ΑΕΚ – Λαμία: Ματς ειδικών συνθηκών

Σε ουδέτερο γήπεδο η σημερινή αναμέτρηση ανάμεσα στην ΑΕΚ και τη Λαμία για την 1η αγωνιστική του Κυπέλλου Ελλάδας.
ΑΕΚ – Λαμία: Ματς ειδικών συνθηκών

Εξ αναβολής αναμέτρηση για την 1η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στην ΑΕΚ και τη Λαμία.

Το ματς θα διεξαχθεί στο ουδέτερο «Ελ Πάσο» της Καλλιθέας με την παρουσία μόλις 2.000 φίλων της ομάδας της «Ένωσης», για λόγους ασφαλείας.

Πολλές αλλαγές και για τις δύο ομάδες, με την ΑΕΚ να μην έχει φυσικά τους διεθνείς της.

Τα προγνωστικά μου

ΑΕΚ – Λαμία: GG (2.20)

Ανάλυση

Από ένα ντέρμπι στο οποίο αναγκάστηκε να παίξει με πολλά διαφορετικά πρόσωπα σε σχέση με τα συνηθισμένα, προέρχεται η ΑΕΚ. Κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας, ισοφαρίζοντας στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας του παιχνιδιού, με κεφαλιά του Μπακασέτα, ενώ στο τελευταίο δευτερόλεπτο στάθηκε τυχερή, αφού ο Φετφατζίδης έχασε τεράστια ευκαιρία για το 1 – 2. Το σημερινό ματς είναι εντελώς διαφορετικών συνθηκών, λόγω των πάρα πολλών απουσιών που καλείται να διαχειριστεί ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Λιβάγια, Μπακασέτας, Πόνσε, Μάνταλος, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Μπάρκας, Γαλανόπουλος, Λόπες, Άλεφ, Αλμπάνης έχουν μείνει εκτός, ενώ ο τεχνικός της ομάδας, δεν θέλει να δώσει άλλο ένα 90λεπτο στον Σιμόες.

Ιδιαίτερο ματς στην Καλλιθέα για την αλλαγμένη ΑΕΚ. Θα καταφέρει να επικρατήσει; 

Ακόμα χωρίς νίκη παραμένει η Λαμία. Παρά το γεγονός ότι παρουσιάζεται βελτιωμένη υπό τις οδηγίες του Μάκη Χάβου, ακόμα δεν έχει επιτευχθεί η νίκη που είναι και το ζητούμενο στο πρωτάθλημα. Στο τελευταίο ματς, έμεινε στο 1 – 1 με τον ΟΦΗ εντός έδρας, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν χειρότερος. Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι στη δημιουργία φάσεων και το γκολ, αφού όσα έχει πετύχει μέχρι τώρα είναι κυρίως από στατικές φάσεις (3/4). Εκτός για το σημερινό έμειναν πολλοί παίκτες, όπως οι Μπαράλες, Μπερτόλιο, Σαράνοφ, Μπλάζιτς, Καραγκούνης, Καρυπίδης ενώ δύσκολα θα παίξουν οι εντός αποστολής Βάντερσον,Αναστασιάδης. Έχει ενδιαφέρον να δούμε σε αρκετό χρονικό διάστημα τον Μαστούρ, που είναι η ατραξιόν του πρωταθλήματος.

Εκτίμηση

Πραγματικά είναι ένα ματς που περισσότερο θυμίζει φιλικό προπονητικού χαρακτήρα, αφού γίνεται σε μια περίοδο που οι διεθνείς λείπουν. Όποιος θέλει οπωσδήποτε να μπλέξει, θα επέλεγα το GG.

Σε ενδιαφέρει