Α’ Ισπανίας: Η επιστροφή της Βιγιαρεάλ

Κανονικά συνεχίζεται η δράση στην Ισπανία στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.
Α’ Ισπανίας: Η επιστροφή της Βιγιαρεάλ

Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η δράση στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, καθώς το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερις αναμετρήσεις.

Η 7η αγωνιστική πάντως ολοκληρώνεται αύριο με την αναμέτρηση της Θέλτα με τη Χετάφε.

Ανάλυση

Ουέσκα – Χιρόνα

Έχει ξεμείνει με τη νίκη στην πρεμιέρα επί της Έιμπαρ η Ουέσκα και από τότε αναζητά τη δεύτερη νίκη της. Τέσσερις ήττες στη σειρά, πέντε ματς μακριά από τη νίκη και μάλιστα στα τρία δεν έχει καταφέρει να σκοράρει. Στο τελευταίο κόντρα στην Ατλέτικο δεν ήταν δυνατόν να αντισταθεί, καθώς οι «ροχιμπλάνκος» ήθελαν να ξεσπάσουν και βρήκαν την Ουέσκα για να τη νικήσουν με σκορ 3 – 0 από το πρώτο ημίχρονο. Σε δύσκολη θέση ο προπονητής, Λέο Φράνκο, στο ντεμπούτο του ως προπονητής.

Όλη η δράση στην Ισπανία με σούπερ αποδόσεις 

Κακή εμφάνιση, ίσως η χειρότερη εδώ και καιρό για τη Χιρόνα, και φυσιολογική εντός έδρας ήττα από την Μπέτις με σκορ 1 – 0. Οι φιλοξενούμενοι μέσω της κυκλοφορίας της μπάλας μετέτρεψαν σε κομπάρσο τη Χιρόνα, που κατάφερε να βγει λίγο από το… καβούκι της μετά το 65’ όταν έμεινε πίσω στο σκορ και δεν είχε πλέον να χάσει κάτι. Είχε δοκάρι με τον Στουάκι και μέχρι… εκεί. Είχε βγάλει χωρίς ήττα ένα πρόγραμμα κόντρα σε Βιγιαρεάλ, Θέλτα, Μπαρτσελόνα. Καλή παρουσία εκτός έδρας αφού είναι πέντε ματς αήττητη.

Φυσιολογικό φαβορί στο σετ η Χιρόνα, παρά την ήττα της από την Μπέτις. Λογικό όμως και το διπλό, αφού η Ουέσκα δείχνει περισσότερο ομάδα β’ κατηγορίας. Διπλό.

Βιγιαρεάλ – Βαγιαδολίδ

Σούπερ εμφάνιση της Βιγιαρεάλ στην έδρα της Αθλέτικ Μπιλμπάο και με το ΜΥΘΙΚΟ γκολ του Φορνάλ να ανοίγει το δρόμο της νίκης, το «κίτρινο υποβρύχιο» επικράτησε 3 – 0, σημειώνοντας όλα τα τέρματά του στο δεύτερο ημίχρονο. Δείχνει να συνέρχεται η ομάδα του Καγέχα, μετά το τραγικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Την Πέμπτη στη Μόσχα αντιμετωπίζει τη Σπάρτακ για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά το βάρος πέφτει στο πρωτάθλημα, αφού εκεί έχει χαθεί έδαφος.

Όχι μόνο πέτυχε το πρώτο της γκολ η Βαγιαδολίδ, αλλά πέτυχε τρία στην ίδια αναμέτρηση κόντρα στη Θέλτα. Το τελευταίο μάλιστα το σημείωσε στο 94’, καταφέροντας να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας με το εντυπωσιακό 3 – 3. Δεύτερο συνεχόμενο καλό αποτέλεσμα, καθώς μετά ακολούθησε αυτό της Πέμπτης στην έδρα της Λεβάντε της οποίας επικράτησε 2 – 1. Σημαντική απουσία για την ίδια στο σημερινό ο Ουνάλ, που είναι δανεικός από τη Βιγιαρεάλ και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Άσος γιατί δεν είναι δυνατόν η Βιγιαρεάλ να μην έχει ακόμα εντός έδρας νίκη. Ωστόσο, είναι πολύ χαμηλό και θα περιμένω στο live μήπως και αλλάξει κάτι προς τα πάνω.

