Α’ Γαλλίας: Κοιτάζει ψηλά η Λιλ

Σταθερά στην πρώτη τριάδα βρίσκεται στο ξεκίνημα του Σαμπιονά η Λιλ και δείχνει πως έχει αφήσει για τα καλά πίσω την περσινή περιπετειώδη σεζόν.
nicolas pepe yassine benzia lille metz ligue   faznxmtkomymclna

Φουλ αγωνιστική δράση απόψε στην πρώτη κατηγορία της Γαλλίας με έξι αμφίρροπες αναμετρήσεις στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής.

Ανάλυση

Λιλ – Ναντ

 Η Λιλ πέτυχε μεγάλο διπλό επί της Αμιάν με 3-2 ξεπερνώντας έτσι την ήττα με 1-0 από την Ανζέ. Καταιγιστική μέχρι το 76’ όπου προηγήθηκε με 3-0. Χαλάρωσε επικίνδυνα στη συνέχεια. Χατ τρικ ο τρομερός Πελέ με δύο πέναλτι. Απουσιάζουν Κόφι και Λεάο. Τρία over στα πέντε φετινά ματς. Η Ναντ μπήκε με δύο ήττες στο πρωτάθλημα, αλλά ακολούθησε ένα αήττητο σερί τριών αγώνων. Πιο πρόσφατο το εντός έδρας 0-0 κόντρα στη Ρεμς. Ηταν καλύτερη, αλλά δεν βρήκε γκολ. Τρία under στα τέσσερα τελευταία. Η Λιλ είναι ξεκάθαρο πως φέτος έχει επανέλθει στα υψηλά στάνταρ. Παίζει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και ξέρει να επιβάλλει τον ρυθμό της εντός έδρας. Η Ναντ είναι καθαρά ομάδα μέρας και δύσκολα θα αντέξει στην πίεση της γηπεδούχου. Ασος.

Εκτη αγωνιστική στη Γαλλία με πάμπολλες επιλογές και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα 

Ανζέ – Τουλούζ

Ολοένα και καλύτερη παρουσιάζεται η Ανζέ. Ξεπέρασε τις τρεις κολλητές ήττες στο ξεκίνημα, έγιναν οι απαραίτητες αλλαγές και ακολούθησαν δύο νίκες με πιο πρόσφατο το 3-1 στην έδρα της Ντιζόν. Συνεχίζει να προσεγγίζει πολύ επιθετικά τα ματς. Το ίδιο έκανε και πέρσι. Τρία over 3,5 στα πέντε φετινά της παιχνίδια. Λείπουν οι Σισέ και Πουγιό. Η Τουλούζ πηγαίνει ακριβώς όπως είχε υπολογίσει. Μετά την ήττα στη Μασσαλία από τη Μαρσέιγ στην πρεμιέρα ακολούθησαν τρεις νίκες και μια ισοπαλία κόντρα στη Μονακό εντός την περασμένη αγωνιστική. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι κρατάει το γεγονός ότι κατάφερε να αντιδράσει και να ισοφαρίσει με τον Λεγιά στο 79’. Τρία goal/goal στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της. Οδεύει ολοταχώς για ακόμα ένα απόψε κόντρα στη φουλ επιθετική Ανζέ. Πιθανό το goal/goal και πληρώνει καλά.

Μονπελιέ – Νις

Παίζοντας πολύ ισορροπημένα και προσέχοντας τα μετόπισθεν η Μονπελιέ τρέχει ένα σερί τεσσάρων αγώνων δίχως ήττα με δύο νίκες και δύο ισοπαλίες. Βέβαια στο πρόσφατο 1-1 κόντρα στο Στρασβούργο θα μπορούσε πολλά περισσότερα αν δεν φοβόταν. Τρίτο κολλητό under. Παράδοση στα λίγα γκολ έχει και κόντρα στη Νις τα τελευταία χρόνια με πέντε under σε έξι αγώνες. Η ομάδα της Νίκαιας βρίσκεται στα μέσα της βαθμολογίας πληρώνοντας τα τρία ματς δίχως νίκη στο ξεκίνημα της σεζόν. Ακολούθησε το 1-0 κόντρα στη Λυών και το 2-1 επί της Ρεν. Μαξιμίν και Μελού τα γκολ στο τελευταίο. Επιασε πέναλτι ο κίπερ Μπενίτεζ. Δύσκολο ματς για πρόβλεψη. Σε καλή κατάσταση οι δύο ομάδες. Το μομέντουμ δεν ευνοεί καμία. Η παράδοση δείχνει λίγα γκολ τελευταία. Με τρώει για… 1-1!

