Τσάμπιονσιπ: Σε πτώση η Λιντς, σε κρίση η Άστον Βίλα

Δέκατη αγωνιστική για την Τσάμπιονσιπ με το αποψινό πρόγραμμα να περιλαμβάνει δύο αναμετρήσεις.
BRUCE

Δύο αναμετρήσεις περιλαμβάνει το αποψινό πρόγραμμα της Τσάμπιονσιπ.

Στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής, η Σέφιλντ Γουένσντεϊ φιλοξενεί τη Λιντς στο «Χίλσμπορο», ενώ η Άστον Βίλα έχει πολύ δύσκολη εκτός έδρας αποστολή κόντρα στην Μπρίστολ Σίτι.

Ανάλυση

Σέφιλντ Γουένσντεϊ – Λιντς

Μεγαλειώδες διπλό για τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ στην έδρα της Άστον Βίλα, σε μια περίοδο μάλιστα που οι «χωριάτεϛ» που ήθελαν ακόμα περισσότερο τη νίκη των πολλών αρνητικών αποτελεσμάτων που έχουν σημειωθεί τελευταία. Προηγήθηκε στο 49’, λύγισε από την πίεση που είχε από το πρώτο ημίχρονο στο 53’, αλλά βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να πάρει τη νίκη στην έδρα ενός μεγάλου ονόματος της κατηγορίας. Προερχόταν από ήττα στην έδρα της Νότιγχαμ Φόρεστ, αλλά δείχνει ότι η θέση που έχει πάνω από τη μέση του πίνακα κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Μετρά 4 νίκες στα τελευταία 6 ματς. Επιστρέφει ο βασικός επιθετικός, Φορεστιέρι, αφού εξέτισε την τιμωρία του.

Κάποτε θα ερχόταν και η ήττα για τη Λιντς του Μαρσέλο Μπιέλσα και μάλιστα αυτή προέκυψε εντός έδρας και από έναν πρώην προπονητή της, τον Γκάρι Μονκ, ο οποίος ως προπονητής της Μπέρμιγχαμ, επικράτησε στο «Έλαντ Ρόουντ» με σκορ 2 – 1. Στο μισάωρο είχε διαμορφωθεί το 0 – 2 και απλά στο 85’ βρήκε τη μείωση του σκορ χωρίς να καταφέρει κάτι περισσότερο. Ανέλαβε την ευθύνη της κακής παρουσίας της ομάδας του ο Αργεντινός προπονητής. Απόρροια των αρνητικών αποτελεσμάτων (μόλις μία νίκη στα τελευταία τέσσερα) είναι η Μίντλεσμπρο να τη φτάσει στην 1η θέση. Γνωστές οι απουσίες που έχει, οι οποίες παραμένουν σημαντικές όπως έχει φανεί, λόγω και μικρού ρόστερ.

Πλέον, η Λιντς που είναι αήττητη στην έδρα της έχει χώρο να δράση, αφού η Σέφιλντ δεν θα αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού. Πάμε με τη νίκη των φιλοξενούμενων.

Μπρίστολ Σίτι – Άστον Βίλα

Το εξαιρετικό σερί 4 αγώνων μόνο με νίκες είναι παρελθόν οριστικά και αμετάκλητα για την Μπρίστολ Σίτι, καθώς μετά την ήττα από τη Γουέστ Μπρομ, ηττήθηκε και πάλι εκτός έδρας, αυτή τη φορά από τη Γουίγκαν, με σκορ 1 – 0. Δίκαιο το αποτέλεσμα, αφού οι γηπεδούχοι είχαν την ουσία και στον τρόπο κυκλοφορίας της μπάλας και φυσικά απέναντι στην εστία. Το σκορ σημειώθηκε στο 52’ με τον Πάουελ. Απίστευτα απογοητευμένος ο προπονητής της ομάδας, κάνοντας λόγο για τη χειρότερη εμφάνιση που είχε ποτέ κάποια ομάδα του. Εκτός ο βασικός σέντερ μπακ, Κάλας, που θα χάσει περίπου 1,5 μήνα. Εκτός και ο βασικός αμυντικός, Πιζάνο.

Ελάχιστα κράτησαν τα χαμόγελα στην Άστον Βίλα για τη νίκη επί της Ρόδεραμ (2 – 0), αφού επανήλθε στις ήττες και μάλιστα στην έδρα της κόντρα στη Σέφιλντ Γουένσντεϊ με 2 – 1. Ίσως κόντρα στη ροή του αγώνα δέχθηκε το 0 – 1 (49’), κατάφερε να ισοφαρίσει άμεσα, αλλά η ασοβαρότητα που τη χαρακτηρίζει φέτος την οδήγησε σε ολοκληρωτική απώλεια του αγώνα. Πλέον, και ο Στιβ Μπρους έχει έρθει στο στόχαστρο, αφού ούτε πέρυσι κατάφερε να πάρει την άνοδο και φέτος με αυτή την εικόνα, ούτε τώρα φαίνεται ότι θα μπορέσει να κυνηγήσει το κάτι παραπάνω. Πίστωση χρόνου ζήτησε ο προπονητής.

Στα εκτός έδρας παιχνίδια της Άστον Βίλα απλά δεν μπλέκομαι. G/G και πάντα δικαιώνομαι.

Σε ενδιαφέρει