Αγγλία: Συνεχίζει ακάθεκτη η Πόρτσμουθ

Εμβόλιμη αγωνιστική τόσο στην Τσάμπιονσιπ, όσο και στις μικρότερες κατηγορίες της Αγγλίας.
image

Φουλ αγωνιστική δράση εκτός από το Τσάμπιονς Λιγκ και στις μικρότερες κατηγορίες της Αγγλίας, καθώς σήμερα υπάρχει στο πρόγραμμα εμβόλιμη αγωνιστική, τόσο στην Τσάμπιονσιπ, όσο και χαμηλότερα.

Ανάλυση

Νόργουιτς – Άστον Βίλα

Μεγάλη νίκη για τη Νόργουιτς που ενδεχομένως να λογίζεται και ως εκτός προγράμματος, αφού επικράτησε εκτός έδρας και με ανατροπή της Νότιγχαμ με 2 – 1, υποχρεώνοντας την ομάδα του Καράνκα στην πρώτη της εντός έδρας ήττα. Μόλις στο 5’ έμεινε πίσω στο σκορ, αλλά μέσω στατικών φάσεων και κεφαλιές του Κλόζε στο 60’ και το 84’ πήρε τη νίκη. Εντός έδρας δεν έχει κάποια τρομερή δυναμική βάσει αποτελεσμάτων, αφού έχει 3 νίκες και 3 ήττες. Εκτός το βαρύ πυροβολικό, Πούκι.

Επιτυχημένο ντεμπούτο για τον προπονητή της Άστον Βίλα, Ντιν Σμιθ, αφού οδήγησε την ομάδα του στη νίκη επί της Σουόνσι, με το… οικονομικό 1 – 0 και επανήλθε στις νίκες που ήταν και το ζητούμενο έπειτα από 4 αγωνιστικές. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση το πέτυχε μόλις στο 8’ ο Έιμπραχαμ ενώ στη συνέχεια δημιούργησε ευκαιρίες και για άλλα γκολ. Παρ’ όλα αυτά, ακόμα και σε ματς που κράτησε το μηδέν διαπιστώθηκαν αμυντικά κενά.

Εκτίμηση: Ποιοτική ομάδα η Βίλα και με νέο προπονητή, μπορεί να βρει το γκολ. Από την άλλη, η Νόργουιτς είναι σε πολύ καλό φεγγάρι και κόντρα στην άμυνα της Βίλα θα σκοράρει, ακόμα και χωρίς τον Πούκι.

Όλες οι κατηγορίες στην Αγγλία παίζουν με τις καλύτερες αποδόσεις 

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Στόουκ

Έπειτα από ένα σερί 4 αγώνων που ήταν στα μέτρα της, η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ υπέστη δίκαιη ήττα εκτός έδρας από την Ντέρμπι Κάουντι με 2 – 1. Μόλις στο 1’ δέχθηκε το πρώτο γκολ, ισοφάρισε στο 41’, αλλά μοιραία βάσει της εμφάνισής της στο δεύτερο ημίχρονο, έγινε το 2 – 1 στο 77’ και απέκτησε συγκάτοικο στην κορυφή τη Μίντλεσμπρο. Στην έδρα της έχει 4 νίκες και 1 ισοπαλία και η εικόνα της δικαιολογεί απόλυτα την πορεία που έχει στο βαθμολογικό πίνακα.

«Απάλευτη» κατάσταση στη Στόουκ. Πάνω που πάει να δείξει ότι είναι έτοιμη για το μεγάλο σερί που θα τη φέρει στις πρώτες θέσεις, τα κάνει… θάλασσα. Έπειτα από δύο νίκες πριν από τη διακοπή, υπέστη νέα εντός έδρας ήττα από την Μπέρμιγχαμ(!) με 1 – 0 δεχόμενη το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση στο τελευταίο 10λεπτο. Αν συνεχιστεί η ίδια ιστορία, θα έχει ενδιαφέρον μέχρι πότε θα στηρίζεται ο Ρόουετ, που έχει στη διάθεσή του το πιο ποιοτικό ρόστερ της κατηγορίας και η απόσταση που έχει από τη ζώνη του υποβιβασμού, είναι ανάλογη με αυτές των πλέι – οφ.

