Γιουρόπα Λιγκ (3ος όμιλος): Σε δύσκολη θέση η Μπορντό στην Αγία Πετρούπολη

Με την πλάτη στον τοίχο και χωρίς βαθμό η Μπορντό δίνει τελικά στην Αγία Πετρούπολη, ενώ η Κοπεγχάγη έχει μεγάλη ευκαιρία κόντρα στη Σλάβια Πράγας.
Γιουρόπα Λιγκ (3ος όμιλος): Σε δύσκολη θέση η Μπορντό στην Αγία Πετρούπολη

Μία από τις τελευταίες (αν όχι την τελευταία) ευκαιρίες της για πρόκριση έχει η Μπορντό, καθώς έχει ταξιδέψει στην Αγία Πετρούπολη για το ματς κόντρα στη Ζενίτ χωρίς να βαθμό μέχρι τώρα στον όμιλο.

Ευνοϊκή συγκυρία για την Κοπεγχάγη που αντιμετωπίζει στην έδρα της τη Σλάβια Πράγας.

Ανάλυση

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης – Μπορντό

Προβάδισμα πρόκρισης έστω και με κακή εμφάνιση η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης στο τελευταίο ευρωπαϊκό της ματς κόντρα στη Σλάβια Πράγας. Οι Τσέχοι ήταν καλύτεροι και είχαν πολλές ευκαιρίες, ειδικά για το εκτός έδρας παιχνίδι, ώστε να σκοράρουν πρώτοι, ωστόσο δεν το έκαναν και τελικά το πλήρωσαν στο 80’. Με γκολ του Κοκόριν η Ζενίτ επικράτησε με αυτόν τον τρόπο με σκορ 1 – 0 και έτσι έφτασε στους 4 βαθμούς μετά την ισοπαλία (1 – 1) στη Δανία για την 1η αγωνιστική. Στο πρωτάθλημα τώρα, μετά τη διακοπή ηττήθηκε εκτός έδρας από την Ντιναμό Μόσχας με 1 – 0, παίζοντας μάλιστα με 10 παίκτες στο 37’, λόγω αποβολής του Ντριούσι με δύο κίτρινες. Εκτός αποστολής βρίσκεται ο Κοκόριν, αφού είναι στη φυλακή, λόγω ξυλοδαρμού σε αξιωματούχο υπουργείου. Αξίζει να σημειωθεί ότι εντός έδρας για το Γιουρόπα Λιγκ έχει 1 ήττα στα τελευταία 29(!) ματς εντός έδρας και αυτή ήταν από την Μπνέι Γεχούντα κατά την περίοδο της λαίλαπας Μαντσίνι.

Όλοι οι αγώνες του Γιουρόπα Λιγκ παίζουν με τις καλύτερες αποδόσεις 

Ήταν καλύτερη η Μπορντό στο εντός έδρας κόντρα στην Κοπεγχάγη, παρά το γεγονός ότι έμεινε πίσω στο σκορ στο 42’ με γκολ του Σωτηρίου. Ισοφάρισε στο 84’, αφού είχε χάσει την ευκαιρία να το κάνει στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου με εκτέλεση πέναλτι, αλλά η αφέλειά της την οδήγησε σε οδυνηρή ήττα με 1 – 2, με γκολ που δέχθηκε στις καθυστερήσεις. Έτσι, έμεινε στο μηδέν, μετά και την εκτός έδρας ήττα που είχε υποστεί στην Τσεχία από τη Σλάβια Πράγας. Ήττα και στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος, καθώς έπειτα από κακή εμφάνιση, έχασε στο Μονπελιέ με 2 – 0 και έσπασε ένα μίνι αήττητο σερί 5 αγώνων.. Είναι ακόμα σε αναμονή να αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς και να την αναλάβουν Αμερικανοί επιχειρηματίες. Σημαντική απουσία για σήμερα ο εξτρέμ, Καμανό.

Εκτίμηση: Φαίνεται ότι η Μπορντό το παρατάει και η πανίσχυρη εντός έδρας Ζενίτ θέλει να τελειώνει μια ώρα αρχύτερα. Άσος.

[image 2]

Κοπεγχάγη – Σλάβια Πράγας

Εκπληκτική η Κοπεγχάγη στο τελευταίο εικοσάλεπτο του εκτός έδρας ματς κόντρα στη Βέιλε. Ήταν πίσω στο σκορ μέχρι εκείνο το λεπτό, αλλά από τη στιγμή που στο 72’ ήρθε η ισοφάριση, ήρθαν μοιραία και τα επόμενα γκολ. Στο 74’ ήρθε τούμπα το παιχνίδι και τελικά το τελικό σκορ (1 – 3) διαμορφώθηκε πριν από τη λήξη της αναμέτρησης, με σκόρερ και τώρα τον Σωτηρίου. Τυχερή, αλλά κυρίως σπουδαία νίκη πήρε η Κοπεγχάγη κόντρα στην Μπορντό, καθώς παρά το γεγονός ότι ισοφαρίστηκε στο 84’, βρήκε κι άλλο γκολ στο 92’, επικρατώντας τελικά με σκορ 1 – 2. Δεν παίζει ο Ζέκα που αποβλήθηκε στη διάρκεια των πανηγυρισμών στο διπλό της Γαλλίας.

Ξανά στην κορυφή του τσέχικου πρωταθλήματος η Σλάβια Πράγας, καθώς επικράτησε εκτός έδρας της Λίμπερετς (0 – 1) και εκμεταλλεύθηκε την γκέλα της Βικτόρια Πλζεν με τον καλύτερο τρόπο. Βέβαια, μεγάλο ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες μόλις στο 12’, οπότε το έργο της Σλάβια έγινε ακόμα πιο εύκολο, ειδικότερα στη διαχείριση του σκορ. Μεγάλο όπλο της η επίθεση, έχοντας 28 γκολ σε 12 αναμετρήσεις. Στην Αγία Πετρούπολη ήταν πολύ καλή, αλλά υπέστη μάλλον άδικη ήττα με 1 – 0, αλλά έχει τη νίκη της 1ης αγωνιστικής κόντρα στην Μπορντό (1 – 0).

Εκτίμηση: Ένα πολύ ισοδύναμο ζευγάρι, με τις δύο ομάδες να είναι χαρισματικές στο κομμάτι του γκολ. Επιλογή μας το Over.

Σε ενδιαφέρει