Α’ Ιταλίας: Αποπροσανατολισμένη η Ιντερ

Το Τσάμπιονς Λιγκ δείχνει να έχει διχάσει τους παίκτες της Ιντερ που απόψε δοκιμάζονται στη Γένοβα με την… αγριεμένη Σαμπντόρια.
mauro icardi sampdoria inter iaoealovwakxliny

Με τρεις οριακές αναμετρήσεις συνεχίζεται απόψε η πέμπτη αγωνιστική του Καμπιονάτο. Σπουδαιότερη η μάχη του «Λουίτζι Φεράρις» ανάμεσα σε Σαμπντόρια και Ιντερ.

Ανάλυση

Πάρμα – Κάλιαρι

Η απόδραση των 11! Τεράστιο διπλό για την Πάρμα στο Μιλάνο κόντρα στην Ιντερ. Εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις ελάχιστες ευκαιρίες που είχε και τον αποπροσανατολισμό της αντιπάλου της ελέω Τσάμπιονς Λιγκ. Σκόρερ ο Ντιμάρκο στο 79’, ο οποίος είχε περάσει αλλαγή στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Πρώτη νίκη για την ομάδα του Αβέρσα. Ανοιξε η όρεξη. Βέβαια δεν θα έχει σημασία αν απόψε δεν κερδίσει και την Κάλιαρι, με την οποία θεωρητικά έχει κοινούς στόχους. Δεν αλλάζει το 4-3-3 με Ιγκλέσε, Καούντιο και Κουάσι στην επίθεση. Ελπιδοφόρο το ξεκίνημα της Κάλιαρι παραμένοντας αήττητη μετά από τρεις αγώνες με δύο ισοπαλίες και μια νίκη. Στο τελευταίο ματς πήρε με το σπαθί της το 1-1 από τη Μίλαν παίζοντας με τρομερό τσαμπουκά. Ευτύχησε να προηγηθεί με τον Ζοάο Πέδρο στο 4’ και στη συνέχεια άρχισε την… κλωτσιά. Ισοφαρίστηκε, πιέστηκε, αλλά άντεξε. Την ταιριάζει γάντι το 4-3-1-2 με τους Παβολέτι, Φαρίας στην επίθεση και από πίσω σε σύνθετο ρόλο δημιουργού-εκτελεστή τον ηγέτη Ζοάο Πέδρο. Οι δύο ομάδες φέτος δείχνουν την πρόθεσή τους να περιμένουν τον αντίπαλο. Δεν είναι τυχαίο ότι τα δύο από τα τρία παιχνίδια τους είχαν σύνολο τερμάτων «0-1». Η Πάρμα φαίνεται να λειτουργεί καλύτερα ως αουτσάιντερ. Λόγω έδρας έχει ένα μικρό προβάδισμα, αν και η ισοπαλία δεν μπορεί να αγνοηθεί.

