ΠΑΟΚ – Άρης: Αυτό το ντέρμπι έλειψε

Έπειτα από χρόνια, η Θεσσαλονίκη χωρίζεται στη μέση για την αναμέτρηση ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη, στο πλαίσιο του Κυπέλλου Ελλάδας.
thumbnail   paok aris

Η Θεσσαλονίκη στη… μέση!

Στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής στη φάση των ομίλων, ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί τον Άρη στην Τούμπα, με τις δύο ομάδες να αναμετρώνται στο εν λόγω γήπεδο, έπειτα από πέντε χρόνια. Τότε, στις 24/11/13, ο ΠΑΟΚ είχε επικρατήσει για το πρωτάθλημα με σκορ 3 – 1.

Σέντρα στις 19:00

Τα προγνωστικά μου

ΠΑΟΚ – Άρης: 2 – 3 ΓΚΟΛ (1.95)

Ανάλυση

Δεν… πετάει αγωνιστικά, αλλά ψυχολογικά ο ΠΑΟΚ βρίσκονται στα σύννεφα, αφού επικράτησε της ΑΕΚ για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος, με σκορ 2 – 0 στην Τούμπα. Φάνηκε αλάνθαστος μπροστά στην αντίπαλη εστία και συγκεκριμένα ο Πρίγιοβιτς ήταν σε καταπληκτικό βράδυ, ενώ ανασταλτικά δεν… θάμπωσε, αφού η ΑΕΚ έφτασε πολλές φορές στην περιοχή του, είχε ευκαιρίες, σημάδεψε και δύο φορές στο δοκάρι, οπότε η ομάδα του Λουτσέσκου στάθηκε και τυχερή. Εν τω μεταξύ, ο Ρουμάνος τεχνικός πρέπει να σκέφτεται και τη διαχείριση του ρόστερ του, αφού την Κυριακή φιλοξενείται στο «Γ. Καραϊσκάκης» και στη συνέχεια θα ταξιδέψει για τη μακρινή Λευκορωσία για το ματς με την ΜΠΑΤΕ στο πλαίσιο του Γιουρόπα Λιγκ. Εκτός αποστολής οι Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Μαουρίσιο για ξεκούραση και ο Ουάρντα για πειθαρχικό παράπτωμα. Τιμωρημένος ο Πασχαλάκης, που έτσι κι αλλιώς δεν αναμενόταν να παίξει, αφού υπάρχει και ο Ρέι. Ενδεκάδα βλέπουν οι Χατσερίντι, Τόσκα, Βέρνμπλουμ, Άκπομ.

 

Έτρεχε σερί αγώνων χωρίς λάθος, με ισάριθμες νίκες, αλλά ο ΠΑΣ Γιάννινα φρόντισε να προσγειώσει τον Άρη στον… πλανήτη Σούπερ Λιγκ, επικρατώντας στους «Ζωσιμάδες» με σκορ 1 – 0. Οι γηπεδούχοι τον μπλόκαραν δημιουργικά, αφού οι «κίτρινοι» δεν έβγαλαν ουσιαστικές ευκαιρίες και μάλιστα σε μια καραμπόλα δέχθηκε και το γκολ το οποίο αποδείχθηκε καθοριστικό, αφού ήταν αυτό που έκρινε την τελική έκβαση του αγώνα. Βέβαια, δεν τίθεται λόγος για απογοήτευση, αφού ήταν απλά η πρώτη ήττα στη σεζόν σε μία έτσι κι αλλιώς δύσκολη έδρα. Ο Ισπανός προπονητής της ομάδας, Πάκο Ερέρα, δεν πρόκειται να κάνει πολλές αλλαγές, απλά θα δώσει ανάσες σε παίκτες που αγωνίζονται σε θέσεις που υπάρχουν λύσεις. Εκτός ο δεξιός μπακ, Τζανακάκης, ο Κωνσταντινίδης θα πάρει τη θέση του. Ούγκο Σόουζα (φαβορί) ή Μάβραϊ θα πάρουν θέση στο κέντρο της άμυνας αντί του Δεληζήση. Φαβορί και ο Σιώπης για την ενδεκάδα. Εκτός και ο αριστερός μπακ, Βαλεριάνος.

