Α’ Γαλλίας: Ευκαιρία για Σεντ Ετιέν και Τουλούζ

Τον πρώτο λόγω δείχνουν να έχουν απόψε η Σεντ Ετιέν και η Τουλούζ να προσθέσουν δύο ακόμη νίκες στο ενεργητικό τους κόντρα στις κατώτερες Ρεμς και Αμιάν.
sent

Πέντε οριακά ματς περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής στο Σαμπιονά. Στην έδρα της ουραγού Γκινγκάμπ δοκιμάζεται η Λυών.

Ανάλυση

Γκινγκάμπ – Λυών

Ανώμαλη προσγείωση για την ουραγό Γκινγκάμπ που μετά από ένα αήττητο σερί πέντε αγώνων ηττήθηκε με το βαρύ 5-0 από τη Ναντ. Τέσσερα no goal στα έξι τελευταία ματς. Λείπουν Ροντλέν, Ρου και Ντεό, όλοι τους βασικοί. Ο κόουτς Κομπουαρέ απολύθηκε και απόψε θα παραταχθεί με υπηρεσιακό προπονητή τον Ντιντό. Η Λυών ανεβάζει εκ νέου στροφές παίρνοντας επτά βαθμούς με Νιμ, Ανζέ και Μπορντό. Υπάρχει πάντως απογοήτευση από το μεσοβδόμαδο εντός έδρας 2-2 κόντρα στη Χοφενχάιμ για το Τσάμπιονς Λιγκ. Προηγήθηκε 2-0, αλλά στις καθυστερήσεις ισοφαρίστηκε παίζοντας μάλιστα με παίκτη παραπάνω. Σύνολο τερμάτων «2-3» τα 5 από τα 6 τελευταία παιχνίδια της στο πρωτάθλημα. Λείπει ο ακραίος Ντουμπουά. Αστείο το 1.60 του διπλού για μια Λυών που κάνει λάθη στα μετόπισθεν και κουβαλάει την κόπωση του Τσάμπιονς Λιγκ. Μακριά κι αγαπημένοι…

Ανζέ – Μονπελιέ

Η Ανζέ ηττήθηκε με 4-3 στην έδρα της Σεντ Ετιέν σε ένα απίστευτο ματς που θα μπορούσε να πάει οπουδήποτε. Πάντως έδειξε πως επιθετικά έχει μεγάλες δυνατότητες, ενώ έφτασε τα τέσσερα διαδοχικά goal/goal. Αγνοεί το τρίποντο στα τέσσερα τελευταία ματς. Μεγάλο πλήγμα η απουσία του ηγετικού Τραορέ στην άμυνα. Πέρσι στο αντίστοιχο ματς παραχώρησε ισοπαλία στη Μονπελιέ με 1-1. Οι φιλοξενούμενοι διανύουν την καλύτερή τους φάση στη σεζόν έχοντας ρολάρει επιθετικά. Τρεις σερί νίκες με 2-0 κόντρα στη Μπορντό, 3-0, με την Τουλούζ και 3-0 με αντίπαλο τη Μαρσέιγ. Σε πελάγη ευτυχίας παίκτες και κόσμος. Λείπουν απόψε Μέντες και Ντολί. Πέντε διαδοχικά ματς με σύνολο τερμάτων «2-3». Το στυλ παιχνιδιού της Ανζέ μετατρέπει κάθε ματς σε ροντέο. Η Μονπελιέ επιθετικά έχει ξεμπουκώσει και το over κινείται σε προκλητικά επίπεδα.

