Α’ Γαλλίας: Ντεμπούτο Ανρί στους Μονεγάσκους

Από την έδρα του Στρασβούργου ξεκινάει την πορεία του στον πάγκο της Μονακό ο Ανρί, ο οποίος αντικατέστησε τον Ζαρντίμ.
henry

Απόψε διεξάγεται το κυρίως μενού της δέκατης αγωνιστική στο Σαμπιονά. Εύκολο έργο η Παρί. Νέο ξεκίνημα στη Μονακό. Οριακές μάχες στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας.

Ανάλυση

Παρί – Αμιάν

Χωρίς αντίπαλο η Παρί και στη φετινή σεζόν. Ηδη έχει αποσπαστεί οχτώ βαθμούς από τους διώκτες της. Σε ένα γεμάτο ματς με αποβολές, ξύλο και δεν συμμαζεύεται έριξε πέντε γκολ στη Λυών. Καλύτερη επίθεση με μεγάλη διαφορά στην κατηγορία. Κάτι σαν διαγωνισμός τερμάτων ανάμεσα σε Καβάνι, Νεϊμάρ και Μ’ Μπαπέ. Ο δεύτερος θα ξεκουραστεί σήμερα. Όλα της τα φετινά ματς, 12 συγκεκριμένα, σε Γαλλία και Ευρώπη είναι over. Λείπουν Χεσέ, Ενκουνκού, Κουρζαβά και Αλβες. Μικρό το κακό. Την Αμιάν την κερδίζει και με τα δεύτερα. Ακολουθεί ματς με τη Νάπολι για το Τσάμπιονς Λιγκ. Οι φιλοξενούμενοι πάνε ως πρόβατο επί σφαγή στο Παρίσι. Το θετικό είναι ότι η νίκη επί της Ντιζόν με 1-0 τους έφερε μακριά από την τελευταία τριάδα και έτσι δεν θα έχουν άγχος. Στην ουσία στόχος τους απόψε είναι να κρατήσουν όσο γίνεται πιο χαμηλά τον δείκτη του σκορ. Απουσιάζουν Ζούνγκου και Μεντόζα. Με 4-5-1 και τον Κονατέ σε ελεύθερο ρόλο στην επίθεση. Θα στηριχτώ στη διακοπή του πρωταθλήματος που ίσως βγάλει λίγο εκτός ρυθμού την Παρί και θα επιλέξω τον άσο συνδυαστικά με το under 4,5. Ελπίζω η Αμιάν να αντέξει μέχρι ενός σημείου.

Θα καταφέρει ο Ανρί να μπει με το δεξί στον πάγκο της Μονακό; 

Καέν – Γκινγκάμπ

Κάνει τα βασικά η Καέν ως τώρα. Δηλαδή κερδίζει κάποια ματς με βατούς αντιπάλους και χάνει από τους ανώτερους. Ετσι κρατιέται πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Ξεκάθαρα ομάδα έδρας. Στο τελευταίο της παιχνίδι ηττήθηκε δίκαια από τη Μαρσέιγ με 2-0. Λείπει ο ηγετικός μέσος Φαζρ. Καθαρό 4-2-3-1 με τον Κριβέλι ολομόναχο στην επίθεση. Η Γκινγκάμπ έρχεται από ένα αήττητο σερί τριών αγώνων μαζεύοντας πέντε βαθμούς. Πιο πρόσφατο το εντός έδρα 1-1 με τη Μονπελιέ. Τρίτο σερί under. Εχει συμμαζέψει την άμυνα. Απόψε θα πρέπει να βρει λύσεις στις απουσίες των αναντικατάστατων Ρου, Κερμπάτ, Εμπόα και τον πρώτο σκόρερ Τουράμ. Με 5-3-1-1 απόψε και τον Μπενεζε μπροστά από τον Ροντλέν στην επίθεση. Μεγάλη ευκαιρία παρουσιάζεται στην Καέν να κερδίσει απόψε την ελλιπέστατη Γκινγκάμπ. Κλειστό ματς κάπου στο 1-0.

Ντιζόν – Λιλ

Η Ντιζόν βρίσκεται σε κάθετη πτώση συμπληρώνοντας πέντε αγώνες δίχως νίκη μαζεύοντας μόλις έναν βαθμό. Πιο πρόσφατη  η ήττα με 1-0 από την Αμιάν. Τέταρτο σερί no goal. Λείπουν Ταβάρες, Σαμαριτανό και Χουν. Οι Σάιντ, Σλιτί και Ζανό θα παίξουν μπροστά στο 4-3-3 της γηπεδούχου. Η Λιλ παραμένει δικαίως στα ψηλά της βαθμολογίας και φαίνεται πως με τον Γκαλτιέ στον πάγκο μπορεί να παραμείνει στα ψηλά. Καθάρισε μετά τη Μαρσέιγ και τη Σεντ Ετιέν με 3-1 στα δύο κολλητά εντός. Τέσσερις νίκες στην πιο πρόσφατη πεντάδα αγώνων της. Τέσσερα over σε αυτά τα ματς. Τιμωρημένος ο αμυντικός Ξέκα και τραυματίας ο επιθετικός Φόντε. Δεν αλλάζει με τίποτα το 4-2-3-1 έχοντας τον Ρεμί στην κορυφή και από πίσω τους Πέπε, Ικόνε και Μπαμπά. Σέβομαι εντός τη Ντιζόν, αλλά την έχει φοβηθεί το μάτι μου αυτή τη Λιλ. Ασταμάτητοι οι φιλοξενούμενοι, αλλά φοβάμαι πολύ την ισοπαλία.

