Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Βαλένθια: Γιατρειά στο Τσάμπιονς Λιγκ

Το «ηφαίστειο» που βράζει, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, υποδέχεται τη Βαλένθια στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.
united valencia

Δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και στο πλαίσιο του 8ου ομίλου, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φιλοξενεί τη Βαλένθια στο «Ολντ Τράφορντ».

Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο φαντάζει αυτή τη στιγμή σαν ένα ακυβέρνητο καράβι και θέλει μέσω αυτής της διοργάνωσης να γιατρέψει τις «πληγές» της που της προκαλεί κάθε ματς στην Πρέμιερ Λιγκ.

Η Βαλένθια προέρχεται από κακή ήττα από τη Γιουβέντους των 10 παικτών και θέλει να αποτελέσει ακόμα μια ομάδα που θα κλείσει το «σπίτι» των «κόκκινων διαβόλων».

Τα προγνωστικά μου

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Βαλένθια: Over 2,5 (1.87)

Ανάλυση

Σε κάθε ματς όλοι περιμένουν την αντίδραση της Γιουνάιτεντ, αλλά σε κάθε ματς αποδεικνύεται ότι υπάρχει και πιο κάτω. Μετά την εντός έδρας ισοπαλία κόντρα στη Γουλβς (1 – 1) και τον εντός έδρας αποκλεισμό από το Λιγκ Καπ από την… Ντέρμπι Κάουντι, ήρθε η ήττα εκτός έδρας από τη Γουέστ Χαμ κάνοντας διαγωνισμό του πιο αστείου γκολ που μπορεί να δεχθεί μια ομάδα, πόσω μάλλον αυτού του επιπέδου. Έδειξε κάποια στιγμή αντίδραση, μειώνοντας με γκολ του Ράσφορντ σε 2 – 1, αλλά λίγα λεπτά αργότερα με μόλις μία πάσα, η Γουέστ Χαμ έκανε το 3 – 1 και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Ο Ζοσέ Μουρίνιο θεωρείται τελειωμένος και απλά κάθε ήττα αποτελεί ένα ακόμα καρφί στη δική του φήμη και στο σώμα της Γιουνάιτεντ. Ο ίδιος δηλώσει ήσυχος αναφορικά με το μέλλον του, αλλά οι παίκτες φαίνεται ότι δεν παίζουν για αυτόν και απλά παίζουν για να… παίξουν, ξέροντας ότι όλο το ανάθεμα πέφτει στον Πορτογάλο. Για το Τσάμπιονς Λιγκ άρχισε με θετικό τρόπο, αφού επικράτησε 3 – 0 στην Ελβετία επί της Γιουνγκ Μπόις και μπορεί αυτή η διοργάνωση να αποτελέσει μία καλή διέξοδος από το μαρτύριο του Σαββατοκύριακου. Εκτός οι Λίνγκαρντ, Ερέρα και Γιανγκ.

Θέατρο των Ονείρων ή του… εφιάλτη; Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Βαλένθια 

Η Βαλένθια είναι εδώ! Έπειτα από 5 ισοπαλίες σε 6 αναμετρήσεις, οι «νυχτερίδες» βρήκαν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα, καθώς επικράτησαν εκτός έδρας της Σοσιεδάδ με 1 – 0 με σκόρερ τον Κέβιν Γκαμεϊρό στο 38’ και τον τερματοφύλακα Νέτο να αποκρούει πέναλτι στο δεύτερο ημίχρονο. Προφανώς έφυγε πάνω από τους ώμους των παικτών ένα πολύ μεγάλο βάρος και στόχος είναι η ανάλογη συνέχεια, αφού στο πρωτάθλημα η Βαλένθια έχει μείνει πίσω ενώ και στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, στόχος είναι τουλάχιστον η 3η θέση. Την Κυριακή ακολουθεί η ματσάρα με την ντεφορμέ Μπαρτσελόνα στο «Μεστάγια». Για το Τσάμπιονς Λιγκ ναι μεν ηττήθηκε από τη Γιουβέντους και όχι από έναν τυχαίο αντίπαλο, αλλά ηττήθηκε εντός έδρας και τη στιγμή που οι Ιταλοί έπαιζαν με 10 παίκτες λόγω (άδικης) αποβολής του Κριστιάνο Ρονάλντο από το πρώτο ημίχρονο. Οι αμυντικοί της έκαναν δύο παιδικά πέναλτι δίνοντας την ευκαιρία στον Πιάνιτς να διαμορφώσει με ισάριθμες εκτελέσεις το 0 – 2. Στο τέλος του αγώνα, μάλιστα, έχασε και η ίδια πέναλτι με τον Παρέχο. Εκτός από το αποψινό μένουν οι Σάντι Μίνα και Φεράν Τόρες.

Πιθανές ενδεκάδες

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (4 – 3 – 3)

Ντε Χέα

Νταλό

Σμόλινγκ

Μπαϊγί

Σο

Μάτιτς

Πογκμπά

Φελαϊνί

Ράσφορντ

Λουκάκου

Σάντσες

Βαλένθια (4 – 4 – 2)

Νέτο

Πιτσίνι

Γκάμπριελ Παουλίστα

Γκαράι

Γκαγιά

Σολέρ

Κοντογκμπιά

Παρέχο

Γκέδες

Ροντρίγκο Μορένο

Γκαμεϊρό

Εκτίμηση

Υψηλή απόδοση στον άσο για εντός έδρας παιχνίδι της Γιουνάιτεντ, κόντρα σε έναν αντίπαλο που έχει μόλις μία νίκη στη σεζόν. Ακόμα κι έτσι, η Βαλένθια είναι πολύ ποιοτική και η Γιουνάιτεντ σε κακό χάλι βάσει των τελευταίων δειγμάτων, συν του ιδιαίτερου κλίματος που επικρατεί. Αποφεύγουμε τα σημεία, θα πάμε με το Over, αφού με την αμυντική συμπεριφορά των γηπεδούχων, είναι απίθανο να μην βοηθήσουν στο σκοράρισμα και οι φιλοξενούμενοι.

Σε ενδιαφέρει