Ρεμς – Ντιζόν

Η Ρεμς παίζει πολύ άσχημα το τελευταίο διάστημα και μάλλον ήταν τυχαίο το 2/2 στο ξεκίνημα της σεζόν. Ακολούθησαν δύο ήττες και η πρόσφατη ισοπαλία στην έδρα της Ναντ χωρίς τέρματα. Το μεγαλύτερο πρόβλημά της παρουσιάζεται στην επίθεση. Τα 4 από τα 5 ματς που έχει δώσει ως τώρα ήταν under, no goal και είχαν σύνολο τερμάτων «0-1». Στα πιτς ο Ντινγκομέ. Η Ντιζόν παραμένει στην πρώτη πεντάδα, αλλά διαγράφοντας φθίνουσα πορεία. Τρεις νίκες αρχικά, δύο ήττες στη συνέχεια. Και οι δύο εντός έδρας με 2-0 από την Καέν και 3-1 από την Ανζέ. Δηλαδή ομάδες που δεν έχει ιδιαίτερη αγωνιστική διαφορά. Λείπουν Μπαρμπέτ, Μπαλμόντ, Κουλιμπαλί, Μουτού και Χουν.Οι απουσίες των φιλοξενούμενων οδηγούν προς τον άσο, αλλά ως τώρα στη Ντιζόν δείχνουν να ταιριάζουν πολύ περισσότερο τα εκτός έδρας ματς. Εξι γκολ έχει πετύχει στις δύο φετινές της εξόδους. 

Σεντ Ετιέν – Καέν

Πρώτη φετινή ήττα για τη Σεντ Ετιέν, εντός προγράμματος όμως, με 4-0 στο Παρίσι από την πρωταθλήτρια Παρί. Με το που δέχτηκε το πρώτο γκολ κατέρρευσε. Είχαν προηγηθεί μία νίκη και τρεις ισοπαλίες. Κόντρα στην Καέν επιβάλλεται να επιστρέψει στις νίκες, αν θέλει φέτος να παλέψει για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ο Γκασέ δεν αλλάζει το 3-4-2-1 με τον Ντιονί φουνταριστό και τους Σαλιμπούρ, Καζρί στα άκρα. Η Καέν με τη σειρά της έχει ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα με τους γηπεδούχους. Μια ήττα κι αυτή από την Παρί, καθώς και τρεις ισοπαλίες και μια νίκη. Πιο πρόσφατο το εντός έδρας 2-2 κόντρα στη Λυών. Βρέθηκε πίσω στο 45’, έφερε τούμπα το ματς με Μποβέ και Ονιάνγκ, αλλά ισοφαρίστηκε στο 88’. Δίκαιο σε γενικές γραμμές. Αποβλήθηκε ο Τζικού και θα απουσιάσει, όπως και ο τραυματίας Μαριγκά. Θέλω να εμπιστευτώ τη Σεντ Ετιέν, αλλά έχω δει την Καέν και φέτος είναι μια ομάδα που λυγίζει πολύ δύσκολα. Μόνο στο 1-0 έχω την αίσθηση πως μπορούν να κερδίσουν οι γηπεδούχοι.

Στρασβούργο – Αμιάν

Οσα πάνε κι όσα έρθουν στο Στρασβούργο. Από τις πιο απρόβλεπτες ομάδες στην κατηγορία. Εχει κάνει διπλό στο Μπορντό, έχει πάρει ισοπαλία στο Μονπελιέ, αλλά εντός έχει ηττηθεί από τη Ναντ 3-2 και έχει έναν βαθμό με τα χίλια ζόρια κόντρα στη Σεντ Ετιέν. Τρία goal/goal στα τέσσερα τελευταία. Στα πιτς ο Τσαμπά. Παίζει ένα περίεργο 3-1-4-2 με τον Γκριμ μπροστά από τα στόπερ να συμμαζεύει την κατάσταση και τον Ντα Κόστα να αποτελεί το βαρύ πυροβολικό στην επίθεση. Η Αμιάν έρχεται από εντός έδρας ήττα με 3-2 από τη Λιλ. Αργησε να «ξυπνήσει» και όταν το έπραξε ήταν πλέον αργά. Μείωσε αρχικά σε 3-1 με τον Κουρζαβα και στο τελικό 3-2 με τον Γκόντος στις καθυστερήσεις. Ο Πελισιέ παίζει με ένα αρκετά επιθετικό 4-3-3, που όταν αμύνεται μετατρέπεται σε 4-5-1. Κορυφή ο Κονατέ, που έχασε πέναλτι στο προηγούμενο. Αρκετά τα αγωνιστικά προβλήματα. Λείπουν οι Ελ Χαζμά, Οτέρο, Μπλιν, Μεντόζα και Ζούνγκου. Η Αμιάν έχει πάρει ξεκάθαρα τον αέρα του Στρασβούργου με πέντε νίκες στα έξι τελευταία μεταξύ τους ανεξαρτήτως έδρας. Κάποια στιγμή, όμως, πρέπει να κερδίσουν εντός και οι γηπεδούχοι. Από τρία goal/goal έχουν στα τέσσερα τελευταία φετινά και θα ποντάρω στο να φέρουν ακόμα ένα μεταξύ τους.

Σε ενδιαφέρει