Μπουντεσλίγκα: Με πολλά ερωτηματικά η πρεμιέρα

Αρχίζει και η Μπουντεσλίγκα στο δεύτερο πιάτο της πρώτης αγωνιστικής, αλλά και το πιο χορταστικό μετά τη χθεσινή νίκη της Μπάγερν Μονάχου επί της Χόφενχαϊμ.
gettyimages

Έτοιμο το κυρίως πιάτο της Μπουντεσλίγκα

Μετά τη χθεσινή νίκη της Μπάγερν Μονάχου επί της Χόφενχαϊμ και τις διάφορες ομορφιές που σημειώθηκαν προκειμένου οι Βαυαροί να αρχίσουν με νίκη τη φετινή σεζόν, σήμερα προσφέρεται το κυρίως πιάτο, με το πλήρες πρόγραμμα.

Ξεχωρίζει η αναμέτρηση της Γκλάντμπαχ κόντρα στην Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Ανάλυση

Χέρτα Βερολίνου – Νυρεμβέργη

Πρόκριση για τη Χέρτα Βερολίνου στο Κύπελλο Γερμανίας επικρατώντας 2 – 1 στην έδρα της Μπραουνσβάιγκ. Σε ό,τι αφορά την εικόνα της, δεν έχουν αλλάξει πολλά σε σχέση με την περσινή σεζόν, αφού με τον Νταρντάι στον πάγκο της όλα αρχίζουν και τελειώνουν από την άμυνα. Δέχθηκε πίεση στο παιχνίδι Κυπέλλου, έχασαν ευκαιρίες οι αντίπαλοί της και ενδεχομένως αυτό να της στοιχίσει σε ανώτερες ποιοτικά ομάδες. Σημαντικές απουσίες για το σημερινό αυτές των Πέκαρικ, Ντάριντα, Σέλκε και Λέκι.

Παραδόξως πάρα πολύ δυσκολεύτηκε και η Νυρεμβέργη στο Κύπελλο, καθώς επικράτησε 2 – 1 και προκρίθηκε στην έδρα της Λινξ, με το γκολ της λύτρωσης να το πετυχαίνει στο 88’ της αναμέτρησης. Το κίνητρο των παικτών δεν ήταν ιδιαίτερο υψηλό λόγω της δυναμικότητας του αντιπάλου, έτσι τα συμπεράσματα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν και ασφαλή. Αμφίβολος για το σημερινό είναι ο δεξιός μπακ, Βαλεντίνι, ενώ εκτός είναι και οι επίσης βασικοί, Εβέρτον, Κερκ και Λίπερτ.

Τι εκπλήξεις κρύβει η πρεμιέρα της Μπουντεσλίγκα;

Εκτίμηση: Δεν μπορούν να βγουν εύκολα συμπεράσματα, καθώς πρόκειται για την πρεμιέρα. Η Νυρεμβέργη παίζει ανοιχτά σε αντίθεση με τη Χέρτα που θα ψαχτεί στις αντεπιθέσεις, παρά το γεγονός ότι παίζει εντός. Δείχνει ασφαλές το 2 – 3 γκολ αν θέλει κάποιος οπωσδήποτε να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο.

Βέρντερ Βρέμης – Ανόβερο

Κανένα πρόβλημα για τη Βέρντερ να επικρατήσει στο θεσμό του Κυπέλλου της Βορμάτια Βορμτζ, καθώς τη διέλυσε με σκορ 6 – 1, ενδεικτικό και της μεγάλης διαφοράς δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες. Η νοοτροπία της Βέρντερ δεν αλλάζει ανεξάρτητα από το ποιος κάθεται στον πάγκο και θα παίξει και φέτος επιθετικά. Στόχος της για φέτος είναι η επάνοδος έπειτα από χρόνια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, κάτι που στηρίζεται στην πολύ καλή πορεία της ομάδας στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν, που πραγματικά έδειξε πολύ καλά στοιχεία. Εκτός από το σημερινό ο Χάρνικ που είναι και η μοναδική σπουδαία απουσία.

