Nations League A: Χωρίς Ρονάλντο οι Πορτογάλοι

Δεύτερη αγωνιστική στον τρίτο όμιλο του πρώτου γκρουπ δυναμικότητας στο Nations League ανάμεσα σε Πορτογαλία και Ιταλία.
Nations League A: Χωρίς Ρονάλντο οι Πορτογάλοι

Στο κατάμεστο Ντα Λουζ της Λισαβόνας η Πορτογαλία υποδέχεται την Ιταλία με στόχο την πρωτιά του ομίλου, αλλά χωρίς Ρονάλντο.

Τα προγνωστικά μου

Πορτογαλία – Ιταλία: Goal/Goal (2.05)

Ανάλυση

Η Πορτογαλία είχε ρεπό στην πρεμιέρα, αφού ο όμιλός της αποτελείται από τρεις ομάδες. Πάντως δεν έκατσε με σταυρωμένα τα χέρια. Επαιξε φιλικό με την Κροατία και έμεινε στο 1-1. Υπάρχει τρομερή διάθεση για τη σημερινή αναμέτρηση και ήδη έχουν κάνει φτερά πάνω από 45.000 εισιτήρια. Η αποστολή έχει 4-5 διαφορές με αυτή του Μουντιάλ. Μεγαλύτερη η απουσία του ηγέτη Ρονάλντο, ο οποίος ζήτησε να μείνει στην Ιταλία και να προπονηθεί ατομικά ώστε να βρει τους ρυθμούς τους. Κακά τα ψέματα ο CR7 ακόμα δεν έχει βρει γκολ με τη φανέλα της Γιούβε και η πίεση από κόσμο και ΜΜΕ είναι μεγάλη προς το πρόσωπό του. Νέα πρόσωπα οι Ολιβέιρα, Μέντες, Τζέντσον και Ράμος. Καθαρό 4-3-3 από τον Σάντος με Μπρούμα, και τους δύο Σίλβα στην επίθεση.

 

Η Ιταλία υποδέχτηκε την Πολωνία στην πρεμιέρα του Nations League και πρέπει να λέει κι ευχαριστώ που τσίμπησε το 1-1. Δεν ήταν καλή στο πρώτο ημίχρονο, βρέθηκε πίσω στο σκορ και εν συνεχεία έγιναν από τον Μαντσίνι κάποιες αλλαγές και έσωσε τον βαθμό με πέναλτι του Ζορζίνιο στο 58’. Παραμένει σε μεταβατικό στάδιο με αρκετά νέα πρόσωπα και ψάχνει ένα σταθερό αγωνιστικό προφίλ. Ουσιαστικά ψάχνει την χαμένη αγωνιστική της ταυτότητα. Ζήτησε υπομονή ο ομοσπονδιακός τεχνικός, ενώ παραδέχτηκε πως ακόμα οι παίκτες του είναι μουδιασμένοι. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν τα πέντε διαδοχικά goal/goal. Με 4-3-3 θα παραταχθούν κι απόψε έχοντας μπροστά τους Μπεράρντι, Κιέζα και Ιμόμπιλε. Ευέλικτο σχήμα, με ταχύτητα στην κόντρα.

Πιθανές ενδεκάδες

Πορτογαλία (4-3-3)

Πατρίσιο

Κανσέλο

Ντίας

Πέπε

Ρουί

Καρβάλιο

Πίτσι

Νέβες

Μπούμα

Μπ. Σίλβα

Α. Σίλβα

Ιταλία (4-3-3)

Ντοναρούμα

Τζαπακόστα

Κιελίνι

Μπονούτσι

Κρισίτο

Γκαλαρντίνι

Μποναβεντούρα

Ζορζίνιο

Μπεράρντι

Ιμόμπιλε

Κιέζα

Εκτίμηση

Πολύ ισορροπημένη αναμέτρηση μεταξύ δύο ομάδων που απόψε θα στηριχτούν σε μια πιο ανανεωμένη έκδοσή τους. Οι δύο προπονητές επιλέγουν το 4-3-3 και αυτό οδηγεί στο goal/goal. Εξάλλου οι Ιταλοί το φέρνουν για πλάκα το τελευταίο διάστημα. Αν έπαιζε και ο Ρονάλντο στους γηπεδούχους θα το είχα ακόμα πιο σίγουρο. Καλή εναλλακτική και το «Χ» του ημιχρόνου.

Σε ενδιαφέρει