Αγγλία: Ντέρμπι στο Νότιγχαμ

Πλήρης αγωνιστική δράση στις μικρότερες κατηγορίες της Αγγλία με πολλά μέτωπα να είναι ανοιχτά.
Large

Ακόμα ένα πλήρες Σάββατο σε αγωνιστική δράση στις μικρότερες κατηγορίες της Αγγλίας.

Ανάλυση

Νότιγχαμ Φόρεστ – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

* Γειτονικό ντέρμπι

Δεν μπόρεσε η Νότιγχαμ να προκριθεί στους «8» του Λιγκ Καπ Αγγλίας, αφού υπέστη οδυνηρό αποκλεισμό από την Μπέρτον του Νάιτζελ Κλαφ και της μίας κατηγορίας πιο κάτω από εκείνη. Απόλυτα δίκαιη πρόκριση της Μπέρτον, με τη Νότιγχαμ να ξυπνά πολύ αργά στο παιχνίδι. Ντροπιαστικό χαρακτήρισε το αποτέλεσμα ο Καράνκα, καθώς εξήγησε ότι εκτός από το γεγονός ότι η αντίπαλός της είναι σε χαμηλότερη κατηγορία, έπαιζε 4ο ματς σε 10 μέρες με τους ίδιους παίκτες. Στο πρωτάθλημα προέρχεται από ισοπαλία κόντρα στη Λιντς, αλλά το τέρμα που δέχθηκε για το 1 – 1 στο 82’ σημειώθηκε με ξεκάθαρο χέρι.

Επιστροφή στις νίκες για τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, καθώς επιβλήθηκε 4 – 2 της Γουίγκαν. Όπως μπορεί εύκολα να αντιληφθεί κάποιος ήταν ένα απόλυτα ανοιχτό παιχνίδι, με τη Σέφιλντ να είναι πιο εύστοχη. Αυτό παραδέχθηκε και ο προπονητής της ομάδας, τονίζοντας ότι το σκορ κολακεύει την ομάδα του. Παρ’ όλα αυτά, η παρουσία της είναι παρουσία πολύ δεμένης ομάδας, χωρίς να έχει κάποιο φοβερό και τρομερό μπάτζετ. Πολύ σημαντική απουσία του βασικού κεντρικού αμυντικού, Μπάσαμ.

Εκτίμηση: Πάντα ανοιχτά παιχνίδια αυτά στην έδρα της Νότιγχαμ και με πολλές ανατροπές. Αφήνουμε το σημείο και πάμε στο Over.

Όλη η Αγγλία παίζει μπάλα με σούπερ αποδόσεις!

Χαλ- Γουέστ Μπρομ

Πρώτη νίκη έπειτα από 7 αγώνες για τη Χαλ καθώς επικράτησε 1 – 0 της Μπόλτον και μάλιστα εκτός έδρας, σε ένα ματς που οι τρεις βαθμοί μετριούνται ουσιαστικά σαν «εξάποντο». Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση το πέτυχε στο 7’ και έκτοτε μπορεί να μην θάμπωσε με την παρουσία της, αλλά πήρε τη νίκη και αυτό είναι που μετράει στο τέλος. Βέβαια, με αυτή τη νίκη δεν λύθηκαν όλα τα προβλήματα, αφού παραμένει σταθερά στη ζώνη του υποβιβασμού.

Τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική χωρίς νίκη για τη Γουέστ Μπρομ, καθώς έμεινε στο 1 – 1 κόντρα στην Μπλάκμπερν. Στο 40’ ο Ντόουσον άνοιξε το σκορ, αλλά η Μπλάκμπερν στο δεύτερο ημίχρονο δημιούργησε πολλές ευκαιρίες και στο 71’ απόλυτα δίκαια ισοφάρισε σε 1 – 1. Ωστόσο, η Γουέστ Μπρομ πίεσε ακόμα περισσότερο, χωρίς όμως να καταφέρει να πετύχει το γκολ της νίκης. Δεδομένα διανύει περίοδο ντεφορμαρίσματος και είναι πλέον στο – 4 από την κορυφή. Συνεχίζει να διαθέτει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 33 γκολ σε 15 ματς.

Εκτίμηση: Ντεφορμαρισμένη η Γουέστ Μπρομ για το διπλό, πολύ δύσκολο για τη Χαλ να νικήσει έναν πολύ ποιοτικότερο αντίπαλο. Από τα πιθανά Χ της αγωνιστικής.