Ούτε το Ανόβερο είχε ιδιαίτερο πρόβλημα κόντρα στην Καρλσρούη για το Κύπελλο, καθώς επιβλήθηκε με το επίσης πολύ εντυπωσιακό 6 – 0. Το σημείο – κλειδί στο ματς ήταν το γκολ στο 17’, που άνοιξε πάρα πολύ γρήγορα την άμυνα των γηπεδούχων και έπειτα ήρθε η κατηφόρα. Αναμένεται με ενδιαφέρον το αγωνιστικό στυλ του φετινού Ανόβερο, καθώς μεσοεπιθετικά όντως διαθέτει πολύ γρήγορους ποδοσφαιριστές και ενδεχομένως ο τεχνικός Μπράιτενραϊτερ να αναζητήσει το ανοιχτό γήπεδο. Ο στόχος της δεν είναι και κάποιος μεγαλεπήβολος… Αν κατακτήσει την παραμονή στην κατηγορία με άνεση θα είναι πολύ ευχαριστημένη.

Εκτίμηση: Το Ανόβερο μπορεί να εκμεταλλευτεί τα κενά που θα έχει στην άμυνα η Βέρντερ, αντίστοιχα όμως και οι γηπεδούχοι μπορούν να σκοράρουν. Goal/Goal, Over ή και τα δύο μαζι.

Φράιμπουργκ – Άιντραχτ Φρανκφούρτης

Τυχερή η Φράιμπουργκ που βρίσκεται στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Με αντίπαλο την Κότμπους δέχθηκε γκολ στο 47’, κατάφερε να ισοφαρίσει στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και τελικά πήρε την πρόκριση μέσω της διαδικασίας των πέναλτι με σκορ 5 – 3. Έδειξε να έχει θέμα όταν καλείται να κυκλοφορήσει εκείνη την μπάλα, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν αναμένεται να συμβεί και πολλές φορές στην Μπουντεσλίγκα. Εν όψει του σημερινού είναι αμφίβολη η παρουσία του προπονητή, Κρίστιαν Στράιχ, στον πάγκο καθώς υποφέρει από πόνους στην πλάτη. Βέβαια, κάτι τέτοιο δεν έχει οριστικοποιηθεί. Γενικότερα, πάντως, έχει θεματάκια με προβλήματα τραυματισμών.

Διανύει την μετα – Κόβατς περίοδο και η προσαρμογή της στην επόμενη μέρα θα ήταν εκ προοιμίου δύσκολη, κάτι που επιβεβαιώθηκε και εντός αγωνιστικού χώρου στα δύο επίσημα ματς που έχει δώσει μέχρι τώρα. Ήττα με 5 – 0 από την Μπάγερν Μονάχου με αποκαρδιωτική εμφάνιση ενώ στη συνέχεια ήρθε και σοκαριστικός αποκλεισμός από το Κύπελλο, γνωρίζοντας την ήττα από την Ουλμ, ομάδα τέταρτης κατηγορίας. Ψυχραιμία συνιστά η διοίκηση, ξέροντας ότι δεν έχει αλλάξει απλά ο προπονητής, αλλά όλη η φιλοσοφία. Μεσοβδόμαδα αποκτήθηκε ο Κόστιτς με τη μορφή δανεισμού από το Αμβούργο. Εκτός για το σημερινό ο παικταράς, Ρέμπιτς, ενώ αμφίβολοι είναι και οι Άμπραχαμ, Γκατσίνοβιτς.

Εκτίμηση: Με την τωρινή κατάσταση της Άιντραχτ ο άσος έρχεται σε πρώτο πλάνο. Βέβαια, μετρημένα, αφού ξαναλέμε ότι πρόκειται για πρεμιέρα.

