατηγορία. Έτσι, η νίκη σήμερα αποτελεί μονόδρομο για την ομάδα του Μάρκο Ρόσι, ώστε να μην μπλέξει σε περιπέτειες.

Στα αγωνιστικά, ο ίδιος ο Ρόσι είναι τιμωρημένος και θα παρακολουθήσει το ματς από την εξέδρα, αφήνοντας στη θέση του τον βοηθό Ινγκούσιο. Εκτός θα μείνει και ο φορ του Ατρομήτου Ουγκράι, ο οποίος τραυματίστηκε στην προπόνηση της Τρίτης.

Από την άλλη μεριά, η Εσθονία προέρχεται από τον παρθενικό της βαθμό στον όμιλο, μετά το εντυπωσιακό 3-3 εντός έδρας απέναντι στην αποψινή της αντίπαλο. Φυσικά, δεν υπάρχουν ελπίδες για την πρώτη θέση, ενώ πρέπει να κάνει μεγάλη προσπάθεια στις τελευταίες αγωνιστικές για την αποφυγή του υποβιβασμού. Σήμερα, η ομάδα του Μάρτιν Ρέιμ πάει στη Βουδαπέστη με σκοπό τους τρεις βαθμούς που θα την κρατήσουν ζωντανή για την τρίτη θέση.

Στα αγωνιστικά, κανονικά διαθέσιμος είναι ο γκολκίπερ Ακσαλού, όμως νοκ άουτ τέθηκαν ο αμυντικός Μετς και ο χαφ Κάιτ. Με έναν προωθημένο και ενισχυμένο κέντρο θα κατέβουν οι φιλοξενούμενοι.

Εκτίμηση

Το πάνω χέρι για την επικράτηση έχει η Ουγγαρία και λογικά θα τα καταφέρει. Πιστεύω ότι στο ημίχρονο μπορεί να μείνει η ισοπαλία. ΗΤ/FT X/1

Σε ενδιαφέρει