Α’ Γερμανίας: Δεν σταματά να δέχεται γκολ η Λειψία

Ολοκληρώνεται η εμβόλιμη 5η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα με πέντε αναμετρήσεις.
Α’ Γερμανίας: Δεν σταματά να δέχεται γκολ η Λειψία

Σε μια αγωνιστική μέρα που έφερε την πρώτη γκέλα της Μπάγερν Μονάχου, η δράση συνεχίζεται με πέντε αναμετρήσεις.

Με αυτούς τους αγώνες ολοκληρώνεται η εμβόλιμη 5η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα.

Ανάλυση

Φορτούνα Ντίσελντορφ – Μπάγερ Λεβερκούζεν

Κράτησε αμυντικά η Φορτούνα Ντίσελντορφ στην έδρα της Στουτγκάρδης και πήρε τελικά το 0 – 0 εκτός έδρας. Αν μάλιστα κάποια ομάδα άξιζε τη νίκη, αυτή ενδεχομένως να ήταν η ίδια, καθώς δημιούργησε ευκαιρίες μέσω αντεπιθέσεων, τις οποίες δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί. Δεύτερη ισοπαλία στο πρωτάθλημα, ενώ έχει ακόμα μία νίκη και μία ήττα στην πρεμιέρα. Γενικότερα, δείχνει πολύ… τίμιο σύνολο που παλεύει πάντα για το 100% σε κάθε αναμέτρηση. Καμία σοβαρή ή ξαφνική απουσία που να κοστίζει.

Όλη η Μπουντεσλίγκα παίζει με τις καλύτερες αποδόσεις  

Επιτέλους νίκη για την Μπάγερ Λεβερκούζεν, που επικράτησε σε ένα οριακό ματς της Μάιντς εντός έδρας με σκορ 1 – 0. Προηγήθηκε στο 62’ και έπειτα, ένεκα της μεγάλης βαθμολογικής ανάγκης, προτίμησε να υπερασπιστεί το προβάδισμα αυτό παρά να κυνηγήσει δεύτερο γκολ, κόντρα σε μία πολύ επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις ομάδα. Είχε προηγηθεί η νίκη στο Γιουρόπα Λιγκ με αντίπαλο τη Λουντογκόρετς. Έχει προβλήματα απουσιών, αλλά όλα είναι γνωστά και δεν αλλάζουν ιδιαίτερα τα πλάνα. Το κακό είναι ότι τα περισσότερα αφορούν στην άμυνα.

Το διπλό έχει πέσει κάτω από τιμές του διπλασιασμού και προσωπικά δεν μου κάνει. Ανάλογα χαμηλά τα G/G και το Over 2,5. Πάσο.

Ντόρτμουντ – Νυρεμβέργη

Η περσινή Ντόρτμουντ θα έχανε πολύ εύκολα το ματς κόντρα στη Χόφενχαϊμ, όπως και το είχε χάσει. Η φετινή, πιο ρεαλιστική και πιο κυνική, Ντόρτμουντ έχανε με 1 – 0 και έπαιζε και με 10 παίκτες, αλλά κατάφερε να ισοφαρίσει στο 84’, ενώ στάθηκε τυχερή στο 92’ γλιτώνοντας από το 2 – 1. Η ομάδα του Λουσιάν Φαβρ, λοιπόν, ακόμα με αυτό τον τρόπο παραμένει αήττητη τη φετινή σεζόν και αν μη τι άλλο δείχνει χαρακτήρα. Εκτός ο βασικός κεντρικός αμυντικός, Ντιαλό, οπότε θα υπάρξει αλχημεία στο κέντρο της άμυνας. Αμφίβολος ο μοναδικός επιθετικός της ομάδας, Πάκο Αλκάθερ.

Η Νυρεμβέργη υποδέχθηκε το Ανόβερο και κέρδισε 2 – 0. Μεγάλο ρόλο στο ματς έπαιξε η αποβολή των φιλοξενούμενων μόλις στο 29’ και έκτοτε η Νυρεμβέργη ήταν μόνιμα στην επίθεση. Τελικά, και αφού γλίτωσε κανα – δυο φορές την παραβίαση της εστίας της, άνοιξε το σκορ στο 75’ και βρήκε και δεύτερο γκολ έπειτα από δύο λεπτά. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη για τη Νυρεμβέργη στη φετινή σεζόν. Ομάδα των Under, καθώς στο πρωτάθλημα έχει ήδη 4/4. Καμία απουσία που να διαφοροποιεί τα πλάνα της.

Σε αξιοπρεπείς τιμές το G/G, με την Ντόρτμουντ να μην είναι ιδιαίτερα αξιόπιστη αμυντικά σε ματς που θα αφήσει χώρους.

Λειψία – Στουτγκάρδη

Συνέχισε τις «φτωχές» εμφανίσεις της η Λειψία και γλίτωσε την ήττα στην έδρα της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, μένοντας στο 1 – 1. Έμεινε πίσω στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο, απόλυτα δίκαια, αλλά απολύτως δίκαια ισοφάρισε κιόλας, με πέναλτι του Φόρσμπεργκ στο 56’. Η ισοπαλία σε γενικές γραμμές κρίνεται φυσιολογικό αποτέλεσμα. Έχει πρόβλημα αμυντικό η Λειψία, αφού σε κανένα ματς δεν έχει καταφέρει να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα και όλα τα ματς στην Μπουντεσλίγκα είναι στο G/G. Εν όψει του αποψινού δεν μπορεί να υπολογίζει στον βασικό της αριστερό μπακ, Σαράτσι και έτσι το αμυντικό πρόβλημα όλο και μεγαλώνει.