Πιθανές ενδεκάδες

ΠΑΟΚ (4 – 2 – 3 – 1)

Ρέι

Μάτος

Χατσερίντι

Κρέσπο

Τόσκα

Κάνιας

Βέρνμπλουμ

Ζαμπά

Πέλκας

Ελ Καντουρί

Άκπομ

Άρης (4 – 2 – 3 – 1)

Κουέστα

Κωνσταντινίδης

Ούγκο Σόουζα

Βέλεθ

Μενέντεζ

Σιώπης

Ματίγια

Μπρούνο Γκάμα

Ντιγκινί

Κολάσο

Ναζλίδης

Εκτίμηση

Ο ΠΑΟΚ είναι πιο ποιοτικός, είναι το φαβορί και παίζει και στην έδρα του. Όλα αυτά αποτυπώνονται και στις αποδόσεις. Ματς ιδιαίτερων συνθηκών και στα ντέρμπι δεν αξίζει να μπλεχθεί κανείς σε σημεία. Επιλογή στο συνηθισμένο εύρος των γκολ με 2 – 3 να είναι η επιλογή μας.

Ξάνθη – ΟΦΗ

Πήρε την πρώτη της νίκη στη σεζόν η Ξάνθη, με αντίπαλο τον ΟΦΗ τον οποίο αντιμετωπίζει και σήμερα στα Πηγάδια για το Κύπελλο Ελλάδας. Πολύ εύκολη επικράτηση για τους Ακρίτες, που έχοντας σε εξαιρετική μέρα τον Γέντρισεκ (δύο γκολ) νίκησε με το ευρύ 3 – 0, χτυπώντας τους Κρητικούς εκεί που πονούν, δηλαδή στο κέντρο της άμυνας και στις στατικές φάσεις. Είχε φανεί ότι η νίκη είναι θέμα χρόνου, αφού η εμφάνισή της κόντρα στον Παναιτωλικό ήταν ανάλογη, αλλά δεν ήταν το ίδιο εύστοχη. Στην αποστολή βρίσκονται όλοι, όπως και οι Φλίσκας, Τζουρίσκοβιτς, που έλειψαν στα προηγούμενα ματς.

Ακόμα μία εμφάνιση που δείχνει ότι βρίσκεται πίσω πραγματοποίησε ο ΟΦΗ, που ηττήθηκε με το βαρύ 3 – 0 στην έδρα της Ξάνθης. Οι γηπεδούχοι δεν άφησαν ιδιαίτερα περιθώρια στην ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου και έτσι ο ΟΦΗ μετρά 10 γκολ παθητικό σε 4 αναμετρήσεις και τα 5 είναι από στατικές φάσεις. Όπως έχει πάει η κατάσταση, στο μυαλό των Κρητικών είναι μόνο το πρωτάθλημα, αφού έχει μείνει αρκετά πίσω σε μια σεζόν που πέφτουν 3 + 1 ομάδες. Για αυτό το λόγο σήμερα θα δοκιμαστούν νέοι παίκτες, ώστε να πάρουν και αυτοί τις ευκαιρίες τους και παράλληλα να ξεκουραστούν βασικοί. Το Σάββατο έχει κρισιμότατο ματς κόντρα στην ΑΕΚ στο «Γεντί Κουλέ».

Πολύ χαμηλά έχει πέσει πλέον η απόδοση του άσου και δεν αξίζει να ασχοληθούμε. Το αφήνω στην ησυχία του και αν προκύψει κάτι στο Live εδώ είμαστε

Σε ενδιαφέρει