Nations League Β: Θέλουν εκδίκηση οι Ουαλοί

Σέντρα στο περίφημο Nations League με το 1ο και το 4ο γκρουπ της 2ης κατηγορίας να ανοίγουν την αυλαία.
Nations League Β: Θέλουν εκδίκηση οι Ουαλοί

Δύο αναμετρήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 2ης κατηγορίας του Nations League.

Σε μια περίοδο που και οι ίδιες ομάδες προσπαθούν να καταλάβουν τι είναι το Nations League, η Τσεχία υποδέχεται την Ουκρανία του Άντρεϊ Σεφτσένκο, με τις δύο ομάδες να θέλουν να χτίσουν τις βάσεις για να επιστρέψουν στις μεγάλες διοργανώσεις, αφού δεν κατάφεραν προκριθούν στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Για την 1η αγωνιστική του 1ου γκρουπ, η Ουαλία του Γκάρεθ Μπέιλ και του Ράιαν Γκιγκς στον πάγκο, θέλει να επιστρέψει στα στάνταρ του Euro 2016 και δοκιμάζεται κόντρα στην Ιρλανδία.

Ανάλυση

Τσεχία – Ουκρανία

Τα περασμένα μεγαλεία της Τσεχίας, με τη φοβερή και τρομερή γενιά των Τσεχ, Νέντβεντ, Πομπόρσκι, Ροσίτσκι, Κόλερ, Ουιφαλούσι, Μπάρος ή ακόμα και η μεταγενέστερη που κατάφερε το 2012 να βρεθεί στα προημιτελικά του Euro περισσότερο φαίνεται να βαραίνει την τωρινή φουρνιά, παρά να της δίνει κάποια ώθηση. Η ποιότητα έχει πέσει σε πολύ μεγάλο βαθμό και μόνο οι πολύ καλοί γνώστες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου γνωρίζουν λίγους από τους παίκτες του ρόστερ του εκλέκτορα, Κάρελ Γιάρολιμ. Στον όμιλο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου τερμάτισε 3η πίσω από την άπιαστη Γερμανία και στο – 4 από τη Β. Ιρλανδία, αφήνοντας πίσω της τη Νορβηγία και το Αζερμπαϊτζάν. Από τον Νοέμβριο του 2017 δίνει φιλικά, έχοντας καταγράψει καλές νίκες κόντρα σε μουντιαλικές ομάδες (Ισλανδία, Νιγηρία), αλλά είχε και ήττες από Αυστραλία (4 – 0) και Ουρουγουάη (2 – 0), που ήταν και οι μοναδικές της. Αρκετά νεανικό σύνολο με τον δεξιό μπακ της Βέρντερ, Γκέμπρε Σελασιέ να είναι πιο έμπειρος με 47 συμμετοχές.

Παίξε… μπάλα στο Nations League με σούπερ αποδόσεις 

Σε μια ανάλογη κατάσταση με την Τσεχία είναι και η Ουκρανία. Το προσπάθησε μέχρι τέλους να βρεθεί στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και λίγο έλειψε να αφήσει εκτός διοργάνωσης την Κροατία, αλλά την τελευταία αγωνιστική στον «τελικό» των δύο ομάδων στο «Ολιμπίσκι» ηττήθηκε καθαρά από τη μετέπειτα φιναλίστ, χάρη στα δύο γκολ του Κράμαριτς στο 62’ και 70’. Τερμάτισε 3η στο – 3 από τους Κροάτες. Προπονητής από τον Νοέμβριο του 2016 είναι ο ζωντανός θρύλος του ουκρανικού ποδοσφαίρου, Άντρεϊ Σεφτσένκο, που φαίνεται ότι το έχει και στους πάγκους. Πέντε φιλικές αναμετρήσεις μετά τα προκριματικά έχοντας 3 νίκες (Σλοβακία εντός με 2 – 1, Ιαπωνία σε ουδέτερο 2 – 1 και Αλβανία επίσης σε ουδέτερο με 4 – 1) και 2 ισοπαλίες (1 – 1 με Σαουδική Αραβία, 0 – 0 με Μαρόκο). Από αυτά τα φιλικά φάνηκε ότι και σκοράρει με σχετική ευκολία, αλλά δέχεται και με ευκολία, αφού για να νικήσει έπρεπε να σκοράρει τουλάχιστον δύο φορές.