Μετά τον πρώτο της βαθμό στο πρωτάθλημα, η Στουτγκάρδη υποδέχθηκε τη Φορτούνα για να πετύχει και την πρώτη της νίκη, αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει το στόχο της, αφού έμεινε στο 0 – 0 και μάλιστα, βάσει ευκαιριών μπορούσε πολύ άνετα να χάσει. Βαρύ το κλίμα για τον προπονητή, Ταϊφούν Καρκούτ, που αποδοκιμάστηκε και όχι άδικα, αφού η Στουτγκάρδη, πραγματοποιεί κάκιστη σεζόν και εμφανίσεις. Κανένα ουσιαστικό πρόβλημα για τους φιλοξενούμενους, που έχουν απουσίες παικτών που λείπουν αρκετό διάστημα. Λογικά επιστρέφει και ο Ντιντάβι.

Σε πολύ αξιοπρεπείς αποδόσεις το G/G βάσει του ότι στο σετ εμπλέκεται η ομάδα – αμφίσκορο, Λειψία. Σε αυτό θα ποντάρουμε κι εμείς.

Γκλάντμπαχ – Άιντραχτ Φρανκφούρτης

Ήττα με σκορ 4 – 2 από τη Χέρτα Βερολίνου, η οποία όμως δεν ήταν τόσο βαριά όσο δείχνει το τελικό αποτέλεσμα, αφού ήταν ανταγωνιστική και κυνήγησε τις ελπίδες της όσο μπορούσε. Μάλιστα, προηγήθηκε στο σκορ, αλλά δέχθηκε τρία τέρματα, αφού τα αμυντικά της προβλήματα είναι εμφανέστατα, ειδικότερα σε φάσεις αντίπαλων αντεπιθέσεων. Αυτή ήταν η πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα, έχοντας δύο νίκες στην έδρα της κόντρα σε Λεβερκούζεν και Σάλκε. Συνεχίζουν εκτός οι πολύ σημαντικοί Στιντλ, Ράφαελ, Ντουκουρέ, Βιγιάλμπα. Αμφίβολος και ο κεντρικός αμυντικός, Γιάντσκε.

Ήταν καλύτερη για ένα ημίχρονο κόντρα στη Λειψία η Άιντραχτ Φρανκφούρτης και προηγήθηκε δίκαια, αλλά στο δεύτερο μέρος δεν ήταν ανάλογα καλή και έτσι έμεινε στο 1 – 1. Έμεινε, λοιπόν, για τρίτη αγωνιστική στη σειρά χωρίς νίκη. Σημαντικό θέμα όπως πάντα η αμυντική της συνέπεια, καθώς δεν πείθει ιδιαίτερα. Το καλό είναι ότι και στα 4 ματς βρίσκει δίχτυα, δείχνοντας ότι επιθετικά έχει βρει τον τρόπο. Επιστρέφει ο βασικός αριστερός μπακ, Βίλεμς, έπειτα από τιμωρία, ενώ αμφίβολος είναι ο βασικός αμυντικός χαφ Τόρο.

Παραμένει δυνατή στην έδρα της η Γκλάντμπαχ, αφού έχει νικήσει υπολογίσιμους αντιπάλους. Σε αποδεκτές αποδόσεις ο άσος.

Μάιντς – Βόλφσμπουργκ

Ήττα στην έδρα της Λεβερκούζεν για τη Μάιντς με το οριακό 1 – 0. Δέχθηκε φάσεις, έκανε και εκείνη κάτι… λίγα και τελικά το γκολ εις βάρος της ήρθε στο 62’. Είχε μετά την πρωτοβουλία των κινήσεων, κυρίως λόγω επιλογής της Λεβερκούζεν, ωστόσο αυτό δεν μετουσιώθηκε σε ευκαιρίες. Αυτή ήταν η πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα, αφού δεν είχε την εκτελεστική ρέντα των προηγούμενων αγωνιστικών. Τίποτα το σπουδαίο από άποψη απουσιών.

Ήττα – σοκ για τη Βόλφσμπουργκ καθώς εντός έδρας ταπεινώθηκε από τη Φράιμπουργκ. Μόλις στο 7’ έμεινε πίσω στο σκορ, στο 21’ έγινε το 2 – 0 με πέναλτι, ενώ στο 50’ διαμορφώθηκε και το 3 – 0. Το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο 61’ με σκόρερ τον Μεχμέντι και μέχρι εκεί. Πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα παρουσιάζοντας τεράστια αμυντικά κενά. Έχει και πάλι σημαντικές απουσίες αφού είναι εκτός οι Γκιλαβογκί, Αζαουί και Κλάουζ.

Δύσκολο βγαίνει άκρη στο συγκεκριμένο σετ. Αν μπλέξω με κάτι αυτό θα είναι στην ισοπαλία (Χ).

Σε ενδιαφέρει