Οριακά ματς στο Καμπιονάτο με πληθώρα ειδικών στοιχημάτων

Φιορεντίνα – Σπαλ

Θετικότατο κρίνεται το ξεκίνημα της Φιορεντίνα μετρώντας δύο νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα από τη Νάπολι στο Σαν Πάολο οριακά με 1-0. Προσφάτως έμεινε στο 1-1 με τη Σαμπντόρια εκτός έδρας. Προηγήθηκε στο 13’ με τον Σιμεόνε. Φοβήθηκε πολύ το δεύτερο μέρος και το πλήρωσε. Ο Πιόλι παίζει με 4-1-4-1, αλλά έχει αρκετά επιθετικά χαφ όπως ο Κιέσα, ο Φερνάντες και ο Πιάτσα πίσω από τον «φονιά» Σιμεόνε. Τρία διαδοχικά under. Στο αντίστοιχο περσινό ματς κόλλησε στο 0-0 με την Σπαλ. Οι φιλοξενούμενοι ζουν μεγάλες στιγμές. Πήραν πέρσι την κρυάδα του Καμπιονάτο και φέτος δείχνουν πανέτοιμοι για υπερβάσεις. Τρεις νίκες στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές. Πιο πρόσφατη αυτή επί της Αταλάντα με 2-0. Ακρως ουσιαστικοί. Τα δύο γκολ ο παικταράς Πετάνια. Πάντα παρατάσσονται με πρώτο μέλημα το μηδέν στα μετόπισθεν. Αυτός αποτυπώνεται περίτρανα στα τέσσερα under και no goal που έχουν ως τώρα σε ισάριθμα ματς. Μάλιστα τα τρία είχαν σύνολο τερμάτων «0-1», όπως και αυτό του Κυπέλλου με την Σπέτσια (1-0). Καθαρό 5-3-2 και σύνολο που φέτος δείχνει πως θα βγάλει το λάδι σε όλους. Οι Πετάνια και Αντενούτσι στην επίθεση. Ολο το παιχνίδι περνάει από τα πόδια του Σκιαταρέλα. Ένα είναι το σίγουρο. Η Σπαλ θα βγάλει το λάδι της Φιορεντίνα. Παρακινδυνευμένος ο άσος. Ξεκάθαρο το under με το στυλ παιχνιδιού της ομάδας του Σεμπλιτσι. Under.

Σαμπντόρια – Ιντερ

Κάτι δείχνει να αλλάζει προς το καλύτερο στη Σαμπντόρια. Μονταρισμένη και άκρως επιθετική ως τώρα στο Καμπιονάτο. Μπορεί να έχασε στην πρεμιέρα από την Ουντινέζε, αλλά ακολούθησαν το εντυπωσιακό 3-0 επί της Νάπολι, το εκτός 5-0 επί της Φροζινόνε και το πρόσφατο 1-1 με τη Φιορεντίνα. Νωθρή στο πρώτο μέρος, εξαιρετική στο δεύτερο ισοφαρίζοντας με τον Καρπάρι και πιέζοντας στο φινάλε για την ολική ανατροπή. Ο κόουτς Τζαμπάολο έχει βρει το κουμπί των παικτών του με το 4-3-1-2 και τον Καπράρι πίσω από τους Κουαριαρέλα και Ντεφρέλ στην επίθεση. Η Ιντερ νόμιζε ότι θα κερδίσει με σβηστές μηχανές την Πάρμα και την πάτησε. Εντός έδρας ήττα με 1-0, δεύτερη στη σεζόν και είναι ξεκάθαρο πλέον πως το Τσάμπιονς Λιγκ αποπροσανατολίζει τους παίκτες. Στην πρεμιέρα των ομίλων της διασυλλογικής διοργάνωσης και στη μεγάλη επιστροφή των «νερατζούρι» στα σαλόνια η ομάδα του Σπαλέτι είχε τρομερό άγχος κόντρα στην Τότεναμ, αλλά επιβλήθηκε σε ένα κατάμεστο Μεάτσα με 2-1. Βρέθηκε πίσω στο 53’, αλλά δεν το έβαλε κάτω ισοφαρζίοντας με τον Ικάρντιο στο 85’ και γράφοντας το 2-1 στις καθυστερήσεις με κεφαλιά του Βεσίνο. Ο Ιταλός τεχνικός δεν αλλάζει το 4-2-3-1 με τον Ικάρντι σε ελεύθερο ρόλο στην επίθεση και τους Πέρισιτς, Νάινγκολαν, Πολιτάνο από πίσω. Δεν αποκλείεται να προβεί σε 2-3 αλλαγές φρεσκαρίσματος. Ομάδα που διαθέτει πολλές λύσεις επιθετικά η Σαμπντόρια και στη Γένοβα «δαγκώνει». Η Ιντερ κουβαλάει την τεράστια κόπωση, σωματική και ψυχολογική, από το ματς με την Τότεναμ και στο Λουίτζι Φεράρις θα δεινοπαθήσει. Εχει λογική η κόντρα. Θα πάω στο 1Χ, που προσφέρεται σε αποδόσεις άνω του διπλασιασμού.

Σε ενδιαφέρει