Εκτίμηση

Ο τρόπος που παίζει η Ουκρανία προδιαθέτει μια αναμέτρηση που θα έχει γκολ, με τις δύο ομάδες να έχουν τις ευκαιρίες τους. Επιλέγουμε να σκοράρουν και οι δύο ομάδες σε τιμές αουτσάιντερ. Από κοντά βέβαια και το Χ, αφού οι δύο ομάδες φαντάζουν ισοδύναμες. Ανάλογα με τις αποδόσεις που επιθυμεί ο καθένας.

Ουαλία – Ουκρανία

Φαινόταν να έχει αλλάξει επίπεδο με τη φοβερή και τρομερή πορεία που είχε στο Euro 2016 η Ουαλία, αλλά έκανε πολύ μεγάλο πισωγύρισμα με την παρουσία της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αφού τερμάτισε 3η πίσω από τη σημερινή της αντίπαλο Ιρλανδία (1η η Σερβία), που δεν είναι και κάποιο σπουδαίο μέγεθος. Μάλιστα, την τελευταία αγωνιστική έχασε από τους Ιρλανδούς μέσα στην έδρα της και έτσι έχασε και την ευκαιρία να πάει στα μπαράζ. Μοιραία από τον Νοέμβριο δίνει φιλικά έχοντας δύο φυσιολογικές ήττες από Γαλλία (2 – 0) και Ουρουγουάη (0 – 1), δύο ισοπαλίες με Παναμά (1 – 1) και Μεξικό (0 – 0) και μία εντυπωσιακή νίκη με 6 – 0 μέσα στην Κίνα. Προπονητής της ομάδας είναι ο Ράιαν Γκιγκς και το μεγάλο αστέρι είναι ο Γκάρεθ Μπέιλ. Σε ό,τι αφορά τον πρώτο, το κίνητρό του να πετύχει είναι τεράστιο, αφού θέλει να προπονήσει πάγκο συλλόγου και ξέρει ότι τα βλέμματα είναι στραμμένα πάνω του.

Επιστρέφει σε ένα γήπεδο η Ιρλανδία που μόνο ευχάριστες αναμνήσεις έχει από το πρόσφατο παρελθόν, αφού με ένα πολύ μεγάλο διπλό τον Οκτώβριο του 2017 κατάφερε να πάρει τη 2η θέση και να πάει στα μπαράζ για να διεκδικήσει την πρόκρισή της στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Σκόρερ τότε ήταν ο ΜακΛίν, με τους Ιρλανδούς να αποκλείονται τελικά από τους Δανούς, αλλά το «Κάρντιφ» δεν… φταίει σε αυτό. Μετά τη βαριά ήττα στο «σπίτι» της με 5 – 1 από τη Δανία, ηττήθηκε σε φιλικά από Τουρκία (1 – 0), Γαλλία (2 – 0) ενώ νίκησε τις ΗΠΑ με 2 – 1 και ένα γκολ στο 90’. Ο Μάρτιν Ο’ Νιλ παραμένει στον πάγκο της ομάδας που όμως εν όψει του αποψινού είναι σε φάση αναμονής, αφού αρκετοί ποδοσφαιριστές στο μεταίχμιο «παίζω, δεν παίζω».

Εκτίμηση

Και μόνο που υπάρχει Μπέιλ, έδρα και κίνητρο για μια μίνι – ρεβάνς, έχουμε αρκετά δεδομένα να πάμε στη νίκη των γηπεδούχων. Παράλληλα, ο Ο’ Νιλ δεν θα πάρει το ρίσκο να χρησιμοποιήσει ποδοσφαιριστή που δεν θα είναι στο 100%. Άσος.

Σε ενδιαφέρει