Λεβάντε – Σοσιεδάδ: Πήραν… φόρα οι γηπεδούχοι!

Σε καταπληκτική κατάσταση βρίσκεται η Λεβάντε, έχοντας αντιστρέψει το κακό κλίμα της αρχής της σεζόν.
levante real sociedad

Με την αναμέτρηση Λεβάντε – Σοσιεδάδ ανοίγει απόψε η αυλαία της 12ης αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβιζιόν στην Ισπανία.

Καταπληκτική πορεία πραγματοποιούν οι γηπεδούχοι και σήμερα θέλουν ακόμα μία νίκη που θα τους φέρει προσωρινά στην πρώτη τετράδα, ενώ σε πίεση έχουν βρεθεί οι Βάσκοι μετά τα τελευταία αποτυχημένα αποτελέσματα.

Tα προγνωστικά μου

Λεβάντε – Σοσιεδάδ : 1 (2,65)

Ανάλυση

Έφτασε πολύ κοντά στο διπλό μέσα στην έδρα της Βιγιαρεάλ την περασμένη αγωνιστική η Λεβάντε, όμως τελικά ισοφαρίστηκε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και το 1-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα. Αυτό δεν αλλάζει το πολύ καλό πρόσωπο που παρουσιάζει η ομάδα του Πάκο Λόπεθ τον τελευταίο καιρό (4 νίκες στις πέντε πιο πρόσφατες αγωνιστικές), έχοντας αντιστρέψει πλήρως το κακό κλίμα που επικρατούσε στην αρχή της σεζόν από τα συνεχή αποτυχημένα αποτελέσματα. Σήμερα επιστρέφει στην έδρα της, εκεί όπου μετράει δύο συνεχόμενες νίκες και θέλει να επιστρέψει στα τρίποντα που θα τη φέρει -έστω και προσωρινά- στην πρώτη τετράδα.

Στο αγωνιστικό μέρος, εκτός παραμένουν οι χαφ Βούκσεβιτς και Ροσίνα λόγω τραυματισμού, ενώ ο μπακ Τόνιο θα τιμωρηθεί από την ομάδα, επειδή ανιχθεύθηκε αλκοόλ στο αίμα του. Τραυματίας επίσης είναι ο μπακ Λούνα. Μοράλες και Ρότζερ θα συνθέσουν το επιθετικό δίδυμο των γηπεδούχων.

 

Από τη μεριά της, η Σοσιεδάδ συνεχίζει να παραμένει χωρίς νίκη εντός έδρας φέτος, αφού και απέναντι στη Σεβίλλη έμεινε στο 0-0, σε ένα ματς που πήγε κυρίως στη δύναμη, έχοντας λιγοστές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Αυτό ήταν το πέμπτο παιχνίδι μπροστά στο κοινό της που δεν καταφέρνει να κερδίσει η ομάδα του Γκαριτάνο, έχοντας μεγάλο πρόβλημα στο σκοράρισμα. Οι… μουρμούρες για τη δουλεια του κόουτς έχουν αρχίσει και ο ίδιος ξέρει πως αν η ομάδα του δεν επιστρέψει άμεσα στις επιτυχίες, τότε δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις.

Στα αγωνιστικά, ρήξη χιαστών υπέστη ο χαφ Μερκελάνθ και χάνει όλη τη σεζόν, ενώ τραυματίες, επίσης, είναι ο μπακ Θάλντουα και ο χαφ Μερίνο. Απρόοπτο με τον μέσο Σανγκαλί, ο οποίος υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, όμως ανάρρωσε, χωρίς να ξέρει κανείς πότε θα αγωνιστεί ξανά. Ογιαρθάμπαλ, Χιμένες και Γιανουζάι θα είναι η τριπλέτα πίσω από τον προωθημένο Γουΐλιαν Ζοσέ.

Πιθανές ενδεκάδες

Λεβάντε (5-3-2)

Οϊέρ
Τζέισον
Καμπάκο
Ποστίγκο
Ρόμπερ
Κόκε
Μπάντρι
Καμπάνια
Πρσιτς
Μοράλες
Ρότζερ

Σοσιεδάδ (4-2-3-1)

Ρούγι
Άρτιτζ
Νάβας
Γιορέντε
Τέο
Θουμπέλδια
Ιγιαραμέντι
Ογιαρθάμπαλ
Χιμένες
Γιανουζάι
Γουΐλιαν Ζοσέ

Εκτίμηση

Πήρε φόρα και ποιος την πιάνει τώρα τη Λεβάντε! Σχεδόν σε αποδόσεις αουτσάιντερ ο άσος απόψε είναι μια καλή επιλογή απέναντι στην ασταθή Σοσιεδάδ. 1

Σε ενδιαφέρει