Γουίγκαν – Λιντς: Βλέπουν κορυφή οι φιλοξενούμενοι

Με την αναμέτρηση της Γουίγκαν κόντρα στη Λιντς ολοκληρώνεται η 16η αγωνιστική της Τσάμπιονσιπ.
image

Με μία αναμέτρηση ολοκληρώνεται το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής της Τσάμπιονσιπ.

Η Γουίγκαν υποδέχεται τη Λιντς, με τους φιλοξενούμενους να θέλουν μόνο τη νίκη, καθώς θα μπορέσουν να πιάσουν τη Νόριτς στην κορυφή της βαθμολογίας.

Σέντρα στις 15:30.

Τα προγνωστικά μου

Γουίγκαν – Λιντς: 2 (2.21)

Ανάλυση

Εκτός έδρας δεν… στρίβει η Γουίγκαν και υπέστη την 6η συνεχόμενη ήττα της από τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με το ευρύ 4 – 2, που δεν αντικατοπτρίζει απόλυτα την εικόνα της αναμέτρησης. Αυτό γιατί, η Γουίγκαν είχε ευκαιρίες, αλλά αμυντικά δεν μπόρεσε να αποδώσει με συνέπεια στη συμπεριφορά της. Αυτή η κακή εκτός έδρας απόδοσή της, την έχει φέρει αρκετά πιο κάτω από τη μέση της βαθμολογίας. Αν, μάλιστα, υπολογίσει κάποιος ότι η Γουίγκαν στο «σπίτι» της έχει 5 νίκες και 2 ισοπαλίες και σύμφωνα με αυτούς τους αριθμούς είναι η πιο δυνατή έδρα της κατηγορίας. Πολύ σφιχτή ομάδα, με τα τελευταία 5/7 να έχουν ολοκληρωθεί με NG και 4/5 με 0 – 1 γκολ.

Θα καταφέρει η Λιντς του Μαρσέλο Μπιέλσα να επιστρέψει στην κορυφή της βαθμολογίας;  

Πολύ τυχερή και πολύ ευνοημένη η Λιντς του Μαρσέλο Μπιέλσα, καθώς απέφυγε την ήττα στην έδρα της από τη Νότιγχαμ, αλλά με πολλές… σκιές. Το γκολ της ισοφάρισης το πέτυχε στο 82’ με σκόρερ του Ρουφ και ενώ είχαν προηγηθεί πολλές τελικές προσπάθειες, χωρίς να έχει δημιουργηθεί η τεράστια κλασική ευκαιρία. Ωστόσο, πρόκειται για ένα γκολ που δεν θα έπρεπε να μετρήσει αφού επιτεύχθηκε με το χέρι. Στο τέλος της αναμέτρησης λίγο έλειψε να κάνει και το 2 – 1, αλλά δεν τα κατάφερε. Καλείται ο Αργεντινός τεχνικός να βρει μία λύση απέναντι σε κλειστές άμυνες για μια Λιντς που αν νικήσει σήμερα μπορεί να επιστρέψει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Εκτίμηση

Λίγες από τις ομάδες της Τσάμπιονσιπ μπορούν να πάρουν κάτι από την έδρα της Γουίγκαν και για αυτό έχουμε μια καλή περίπτωση διπλού. Διπλό.

Σε ενδιαφέρει