Νιμ – Νις

Καλύτερη φετινή εμφάνιση με διαφορά για τη Νιμ, η οποία κέρδισε με 4-0 τη Ντιζόν εκτός έδρας. Πρώτο over στα τέσσερα τελευταία. Εξι no goal στα επτά πιο πρόσφατα. Σε τρομερή φόρμα τελευταία ο χαφ Μπουάνγκα. Στην έδρα της έχει ρεκόρ 1-3-1. Η Νις είναι άκρως κυνική στα τελευταία ματς, αλλά δεν την πειράζει καθόλου, αφού καταφέρνει να κερδίσει. Δεύτερη σερί νίκη με 1-0 κόντρα στην Αμιάν. Είχε προηγηθεί αυτή επί της Μπορντό. Τέταρτο σερί under. Τα τρία πιο πρόσφατα είχαν σύνολο τερμάτων «0-1». Εκτός έδρας σε έξι αγώνες έχει υποστεί μόλις μια ήττα αποδίδοντας καλύτερα. Ματς που μπορεί να πάει οπουδήποτε. Η Νιμ έρχεται από νίκη ψυχολογίας, η Νις οδηγεί τα ματς στο όριο. Μπόλικη ισοπαλία, αλλά προσωπικά θα την πάρω στο πρώτο ημίχρονο περιμένοντας επιφυλακτικές τις δύο ομάδες.

Σεντ Ετιέν – Ρεμς

Τρομερή νίκη για τη Σεντ Ετιέν επί της Ανζέ με 4-3. Ροντέο από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Τέσσερις ανατροπές για να φτάσει στην τελική επικράτηση. Σκόραρε για έκτο σερί ματς. Τα πέντε από αυτά ήταν goal/goal. Εξαιρετική πρόσφατη παράδοση κόντρα στη Ρεμς με τρεις σερί εντός έδρας νίκες με τέρματα 10-1. Αήττητη στη φετινή σεζόν εντός έδρας με 4 νίκες και 2 ισοπαλίες. Η Ρεμς μετά το 2-0 επί της Ρεν βρήκε απέναντί της το… κουφάρι της Μονακό άνοιξε νωρίς το σκορ και το κράτησε μέχρι τέλους διπλασιάζοντας τις νίκες της. Παράλληλα έφτασε τα πέντε διαδοχικά under. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην άμυνα. Μεγάλο αγκάθι απόψε η απουσία του ηγέτη Ρομαό από τη μεσαία γραμμή. Ολο το παιχνίδι περνάει από τα πόδια του. Θα στηρίξω την ανώτερη Σεντ Ετιέν, που παίζι στην αήττητη έδρα της και έχει σύμμαχο την παράδοση. Η Ρεμς έπιασε ταβάνι με τις δύο κολλητές νίκες. Ώρα για προσγείωση…

Τουλούζ – Αμιάν

Η Τουλούζ έφυγε από το Στρασβούργο με το 1-1 επιτρέποντας και πάλι αρκετές φάσεις στην εστία της. Αδυνατεί να κρατήσει το μηδέν στα μετόπισθεν. Πέντε goal/goal στα επτά τελευταία ματς. Τρίτη χειρότερη άμυνα στην κατηγορία. Λείπουν απόψε Μπία και Σανγκαρέ. Πέρσι επικράτησε με 1-0 της Αμιάν στο αντίστοιχο ματς. Οι φιλοξενούμενοι παραμένουν τρίτοι από το τέλος έχοντας μια μικρή διαφορά τριών βαθμών από την τελευταία δυάδα. Κάθε λάθος μπορεί να αποβεί μοιραίο. Ανύπαρκτοι εκτός έδρας με 5 ήττες και 1 ισοπαλία και τέρματα 1-12! Την περασμένη αγωνιστική ηττήθηκαν από τη Νις στη Νίκαια με 1-0. Τρίτη σερί ήττα. Στοιχίζουν πολύ οι απουσίες των Μεντόζα, Κορνέ, Κονατέ και Ζουνγκού. Πρώτης τάξεως ευκαιρία για την Τουλούζ να επιστρέψει στις νίκες κόντρα σε μια ελλιπέστατη και ανύπαρκτη εκτός έδρας Αμιάν.

 

Σε ενδιαφέρει