Προκριματικά Μουντομπάσκετ: Με το ένα πόδι εκτός η Σλοβενία

Αυλαία πέφτει σήμερα για τα «παράθυρα» του Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο των προκριματικών του Μουντομπάσκετ.
Προκριματικά Μουντομπάσκετ: Με το ένα πόδι εκτός η Σλοβενία

Δεύτερη αγωνιστική για τη δεύτερη φάση των προκριματικών του Μουντομπάσκετ 2019 που θα διεξαχθεί στην Κίνα.

Με τις σημερινές αναμετρήσεις ολοκληρώνεται η διαδικασία των «παραθύρων» για τον Σεπτέμβριο.

Ανάλυση

Ισπανία – Λετονία

Για τον 9ο όμιλο, η Ισπανία φιλοξενεί τη Λετονία στη Μαδρίτη, μετά την πρώτη της ήττα στη διαδικασία των προκριματικών, με θύτη της την Ουκρανία. Μετρούσε 6 – 0 μέχρι εκείνο το ματς, οπότε παρουσιάστηκε υπέρ το δέον χαλαρή η Ισπανία και ηττήθηκε με 76 – 65. Από την άλλη πλευρά, η Λετονία πιστοποίησε για ακόμα μία φορά ότι είναι μια ομάδα με τρομερό ταλέντο και με κορυφαίους τους δύο άσους του Ολυμπιακού, Τίμα και Στρέλνιεκς επιβλήθηκε της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Σλοβενία, με 85 – 74 και έφτασε στο 5 – 2.

Από τη στιγμή που η Ισπανία παίζει με τα δεύτερα και δεν κινδυνεύει κιόλας, πάμε με το διπλό με το +10,5 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Ποιοι θα καταφέρουν να κάνουν ακόμα ένα βήμα για την παρουσία τους στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου;  

Σλοβενία – Τουρκία

Δεν κατεβαίνουν στα προκριματικά οι Ντράγκιτς και Ντόντσιτς, με αποτέλεσμα η Σλοβενία να είναι άλλη ομάδα και να βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου. Νέα ήττα αυτή από τη Λετονία με 85 – 74 και έτσι έπεσε στο 2 – και τώρα τρέχει, αλλά είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα φτάσει κιόλας. Από την άλλη πλευρά η Τουρκία διαθέτει τα περισσότερα μεγάλα της «αστέρια» (Οσμάν, Ιλιασόβα, Κορκμάζ) και κάπως έτσι δεν είχε ιδιαίτερα θέματα να επικρατήσει με 10 πόντους (79 – 69) του Μαυροβουνίου.

Το ματς γίνεται στη Λιουμπλιάνα και για αυτό το λόγο θα δώσουμε μια ακόμα ευκαιρία στους πρωταθλητές Ευρώπης να παρουσιαστούν τουλάχιστον ανταγωνιστικοί. Άσος με +5,5.

Ουγγαρία – Ιταλία

Παραμένει πολύ γερά μέσα στο παιχνίδι η Ουγγαρία, καθώς βρίσκεται στο 4 – 3 μετά την πολύ σημαντική νίκη της επί της Ολλανδίας με 59 – 73. Παρά το γεγονός ότι είχε απουσίες επιβλήθηκε και έχει κάθε δικαίωμα να ελπίζει. Από την άλλη πλευρά, οι Ιταλοί πάντα με όπλο την επίθεσή τους επικράτησαν της Πολωνίας με σκορ 101 – 82. Είναι χαρακτηριστικό ότι σημείωσαν έξω από τα 6,75 18/28 τρίποντα, οπότε δεν υπήρχε οποιοδήποτε περιθώριο αμφισβήτησης. Οι παίκτες του Ρομέο Σακέτι έχουν πλέον 5 – 2 και δεν γίνεται να χάσουν την πρόκριση, αλλά ακόμα δεν την έχουν εξασφαλίσει.

Εφικτό το line των 146,5 πόντων.

Σε ενδιαφέρει