Β’ Ισπανίας: Σε τρομερή κατάσταση η Γρανάδα

Ένατη αγωνιστική για τη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας που εξελίσσεται κανονικά παρά τη διακοπή του πρωταθλήματος.
Β’ Ισπανίας: Σε τρομερή κατάσταση η Γρανάδα

Με τέσσερις αναμετρήσεις ολοκληρώνεται το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής της δεύτερης κατηγορίας της Ισπανίας.

Τενερίφη – Λούγκο, Ράγιο Μαχανταόντα – Οβιέδο, Ταραγόνα – Αλκορκόν και Γρανάδα – Μαγιόρκα οι αναμετρήσεις.

Ανάλυση

Τενερίφη – Λούγκο

Από απογοητευτική εμφάνιση προέρχεται η Τενερίφη στην έδρα της Μαγιόρκα, μέσα στην οποία υπέστη πολύ βαριά ήττα με σκορ 4 – 1. Στο 4’ και το 29’ δέχθηκε τα δύο πρώτα, στο 56’ και το 81’ τα άλλα δύο ενώ είχε μειώσει στο 52’, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι το ματς έγινε ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Ομάδα των Under με 11 στα τελευταία 13. Ταυτόχρονα, εν όψει του σημερινού έχει επιστροφές στη σύνθεσή της.

Ήττα και για τη Λούγκο, επίσης εκτός έδρας, με την Έλτσε να επικρατεί δίκαια με σκορ 2 – 1. Μάλιστα, δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί το γεγονός ότι είχε την τύχη με το μέρος της, αφού ισοφάρισε χωρίς φάση στο 72’ και δέχθηκε… καπάκι το 2 – 1, με την άμυνά της να μην είναι αυτό που λέμε αξιόπιστη. Μόλις ένα διπλό στα τελευταία 13 με 8 ήττες σε αυτό το διάστημα και μόλις 8 πόντοι σε αυτές τις 8 αγωνιστικές. Πολλές απουσίες λόγω διεθνών και τραυματισμών.

Εκτίμηση: Οι γηπεδούχοι εύκολα ή δύσκολα θα το πάρουν το παιχνίδι λόγω των δεδομένων που έχουν διαμορφωθεί με τις απουσίες των φιλοξενούμενων. Άσος.

Η δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας με τις καλύτερες αποδόσεις 

Ράγιο Μαχανταόντα – Οβιέδο

Νίκη έπειτα από τρεις συνεχόμενες ήττες για τη Ράγιο και πήρε μεγάλη βαθμολογική ανάσα, αφού δεν θέλει και πολύ σε τέτοιες περιπτώσεις να πάρει από κάτω μια ομάδα. Επικράτησε 2 – 1 της Σπόρτινγκ Χιχόν εντός έδρας, πραγματοποιώντας μια καλή εμφάνιση. Στο 45’ και το 76’ τα γκολ που πέτυχε, ενώ παρά τη μείωση του σκορ στο 83’ δεν ανησύχησε ιδιαίτερα. Οι απουσίες που έχει για το σημερινό δεν επηρεάζουν σε κάτι σε σχέση με τα προηγούμενα ματς.

Νίκη και για την Οβιέδο. Επικράτησε εντός έδρας της Αλμπαθέτε με σκορ 1 – 0 και παρά το… φτωχό του σκορ, έδειξε ότι είναι καλύτερη και μπορούσε να πετύχει και άλλα τέρματα. Παρ’ όλα αυτά δεν απειλήθηκε και με αυτό το γκολ που πέτυχε στο 10’ πήρε τελικά τη νίκη. Ήταν το πρώτο της τρίποντο έπειτα από δύο ματς που δεν πήρε τη νίκη. Προβληματίζει κακή εκτός έδρας συμπεριφορά της και οι απουσίες για το σημερινό.

Εκτίμηση: Μπορούν να σκοράρουν και οι δύο ομάδες ποντάροντας στα αμυντικά κενά του αντιπάλου. GG.

Γρανάδα – Μαγιόρκα

Σε τρομερή η κατάσταση η Γρανάδα! Πήρε τη νίκη στην έδρα της Ρέους με σκορ 2 – 1 και έτσι κατέγραψε την 5η της νίκη σε 6 αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα, έχοντας εκτοξευθεί από το… πουθενά στη 2η θέση. Στο 28’ πήρε το προβάδισμα, στο 49’ ισοφαρίστηκε λόγω ατομικού λάθους του τερματοφύλακά της, αλλά δεν αγχώθηκε και παίζοντας την μπάλα της στο 75’ δικαιώθηκε και έκανε το 1 – 2. Εντός έδρας δεν έχει χάσει από τον Μάιο, μετρώντας 5 νίκες και μόλις 1 ισοπαλία.

Πολύ καλή εμφάνιση της Μαγιόρκα εντός έδρας κόντρα στην Τενερίφη και είπε «ευχαριστώ» σε όσα της έδωσε η αντίπαλος, πήρε την ευρεία νίκη με σκορ 4 – 1. Έλεγξε και στα 90’ το παιχνίδι, αφού ακόμα και όταν είδε να μειώνεται το σκορ σε 2 – 1, το έκανε 3 – 1 στο επόμενο πεντάλεπτο. Θρήνος στην περιοχή, αφού λόγω της θεομηνίας που έπληξε την περιοχή, έχασαν τη ζωή τους 12 άνθρωποι ενώ το γύρο του κόσμου έκανε η φωτογραφία του Ράφα Ναδάλ (γέννημα – θρέμμα της Μαγιόρκα) να βοηθάει με τις σκούπες τους συνανθρώπους του.

Εκτίμηση: Με την εξαιρετική φόρμα που έχει η Γρανάδα περίμενα χαμηλότερα την απόδοση του άσου. Οπότε θα πάω στη νίκη των γηπεδούχων, που είναι σε δίκαιες αποδόσεις.

Σε ενδιαφέρει