Λεβάντε – Αλαβές

Πέμπτη αγωνιστική χωρίς η νίκη η Λεβάντε, έχοντας μείνει με τη νίκη στην πρεμιέρα επί της Μπέτις με το εντυπωσιακό 0 – 3. Από τότε έχει τέσσερις ήττες και μία ισοπαλία και μάλιστα έχοντας δεχθεί 13 γκολ σε αυτό το διάστημα. Στο τελευταίο ματς κατάφερε να «αναστήσει» τη Βαγιαδολίδ, καθώς ηττήθηκαν εκτός έδρας με σκορ 2 – 1 και ολοκλήρωσαν το ματς και με 10 παίκτες. Αυτή είναι και η πρώτη περίοδος του Πάκο Λόπεθ στον πάγκο της ομάδας που αντιμετωπίζει αμφισβήτηση και δυσπιστία.

Αντίθετα, τέσσερις αγωνιστικές χωρίς ήττα μετρά η Αλαβές και έτσι είναι ψηλά, σε αυτές τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη, αλλά φυσικά είναι πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο μόλις από την 6η αγωνιστική. Η μοναδική της ήττα στην Πριμέρα είναι από την Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νόου» με σκορ 3 – 0. Από τότε έχει δύο ισοπαλίες και τρεις νίκες, οι δύο εκ των οποίων μακριά από το σπίτι της. Στο τελευταίο κόντρα στη Χετάφε εντός έδρας έμεινε πίσω στο σκορ στο 80’, αλλά κατάφερε να δείξει χαρακτήρα και να ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις σε ένα κατά τ’ άλλα μοιρασμένο παιχνίδι. Ο προπονητής, Αμπελάρδο, επιμένει ότι η παραμονή είναι ο στόχος.

Θέλει δεύτερη… ανάγνωση η πορεία της Αλαβές, καθώς και η παρουσία της και η ποιότητά της δεν είναι για να βρίσκεται τόσο ψηλά. Ψήφος εμπιστοσύνης στην αντίδραση της Λεβάντε. Άσος.

Μπέτις – Λεγανές

Ξεκόλλησε από τις ισοπαλίες και επιτέλους νίκησε η Μπέτις, που βάσει αγωνιστικής εικόνας θα έπρεπε να έχει κάτι παραπάνω στη συγκομιδή της. Καλή εμφάνιση μέχρι το γκολ στην έδρα της Χιρόνα, αλλά μετά το 65’ έπαιξε αμυντικά θέλοντας να «κλειδώσει» το 0 – 1 και αφού την έσωσε το δοκάρι σε μια φάση με τον Στουάνι κατάφερε να αποδράσει με το διπλό από μία δύσκολη έδρα. Μοναδική της ήττα αυτή στην πρεμιέρα κόντρα στη Λεβάντε (0 – 3). Θέλει πάντως μεγάλη βελτίωση στο γκολ, αφού είναι η χειρότερη επίθεση στην κατηγορία με μόλις τέσσερα γκολ. Και μιλάμε για την Μπέτις, που με τον ίδιο προπονητή πέρυσι ήταν η… χαρά του Over.

Τρομερή εντός έδρας νίκη επί της Μπαρτσελόνα, παρά το γεγονός ότι στο ημίχρονο βρισκόταν πίσω στο σκορ. Με δύο απανωτά γκολ στο 52’ και το 53’, η Λεγανές γύρισε τούμπα το ματς και τρομερή αμυντική συμπεριφορά μέχρι τέλους κράτησε το σπουδαίο 2 – 1. Και μιλάμε για μια ομάδα που όχι μόνο δεν είχε νίκη στη σεζόν, αλλά είχε τέσσερις ήττες στο πρωτάθλημα και μία… κατά λάθος ισοπαλία εντός έδρας κόντρα στη Σοσιεδάδ, όταν είχε μείνει πίσω με δύο γκολ και ισοφάρισε πριν από τη λήξη του παιχνιδιού.

Όσο οι αποδόσεις του άσου βρίσκονται στο 1.70 και… πέριξ, τότε παίζεται, αλλά όχι πιο χαμηλά.

Σε ενδιαφέρει