Europa League (Ε’ όμιλος): «Πετάει» η Άρσεναλ

Αποφασισμένες για το… 1-2 στον όμιλο δείχνουν Άρσεναλ και Σπόρτινγκ θέλοντας απόψε να κάνουν το 2/2 απέναντι σε Κάραμπακ και Βόρσκλα αντίστοιχα.
karabach arsenal

Εκτός έδρας δοκιμάζονται τα φαβορί του πέμπτου ομίλου, με τη Βόρσκλα να υποδέχεται στην Πολτάβα την Σπόρτινγκ και την Κάραμπακ να φιλοξενεί στο Μπακού την Άρσεναλ.

Κάραμπακ – Άρσεναλ

Σε εξαιρετική κατάσταση η Κάραμπακ καθαρίζοντας Γκαμπάλα, Ζίρα και Σάμπαχ στο πρωτάθλημα με 9 γκολ ενεργητικό τις τελευταίες αγωνιστικές. Ετσι ανέβηκε στην κορυφή του πρωταθλήματος Αζερμπαϊτζάν. Στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα ηττήθηκε από την Σπόρτινγκ στην Πορτογαλία με 2-0. Άντεξε για 53 λεπτά. Επαιξε φουλ άμυνα, αλλά δεν δικαιώθηκε. Οχτώ under στα 11 τελευταία παιχνίδια της ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης. Η Άρσεναλ διανύει την καλύτερή της φάση στη σεζόν πετώντας από νίκη σε νίκη. Επτά διαδοχικά νικηφόρα αποτελέσματα σε Αγγλία και Γιουρόπα. Πιο πρόσφατο το 2-0 επί της Γουότφορντ για την Πρέμιερ Λιγκ. Αργησε να ανοίξει το σκορ και το έκανε με αυτογκόλ στο 81’. Ο Οζίλ καθάρισε την μπουγάδα στο 83’. Με το δεξί μπήκε στους ομίλους του Γιουρόπα κερδίζοντας άνετα τη Βόρσκλα με 4-2. Μέχρι το 74’ βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 4-0. Μετά χαλάρωσε. Ο Έμερι προσεγγίζει με μεγάλη σοβαρότητα τη διοργάνωση και παρότι θα κάνει μερικές αλλαγές δεν πρόκειται να επηρεάσει αγωνιστικά την ομάδα. Δεν είναι τυχαίο ότι με τη Βόρσκλα ξεκίνησαν τόσο ο Ομπαμεγιάνγκ, όσο και οι Οζίλ, Γουέλμπεκ και Μιχιταριάν. Απόψε ο πρώτος και ο τελευταίο της τετράδας δεν υπολογίζονται. Σίγουροι στον αρχικό 4-2-3-1 οι Λακαζέτ και Γουέλμπεκ.Τέσσερα over στα έξι τελευταία παιχνίδια της στη διοργάνωση.

Σύγκρουση ομάδων με διαφορετική φιλοσοφία. Η Κάραμπακ παίζει πιο σφιχτά και σε ματς με ανώτερες ομάδες παρατάσσεται με πρώτο μέλημα το μηδέν στα μετόπισθεν. Η Άρσεναλ αντιμετωπίζει τη διοργάνωση ως αποφόρτιση και παίζει ελεύθερα. Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση και προσωπικά θα ρισκάρω στο «2-3» γκολ.

Θα επιβεβαιώσουν τον φαβοριτισμό τους Σπόρτινγκ και Άρσεναλ; Πάμπολλες επιλογές στα δύο ματς του πέμπτου ομίλου

[image 2]Βόρσκλα – Σπόρτινγκ Λ.

Προσπάθησε να διασκεδάσει ο ματς με την Άρσεναλ στο Λονδίνο, πέτυχε δύο γκολ, αλλά υπέκυψε με 4-2 η Βόρσκλα στην πρεμιέρα. Σε αγωνιστική άνοδο στο πρωτάθλημα με τρεις διαδοχικές νίκες που την έφεραν στην πρώτη τετράδα. Τελευταίο της θύμα η Ντέσνα, της οποίας επιβλήθηκε με 2-0 εκτός χάρη στα γκολ του Κούλαχ στο 4’ και Σάρπαρ στο 62’. Ο Σάχκο θα παρατάξει την ομάδα του με 4-4-1-1 έχοντας στην κορυφή της επίθεσης τον Κολόμοετς και από πίσω τον φορμαρισμένο Κούλαχ. Η Σπόρτινγκ βρίσκεται στην τρίτη θέση του πορτογαλικού πρωταθλήματος, κάτι που οφείλει κατά κύριο λόγο στην πρόσφατη ήττα από την Μπράγκα με 1-0. Ακολούθησε το 2-0 επί της Μαρίτιμο. Πέντε under στα έξι τελευταία παιχνίδια της. Ακρως επαγγελματικό 2-0 στην πρεμιέρα των ομίλων επί της Κάραμπακ με 2-0. Ραφίνια και Καμπράλ τα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. Βρήκε απέναντί της μια μαζική άμυνα και άργησε να την ξεκλειδώσει. Η Βόρσκλα, όμως, παίζει πιο ανοιχτά και πρώτο της μέλημα απόψε θα είναι να σκοράρει.

Ένα γρήγορο γκολ μπορεί εύκολα να μετατρέψει την αναμέτρηση σε ροντέ. Πιθανό over, με τους φιλοξενούμενους να παρατάσσονται με αρκετούς επιθετικογενείς παίκτες, όπως ο Ραφίνια, ο Μοντέρο, ο Νάνι και ο Ακούνια.

Σε ενδιαφέρει