Ναντ – Τουλούζ

Οριακά πάνω από την Γκινγκάμπ βρίσκεται η Ναντ και αν συνεχίσει έτσι θα κινδυνεύσει σίγουρα. Βαρύ 3-0 στην έδρα της Μπορντό. Μόνο μια νίκη ως τώρα και αυτή εκτός έδρας με μπόλικη δόση τύχης. Τέσσερα σερί ματς με σύνολο τερμάτων «2-3». Ο Χαλίλχοτζιτς ανέλαβε προσφάτως και ψάχνει την πρώτη του νίκη στον πάγκο. Εκτός απόψε οι Φάμπιο και Μιαζγκά. Με 4-3-3 και τους Γουάρις, Σάλα και Μποσίλια στην επίθεση. Η Τουλούζ μπήκε πολύ δυνατά στη σεζόν, αλλά δεν άργησε να ξεφουσκώσει. Τρεις ισοπαλίες και μια ήττα στα τέσσερα τελευταία, που την έριξαν εκτός πρώτης εξάδας. Τρία σερί goal/goal. Κέρδισε σε φιλικό τη Χιρόνα με 1-0 κατά την περίοδο της διακοπής. Πολύ σημαντικές οι απουσίες των Λέγια, Σανγκαρέ και Σανόγκο απόψε. Πέρσι ηττήθηκε με 2-1 στην έδρα της Ναντ. Αρχικά σκέφτηκα να ρισκάρω στον άσο λόγω έδρας και απουσιών της Τουλούζ. Μόλις, όμως, τον είδα κάτω από το 2.00 αναθεώρησα.

Ρεμς – Ανζέ

Ταμπούρι και άγιος ο Θεός για τη Ρεμς. Πέντε σύνολα τερμάτων «0-1» στα έξι τελευταία. Τα τέσσερα εξ αυτών έληξαν 0-0. Ουσιαστικά το μόνο over ήρθε δικαίως στο Παρίσι κόντρα στη διαστημική Παρί με 4-1. Εξάποντο το σημερινό ματς. Λείπουν Σαβαγιερίν, Φοντέιν και Μετανίρ. Η Ανζέ μπήκε άσχημα στη σεζόν, αλλά αντέδρασε άμεσα και ξεκόλλησε γρήγορα από την επικίνδυνη ζώνη. Στην τελευταία πεντάδα αγώνων της έχασε μόνο από την ουραγό Γκινγκάμπ. Εβγαλε διπλά σε Ντιζόν και Μονακό. Λειτουργεί καλύτερα εκτός έδρας. Τρία under και no goal στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της. Λείπει  μέσος Τάιτ. Θα παίξει με 4-3-3 και τους Αντελαϊντ, Φουλζινί και Μπαοκέν να αποτελούν την επιθετική τριπλέτα. Η Ρες έχει μόνο μία νίκη στα τέσσερα φετινά εντός. Η Ανζέ έχει δύο κολλητά διπλά. Το να τριτώσει το… καλό για τους φιλοξενούμενους πληρώνει 3.75. Απαραίτητη η κάλυψη στην ισοπαλία.

Στρασβούργο – Μονακό

Από τις πιο θεαματικές ομάδες στην κατηγορία το Στρασβούργο. Τα παιχνίδια της είναι πάντα γεμάτα και έχουν τρελό ρυθμό. Μετά το καθαρό 3-0 επί της Ντιζόν κατάφερε να φύγει με το 2-2 από την έδρα της Ανζέ. Σπανίως δεν σκοράρει. Μόνο στην έδρα της Λυών δεν έχει βρει δίχτυα φέτος. Εξι σερί over, εκ των οποίων τα πέντε συνοδεύτηκαν από goal/goal. Απουσιάζουν Μαρτέν και Αζόρκε σε μεσαία γραμμή και επίθεση. Με 3-5-2 και τους Ντα Κόστα, Μοτίμπα στην επίθεση. Η Μονακό δεν μπορούσε με τίποτα να βάλει τέλος στον κατήφορο. Η διοίκηση έδειξε μεγάλη ανοχή στον Ζαρντίμ, αλλά το εντός έδρας 1-2 από τη Ρεν ξεχείλισε το ποτήρι. Αλλαγή προπονητή, με τον Ανρί να αναλαμβάνει στο πρώτο μεγάλο στοίχημα της καριέρας του ως προπονητής. Υπάρχει ενθουσιασμός. Επιβάλλεται να τερματιστεί το αρνητικό σερί των δέκα αγώνων δίχως νίκη. Μεσοβδόμαδα αντιμετωπίζει την Μπριζ στο Βέλγιο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Τρία σερί ματς με σύνολο τερμάτων «2-3». Λείπουν Ζέμερσον, Ντοράμ, Ρατζί, ενώ πονοκέφαλο δημιουργούν οι απουσίες των τερματοφυλάκων Μπενάλιο και Σούμπασιτς. Αναγκαστικά κάτω από τα δοκάρια θα κάτσει ο Σι. Με 4-2-3-1 οι φιλοξενούμενοι και τον Γιόβετιτς να σηκώνει το βάρος της επίθεσης. Εχει ζουμί ο ματσάκι. Αγνοια κινδύνου από το Στρασβούργο. Νέο ξεκίνημα η Μονακό, αλλά με πολλές απουσίες. Από τα πιο δυνατά σημεία της αγωνιστικής το goal/goal. Οποιος θέλει το… τραβάει και στο over για να ανεβάσει την απόδοση.

Σε ενδιαφέρει