ΑΕΚ – Μπενφίκα: Οι «αετοί» στην αρένα

Ποιος αετός θα πετάξει ψηλότερα σήμερα στο ΟΑΚΑ; Η ΑΕΚ υποδέχεται την Μπενφίκα, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τους πρώτους βαθμούς στη φετινή διοργάνωση.
aek benfica

Δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, με την ΑΕΚ να υποδέχεται την Μπενφίκα στο ΟΑΚΑ. Στο άλλο ματς του ομίλου η Μπάγερν υποδέχεται τον Άγιαξ.

Τα προγνωστικά μου

ΑΕΚ – Μπενφίκα: Goal/Goal (2.10)

Ανάλυση

Δεν μπόρεσε να προβάλει ιδιαίτερη αντίσταση στον Άγιαξ η ΑΕΚ και ηττήθηκε με 3-0 στην πρεμιέρα των ομίλων. Τα πάντα κρίθηκαν από την στιγμή που δέχτηκε το πρώτο γκολ. Ακολούθησε η ήττα στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα βγάζοντας κούραση, αλλά έδωσε απαντήσεις στον τελευταίο της αγώνα επικρατώντας του ΟΦΗ στην Κρήτη με 3-0. Πάντως ακόμα και αυτή η νίκη είχε ένα πολύ δυσάρεστο γεγονός. Ο ακραίος αμυντικός Λόπες υπέστη ρήξη χιαστών και θα μείνει εκτός τουλάχιστον για τέσσερις μήνες. Απαντες δηλώνουν αποφασισμένοι για την πρώτη νίκη στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ ώστε να αυξήσουν τις πιθανότητες πρόκρισης. Στο ΟΑΚΑ αναμένονται πάνω από 30-35 χιλιάδες οπαδοί της Ένωσης Εντός έδρας μετράει 7 under στις 11 τελευταίες υποχρεώσεις της στην κορυφαία διασυλλογική διογάνωση. Πέραν του Λόπες, δεδομένη είναι και η απουσία του Λιβάια. Τουλάχιστον βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση ο φορ Πόνσε που μαζί με τον Μάνταλο και τον Μπακασέτα θα αποτελέσουν την επιθετική τριπλέτα στο 4-3-3 του Ουζουνίδη. Βέβαια στο χορτάρι περισσότερο αναμένεται να θυμίζει 4-5-1, με τους δύο ακραίους να δίνουν βοήθειες στα χαφ.

Μάχη “αετών” στο ΟΑΚΑ

Από τεράστια γκέλα έρχεται η Μπενφίκα στην έδρα της Τσάβες μένοντας στο 2-2. Όχι γιατί έφερε ισοπαλία, αλλά γιατί προηγήθηκε δύο φορές και τελικά δέχτηκε την ισοφάριση στο τελευταίο λεπτό. Επεσε από την κορυφή της Πορτογαλίας. Στην πρεμιέρα των ομίλων υποδέχτηκε την Μπάγερν και μοιραία ηττήθηκε με 2-0. Αξιζε κάτι καλύτερο. Είχε σχεδόν ίδιο αριθμό τελικών με την αντίπαλό της, αλλά έλειψε η ουσία. Τέσσερις σερί εκτός έδρας ήττες χωρίς να πετύχει γκολ έχει σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ από Ντόρτμουντ, Βασιλεία, Γιουνάιτεντ και ΤΣΣΚΑ. Τουλάχιστον δύο γκολ είχαν τα έντεκα τελευταία παιχνίδια της ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης. Δεν υπολογίζονται οι Φέλιξ, Ζαρντέλ, Κροβίνοβιτς και Γκάμπριελ. Δεδομένο το 4-3-3 απόψε με τους Σάλβιο, Σίλβα αι Σεφέροβιτς να αποτελούν την επιθετική τριπλέτα. Παράλληλα σκέφτεται και το μεγάλο ντέρμπι με την Πόρτο που ακολουθεί στο πρωτάθλημα. Ιδιαίτερο ματς για τον κίπερ Βλαχοδήμο που επιστρέφει για πρώτη φορά ως αντίπαλος στα πάτρια εδάφη. 

Πιθανές ενδεκάδες

ΑΕΚ (4-3-3)

Μπάρκας

Μπακάκης

Οικονόμου

Λαμπρόπουλος

Χουλτ

Τσόσιτς

Γαλανόπουλος

Σιμόες

Μάνταλος

Μπακασέτας

Πόνσε

Μπενφίκα (4-3-3)

Βλαχοδήμος

Αλμέιδα

Κόντι

Ντίας

Γκριμάλντο

Πίτσι

Φέισα

Ζέντσον

Σάλβιο

Σίλβα

Σεφέροβιτς

Εκτίμηση

Θα πέσουν κορμιά στο ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ ξέρει πως για να έχει ελπίδες πρόκρισης ή έστω συνέχειας στο Γιουρόπα θα πρέπει να υπερασπιστεί την έδρα της. Η Μπενφίκα παίζει πάντα επιθετικά, αλλά στις εξόδους της στο Τσάμπιονς Λιγκ προβληματίζει. Με… τρώει η ισοπαλία με γκολ. Ακροβατεί στο 1-1 η αναμέτρηση και τρίβω τα χέρια μου βλέποντας το goal/goal να κινείται στα επίπεδα του 2.10! Για σκόρερ για.. πιστολιά σε Πόνσε από τη μία και Σεφέροβιτς από την άλλη.

Σε ενδιαφέρει