Μπάρνσλεϊ – Σάουθεντ

Ακόμα και όταν δεν παίζει καλά, η Μπάρνσλεϊ βρίσκει τον τρόπο να φτάνει στις νίκες, όπως ακριβώς συνέβη κόντρα στην Μπρίστολ Ρόβερς. Επικράτησε με 1 – 0 εντός έδρας διαμορφώνοντας το τελικό σκορ μόλις στο 11’. Μετά έγινε ένα κακό ματς, χωρίς κάποια από τις δύο ομάδες να δημιουργήσει φάση της προκοπής. Αυτή ήταν μια καλή αντίδραση έπειτα από δύο σερί εκτός έδρας ήττες.

Δεν πάλεψε ιδιαίτερα η Σάουθεντ κόντρα στη Σάντερλαντ και απόλυτα μοιραία ηττήθηκε από μία ούτως ή άλλως καλύτερη ομάδα με το ευρύ 3 – 0. Τα γκολ που διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα σημειώθηκαν στο 29’, το 53’ και στο τελευταίο δεκάλεπτο και έτσι η Σάουθεντ έμεινε αρκετά πίσω στη μάχη για την είσοδο στα πλέι – οφ. Εκτός των άλλων, στο σημερινό ματς έχει και πολλές απουσίες.

Εκτίμηση: Καλύτερη ομάδα η Μπάρνσλεϊ, δεν χαρίζεται στην έδρα της, πόσω μάλλον σε έναν ντεφορμέ αντίπαλο με απουσίες. Άσος.

Μπράντφορντ – Πόρτσμουθ

Συντριβή για την Μπράντφορντ στην έδρα της Τζίλιγχαμ, η οποία μάλιστα διαμορφώθηκε μόλις σε ένα ημίχρονο και συγκεκριμένα στο δεύτερο. Από το 48’ άρχισε ο χορός των εις βάρος της τερμάτων, στο 65’ και στο 69’ δέχθηκε άλλα δύο και η πανωλεθρία ολοκληρώθηκε στις καθυστερήσεις. Μετράει έξι συνεχόμενες ήττες σε όλες τις διοργανώσεις και φυσικά στο πρωτάθλημα βρίσκεται στην τελευταία θέση.

Με κέρδος έφυγε από την έδρα της Άκρινγκτον η Πόρτσμουθ, αφού το τελικό 1 – 1 πρέπει να την αφήνει ικανοποιημένη. Στο 33’ η αντίπαλός της αστόχησε σε πέναλτι, στο 62’ πήρε προβάδισμα στο σκορ, αλλά δύο λεπτά αργότερα δέχθηκε και δεύτερο γκολ. Σε χαλαρό στιλ, παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας και φυσικά δεν αγχώνεται ιδιαίτερα. Εκτός έδρας παραμένει αήττητη έχοντας 6 νίκες και 2 ισοπαλίες.

Εκτίμηση: Δεν παίζεται η Πόρτσμουθ αυτή την περίοδο πόσω μάλλον από μια ομάδα όπως η Μπράντφορντ. Διπλό.

Λίνκολν – Φόρεστ Γκριν

Κακή εμφάνιση της Λίνκολν και δικαιολογημένη ήττα με 1 – 0 εκτός έδρας από την Κόλτσεστερ. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν όπως έπρεπε κόντρα σε μια καλύτερη ομάδα και βρήκαν το γκολ στο 28’. Αυτό ήταν το τρίτο ματς χωρίς νίκη για την πρωτοπόρο του πρωταθλήματος και θέλει σήμερα να διαψεύσει όσους ισχυρίζονται ότι περνά κρίση.

Αντίπαλός της θα είναι η Φόρεστ Γκριν, που προέρχεται από νίκη στην έδρα της Έξετερ, επικρατώντας με 2 – 1. Προηγήθηκε με 2 – 0 στο 72’ και απλά στις καθυστερήσεις δέχθηκε ένα γκολ χωρίς κάποια ιδιαίτερη σημασία. Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τη Φόρεστ που πλέον είναι στις θέσεις των πλέι – οφ. Ναι μεν δεν χάνει, αλλά δεν κερδίζει και εύκολα, αφού έχει τις περισσότερες ισοπαλίες από κάθε άλλη ομάδα στην κατηγορία.

Εκτίμηση: Ήρθε η ώρα για τη Λίνκολν να βάλει τέλος στο αρνητικό σερί. Άσος.

Σε ενδιαφέρει