Βόλφσμπουργκ – Σάλκε

Πήρε την πρόκριση με οριακή νίκη (1 – 0) η Βόλφσμπουργκ στην έδρα της Έλφερζμπεργκ στο πλαίσιο του Κυπέλλου Γερμανίας. Είχε την πρωτοβουλία της μπάλας, αλλά η κατοχή της ήταν ανούσια. Τελικά, το γκολ το βρήκε στο 76’ με μια κεφαλιά του Γκίντσεκ και κατά κάποιο τρόπο έβγαλε την υποχρέωση. Προπονητής παραμένει ο Μπρούνο Λαμπαντία που κατάφερε έστω και μέσω των μπαράζ να τη διατηρήσει στην κατηγορία. Αυτό σημαίνει ότι πολλά θα στηριχθούν στην άμυνα χωρίς να αναμένονται σπουδαία πράγματα επιθετικά, όπως φάνηκε και στο πρώτο επίσημο. Έχει αρκετές απουσίες για το σημερινό παιχνίδι.

Κανένα πρόβλημα για τη Σάλκε να επικρατήσει της Σβάινφουρτ στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Γερμανίας. Επικράτησε με 2 – 0 και έπαιξε όσο χρειάστηκε για τις απαιτήσεις της αναμέτρησης. Η φετινή Σάλκε θέλει να συνεχίσει σε αυτό που έχτισε πέρυσι και τερμάτισε με πολύ μεγάλη άνεση στη 2η θέση, επιστρέφοντας στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μικρός μέσος όρος ηλικίας, οπότε περιμένουμε μια πιο ώριμη ομάδα τη φετινή περίοδο και βελτιωμένη σε όλες τις γραμμές του γηπέδου. Εκτός ο Σταμπουλί και ο Κονοπλιάνκα.

Εκτίμηση: Άχρωμη, άοσμη και άγευστη η Βόλφσμπουργκ. Αν κάτι αξίζει από εδώ είναι το διπλό.

Γκλάντμπαχ – Λεβερκούζεν

Σκότωσε το θηρίο η Γκλάντμπαχ… Έπαιζε με τη Χάστεντ για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Γερμανίας και επικράτησε 11 – 1 και σε μια κίνηση unfair από τη στιγμή που ήθελε να ταπεινώσει την αντίπαλό της. Δεν αντέχει σε καμία κριτική το παιχνίδι. Λογικά, λοιπόν, όλο το ενδιαφέρον έχει στραφεί στο παιχνίδι της πρεμιέρας κόντρα στη Λεβερκούζεν, όπως άλλωστε ξεκαθάρισε και ο προπονητής Χέκινγκ που παραμένει στον πάγκο. Εκτός από το σημερινό ματς οι Τραορέ, Ντουκουρέ, Ελφέντι και ο ηγετικός μέσος που σκοράρει συχνά, Στιντλ.

Πολύ πιο δύσκολα προκρίθηκε από την πρώτη φάση του Κυπέλλου η Λεβερκούζεν. Αντίπαλός της ήταν η Πφόρτσχαϊμ, την οποία νίκησε μόλις με 1 – 0 και μάλιστα το γκολ η Μπάγερ το σημείωσε από το σημείο του πέναλτι στο 26’. Ανησυχητική η εικόνα της επιθετικά, δεν μπορεί να κριθεί αμυντικά, αφού η αντίπαλός της δεν ξεμύτισε από την περιοχή της. Σημαντικές απουσίες εν όψει του σημερινού, καθώς εκτός έμειναν οι Μπάουμγκαρτλινγκερ, τα δύο αδέρφια Μπέντερ, ο βασικός κίπερ Χραντέσκι, Ρέτσος και Πογιάνπαλο.

Εκτίμηση: Φαβορί δίνεται η Λεβερκούζεν κυρίως λόγω της περσινής κατάστασης στο πρωτάθλημα. Πάντως πρεμιέρα είναι και όλα μπορούν να συμβούν. Ρίσκο με τον άσο.

Σε ενδιαφέρει