Τσάμπιονσιπ: Ματς αποδείξεων για Σουόνσι, λάθος στο Μπλάκμπερν

Ολοκληρώνεται σήμερα η 10η αγωνιστική της Τσάμπιονσιπ.
Τσάμπιονσιπ: Ματς αποδείξεων για Σουόνσι, λάθος στο Μπλάκμπερν

Συνεχίζεται η αγωνιστική δράση στο πρωτάθλημα της Τσάμπιονσιπ, με την κατάσταση στην κορυφή να μένει ρευστή, μετά και τη νέα απώλεια που είχε η Λιντς στην έδρα της Σέφιλντ Γουένσντεϊ.

Ανάλυση

Μπλάκμπερν – Νότιγχαμ

Αποκλείστηκε στο Λιγκ Καπ η Μπλάκμπερν, αλλά η παρουσία της ήταν εξαιρετική κόντρα στην Μπόρνμουθ. Ήττα με σκορ 3 – 2, δείχνοντας αντίδραση μετά το 2 – 0 που έμεινε πίσω στο σκορ και τελικά δέχθηκε το γκολ της ήττα στο 94’ μέσω στατικής φάσης. Πέρα από την καλή εμφάνιση είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει και αρκετούς βασικούς. Είχε προηγηθεί για το πρωτάθλημα κρίσιμη νίκη στην έδρα της Στόουκ (2 – 3), που μπορούσε μετατραπεί σε κάζο, αν ο Μπεραχίνο δεν έχανε πέναλτι στο τελευταίο λεπτό για την επιστροφή από το 0 – 3. Τα 5/6 πιο πρόσφατα στο G/G.

Μεγάλη νίκη πρόκριση στον 4ο γύρο του Λιγκ Καπ για τη Νότιγχαμ, καθώς επικράτησε με 3 – 2 της Στόουκ, έχοντας προηγηθεί στο σκορ και με 3 – 0 από το 50’. Πήγε να… χύσει την καρδάρα με το γάλα στο τέλος, αλλά ο στόχος της νίκης επετεύχθη. Έκανε αρκετές αλλαγές ο Καράνκα που ξεκούρασε 8 βασικούς. Έχει χτίσει νοοτροπία νικητή ο Ισπανός τεχνικός, αφού η Νότιγχαμ έχει μόλις μία ήττα σε όλα τα επίσημα παιχνίδια της φετινής περιόδου. Τα 3 από τα 4 εκτός έδρας ήταν G/G.

Κορυφαίες αποδόσεις και μεγάλες ευκαιρίες στην Τσάμπιονσιπ 

Σε εξαιρετικές αποδόσεις η προοπτική του αμφίσκορου, αν και οι αριθμοί φέρνουν αυτό το ενδεχόμενο ως πιο πιθανό.

Πρέστον – Γουέστ Μπρομ

Αποκλεισμός στο Λιγκ Καπ για την Πρέστον από τη Μίντλεσμπρο. Αυτός ήρθε μέσω της διαδικασίας των πέναλτι και ενώ η κανονική διάρκεια βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες (2 – 2), δείγμα του ότι το ματς ήταν αρκετά ελεύθερο και χωρίς ιδιαίτερες σκοπιμότητες, αφού η Πρέστον καίγεται για μια νίκη μετά την πρεμιέρα του πρωταθλήματος και η Μίντλεσμπρο έχει πρωταγωνιστικές βλέψεις. Στην τελευταία θέση η Πρέστον «παρέα» με την Ίπσουιτς.

Ουσιαστικά, ο στόχος της Γουέστ Μπρομ επιτεύχθηκε, όσο κι αν αυτό είναι βαρύ. Αποκλείστηκε από την Κρίσταλ Πάλας με σκορ 0 – 3, με τον προπονητή της ομάδας να κάνει 10 αλλαγές! Δεν θέλησε να μιλήσει με «σκληρή» γλώσσα ο Ντάρεν Μουρ, αφού ήξερε και ίδιος ότι επιλέγοντας τόσα νέα πρόσωπα θα ήταν δύσκολη η κατάσταση. Πλέον, σε πρώτο πλάνο περνά το πρωτάθλημα που στόχος είναι η άμεση επάνοδος στην Πρέμιερ Λιγκ. Είναι στην 3η θέση και έχει 3 νίκες στα τελευταία 4 ματς.

Δεν παίζεται εύκολα αυτή την περίοδο η Γουέστ Μπρομ από ομάδες βεληνεκούς Πρέστον. Θα στηρίξουμε το διπλό των φιλοξενούμενων.

Σουόνσι – ΚΠΡ

Όπως αναμενόταν, Σουόνσι και Μίντλεσμπρο το πήγαν αμφότερες πολύ προσεκτικά το ματς της προηγούμενης αγωνιστικές, με αποτέλεσμα το τελικό 0 – 0. Η Μίντλεσμπρο ήταν αυτή που είχε τις περισσότερες ευκαιρίες και λογικό λόγω έδρας, αλλά και η Σουόνσι (όπως και η Μίντλεσμπρο) είχε δοκάρι για να πάρει ακόμα και τη νίκη. Το θέμα για τους «κύκνους» είναι ότι φέρουν τη σφραγίδα του προπονητή τους, Γκρέιαμ Πότερ, με πρώτο αγωνιστικό στόχο σε κάθε ματς το μηδέν στην άμυνα. Έχει τη δεύτερη καλύτερη επίδοση (6) σε αυτό το σκέλος, πίσω από τη Μίντλεσμπρο που έχει δεχθεί μόλις τρία.

Αποκλεισμός για την ΚΠΡ στο Λιγκ Καπ από τη Μπλάκμπουλ με σκορ 2 – 0. Δεύτερη συνεχόμενη ήττα. Άρχισε τη σεζόν με τέσσερις ήττες, μία εκ των οποίων το 7 – 1 από τη Γουέστ Μπρομ. Ωστόσο, ακολούθησε αήττητο σερί τεσσάρων αγώνων εκ των οποίων τα τρία συνοδεύτηκαν με νίκη, ενώ το σερί έσπασε με το διπλό που της έβγαλε η Νόριτς.

Έχει μεγάλη ανάγκη τη νίκη η Σουόνσι επί της ΚΠΡ και μπορεί να την πετύχει. Οι Ουαλοί είναι πιο ομάδα και καλύτερη από την ΚΠΡ και παίζουν και εντός. Άσος.

Σε ενδιαφέρει