Εκτίμηση: Η χαρά των γκολ είναι η Στόουκ εκτός έδρας, οπότε πάμε με το Over, αφού και μπορεί να σκοράρει (εύκολα) και μπορεί να δεχθεί (πανεύκολα) από τη Σέφιλντ. Σε κάθε περίπτωση, μακριά από σημείο. Over.

Μπλάκμπουλ – Σκάνθορπ

Νίκη για την Μπλάκμπουλ κόντρα στη Γουίμπλεντον, συνεχίζοντας έτσι μεν ένα αήττητο σερί στο πρωτάθλημα 10 αγώνων, αλλά οι πολλές ισοπαλίες την κρατήσει πίσω. Άνοιξε το σκορ μόλις στο 7’, δέχθηκε πίεση από την αντίπαλό της, αλλά στο 84’ σε αντεπίθεση πέτυχε το γκολ για το 2 – 0, που καθάρισε και το ματς. Έτσι, αυτή η νίκη της προσφέρει και το κάτι παραπάνω στην ψυχολογία της.

Ήττα για τη Σκάνθορπ από τη Γουίκομ εκτός έδρας με σκορ 3 – 2. Μόλις στο 7’ όχι μόνο είχε ανοίξει το σκορ, αλλά είχε πετύχει δύο τέρματα για το 0 – 2! Ωστόσο, τα έκανε μαντάρα, αφού μέχρι το 53’ είχε ισοφαριστεί πετώντας στα σκουπίδια το εκπληκτικό της ξεκίνημα και όχι μόνο αυτό. Στο 81’ απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα, αντί όμως να το εκμεταλλευθεί, δέχθηκε και τρίτο τέρμα στο 94’ για την ήττα της με 3 – 2! Αυτή ήταν και η τρίτη διαδοχική ήττα στο πρωτάθλημα.

Εκτίμηση: Πιο ομάδα η Μπλάκμπουλ που έχει χτίσει χαρακτήρα με το σερί 10 αγώνων χωρίς ήττα. Άσος.

Πόρτσμουθ – Μπέρτον

Νίκη για την Πόρτσμουθ στο εντός έδρας κόντρα στη Φλίτγουντ με το 1 – 0. Άργησε να βρει το γκολ, καθώς αυτό σημειώθηκε στο 50’, αλλά στη συνέχεια δεν είχε κανένα πρόβλημα να κρατήσει το υπέρ της σκορ, καθώς στηρίχθηκε στην άμυνά της και δεν αναζήτησε ιδιαίτερα το δεύτερο τέρμα. Στο 84’ μάλιστα η Φλίτγουντ έμεινε με 10 παίκτες. Η σταθερότητα που δείχνει η Πόρτσμουθ την έχει σταθεροποιήσει στην κορυφή.

Εκτός έδρας νίκη για την Μπέρτον, που επικράτησε της Πλίμουθ με 3 – 2. Τρελό πρώτο ημίχρονο καθώς η Μπέρτον απάντησε δύο φορές στα τέρματα των γηπεδούχων, αλλά στο 84’ ήταν η σειρά της να πάρει το προβάδισμα και φυσικά να το κρατήσει μέχρι το τέλος. Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νίκη της και πήρε μεγάλη ανάσα από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Εν όψει του σημερινού έχει και πολλές απουσίες.

Εκτίμηση: Σημαντικό προβάδισμα η Πόρτσμουθ, αφού θα βρει μια κουρασμένη και με απουσίες Μπέρτον. Άσος.

Σε ενδιαφέρει