Κύπρος: Πρεμιέρα για Απόλλωνα και ΑΕΚ Λάρνακας

Επανέναρξη στο κυπριακό πρωτάθλημα μετά τη διακοπή για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων.
apollon

Τρίτη αγωνιστική για το πρωτάθλημα στην Κύπρο, αλλά για τους… Ευρωπαίους, σήμερα είναι η πρεμιέρα.

Απόλλωνας Λεμεσού και ΑΕΚ Λάρνακας, πριν από τις μάχες τους για το Γιουρόπα Λιγκ, ρίχνοντας για πρώτη φορά φέτος στη μάχη, ψάχνοντας φυσικά ξεκίνημα με το… δεξί.

Ανάλυση

Δόξα Κατωκοπιάς – Αλκή

Νέα ήττα για τη Δόξα Κατωκοπιάς, καθώς έχασε με σκορ 2 – 0 από τη ΑΕ Λεμεσού εκτός έδρας. Προβληματική αγωνιστική εικόνα σε όλες τις γραμμές και ειδικά επιθετικά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει τον παραμικρό κίνδυνο. Μάλιστα, στις δύο πρώτες αγωνιστικές δεν έχει ακόμα πανηγυρίσει κάποιο τέρμα. Παρ’ όλα αυτά, αναμένονται πολλά περισσότερα από τον Σαντίκ, που μετά τη διακοπή αναμένεται πιο έτοιμος, ενώ υπολογίζεται ο Βραζιλιάνος επιθετικός, Λουίς Κάρλος.

Ανάλογη κατάσταση και για την Αλκή, καθώς μετά την ήττα από την Ομόνοια με 1 – 0, ηττήθηκε και από τον Ερμή με σκορ 2 – 0. Κοινός παρανομαστής το μηδέν στην επίθεση. Ο προπονητής της ομάδας ζήτησε πίστωση χρόνου δείχνοντας εμπιστοσύνη στη δουλειά που γίνεται. Υπολογίζεται ο μέσος Μπελαμεϊρί.

Δύο ομάδες που δεν έδειξαν το παραμικρό σε ό,τι αφορά την επίθεσή τους. Το Under περιέργως σε τιμές αουτσάιντερ.

Θα καταφέρουν ο Απόλλωνας Λεμεσού με την ΑΕΚ Λάρνακας να αρχίσουν τις υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα με νίκη;  

Απόλλων Λεμεσού – Πάφος

Εξαιρετικός για ακόμα ένα καλοκαίρι ο Απόλλωνας Λεμεσού, καθώς κατάφερε να αποκλείσει τη Βασιλεία στα πλέι – οφ του Γιουρόπα Λιγκ και έτσι είναι και πάλι στους ομίλους. Την Πέμπτη έχει αναμέτρηση με τη Λάτσιο στο «Ολίμπικο» για την 1η αγωνιστική. Ακόμα δεν έχει αγωνιστεί για το πρωτάθλημα, ως διευκόλυνση για ματς του Γιουρόπα και σήμερα κάνει πρεμιέρα με αντίπαλο την Πάφο. Λίγες αλλαγές θα κάνει ο προπονητής της ομάδας, Σωφρόνης Αυγουστή.

Ισόπαλη 1 – 1 ήρθε με την Ανόρθωση η Πάφος και έδειξε ότι υπάρχει προοπτική στην ομάδα, λόγω και των πάρα πολλών μεταγραφών που πραγματοποιήθηκαν. Πήρε δανεικό από τον σημερινό της αντίπαλο, τον Απόλλωνα Λεμεσού, τον Ζάντερ Σαντάνα που είναι ο τρίτος που κάνει το ίδιο δρομολόγιο με τη μορφή δανεισμού, μετά τους Καρώ και Πολίτσι. Δεν υπάρχει περιορισμός στο να παίξουν.

Πρεμιέρα για τον Απόλλωνα, αλλά η Πάφος είναι αξιόλογο σύνολο και μπορεί να του βάλει δύσκολα εν όψει και του ματς κόντρα στη Λάτσιο. Επιλογή μας το 2 – 3 γκολ.

Νέα Σαλαμίνα – ΑΕΚ Λάρνακας

Εντυπωσιακή νίκη με σκορ… πόλο για τη Νέα Σαλαμίνα στην έδρα του Παραλιμνίου, επικρατώντας με 5 – 3. Έκανε μεταγραφές κατά τη διάρκεια της διακοπής του πρωταθλήματος. Έχει δείξει και επιθετικές αρετές, αλλά και αμυντικά προβλήματα, δείχνοντας ότι είναι ακόμα νωρίς να κριθεί σε ό,τι αφορά το τελικό αγωνιστικό αποτέλεσμα.

Επιστροφή στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ για την ΑΕΚ Λάρνακας. Επικράτησε 3 – 0 της Τρέντσιν στην Κύπρο και σε συνδυασμό με το 1 – 1 του πρώτου ματς, πήρε την πρόκριση για τους ομίλους, έχοντας μεγάλο όπλο την άμυνα, αφού σε 5 από τα 6 ματς των προκριματικών δεν δέχθηκε γκολ. Την Πέμπτη κάνει πρεμιέρα εντός έδρας με τη Ζυρίχη. Προς το παρόν κάνει πρεμιέρα για το πρωτάθλημα κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα που πάντα της βάζει δύσκολα.

Ρίσκο με το Under με βάση τα όσα έχει δείξει η ΑΕΚ Λάρνακας στα ευρωπαϊκά ματς.

Σε ενδιαφέρει