Mπενφίκα – Γκιμαράες: Με το μυαλό και στη… Φενέρ

Πρεμιέρα με αισιοδοξία και για τις δύο ομάδες.
ben gui

Mε την αναμέτρηση Μπενφίκα – Γκιμαράες κάνει πρεμιέρα σήμερα η Primeira Liga στην Πορτογαλία. Με σκοπό την επιστροφή τους στην κορυφή μπαίνουν σε αυτό το πρωτάθλημα οι «αετοί» που έχασαν το περσινό στο τέλος, ενώ οι φιλοξενούμενοι αισιοδοξούν για κάτι καλύτερο από την ένατη θέση που τερμάτισαν την προηγούμενη σεζόν.

Τα προγνωστικά μου

Μπενφίκα – Γκιμαράες : 2-3 goals (2,15)

Aνάλυση

Στην τελική ευθεία έχασε το πρωτάθλημα την περσινή σεζόν η Μπενφίκα, αφού πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος βρισκόταν μπροστά και από εκεί και πέρα κατάφερε να νικήσει μόλις σε δύο ματς. Βέβαια, τι να πεις σε μια ομάδα που προερχόταν από τέσσερα συνεχόμενα πρωταθλήματα; Στον πάγκο συνεχίζει ο Ρουΐ Βιτόρια, ο οποίος αμφισβητήθηκε πολύ, παρ’ όλα αυτά τα θετικά που έχει προσφέρει στον σύλλογο υπερίσχυσαν. Παρελθόν αποτελούν ο φορ Χιμένεθ και ο μεσοεπιθετικός Ζοάο Καρβάλιο, ενώ καινούρια πρόσωπα είναι οι επιθετικοί Νικολάς Καστίγιο και Φερέιρα, οι στόπερ Λέμα και Κόντι, ο μπακ Εμπουεχί και φυσικά ο γκολκίπερ Οδυσσέας Βλαχοδήμος. Μεσοβδόμαδα, οι «αετοί» αντιμετώπισαν εντός την Φενερμπαχτσέ για το πρώτο ματς της τρίτης προκριματικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ και πήραν τη νίκη με 1-0, με το σκορ να τους αδικεί. Στα αγωνιστικά, τραυματίες είναι ο χαφ Κροβίνοβιτς και ο μπακ Εμπουεχί, ενώ τιμωρημένος είναι ο φορ Καστίγιο. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του πρώτου γκολκίπερ Βαρέλα (λογικά θα ξεκινήσει ο Βλαχοδήμος), όπως και των αμυντικών Ριμπέιρο και Λέμα. Ο Σάλβιο θα ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης, έχοντας στα άκρα τους Σέρβι και Φερέιρα.

Από τη μεριά της, η Γκιμαράες παρουσίασε ένα αρκετά ασταθές πρόσωπο την περασμένη σεζόν και έτσι δεν μπόρεσε να τερματίσει παραπάνω από την ένατη θέση της βαθμολογίας. Το πρωτάθλημα το τελείωσε με τον Ζοσέ Πεσέιρο που ανέλαβε στα μέσα της σεζόν, όμως τελικά στο τέλος προτίμησε να μετακομίσει στην Σπόρτινγκ. Αντικαταστάτης του είναι ο Λουίς Κάστρο, ο οποίος έδειξε πολύ καλά δείγματα δουλειάς στηνΤσάβες και έφερε μαζί του και τον ποιοτικό μεσοεπιθετικό Ντέιβιντσον. Άλλες προσθήκες αποτελούν ο φορ Γκέδες και ο χαφ Αντρέ Αντρέ, ο οποίος έχει ξαναπεράσει από το σύλλογο στο παρελθόν. Σημαντικότερες απώλειες είναι αυτές του μεσοεπιθετικού Ραφίνια που πήγε στην Σπόρτινγκ, του μπακ Κονάν που αποκτήθηκε από τη Ρεμς και του φορ Μάρτινς που προτίμησε να δοκιμάσει την τύχη του στην Κίνα. Στα αγωνιστικά, αμφίβολοι για σήμερα είναι οι αμυντικοί Πεδράο και Βενάσιο, ενώ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο χαφ Πέπε που είναι δανεικός από την Μπενφίκα.

Πιθανές ενδεκάδες

Mπενφίκα (4-3-3)

Βλαχοδήμος
Αλμέιντα
Ζαρντέλ
Ντίας
Γκριμάλδο
Φέισα
Πίζι
Τζέντσον
Σέρβι
Σάλβιο
Φερέιρα

Γκιμαράες (4-3-3)

Σίλβα
Ντοντό
Αφόνσο
Οσόριο
Σοάρες
Γουακάσο
Αντρέ Αντρέ
Τεσέιρα
Μπόιντ
Τζον
Γκέδες

Εκτίμηση

Δεν υπάρχει αμφιβολία ποιος είναι το φαβορί της αναμέτρησης. Και οι δύο ομάδες έχουν δείξει ήδη από την προετοιμασία ότι έχουν εύκολο το γκολ. Η Μπενφίκα θεωρώ όμως ότι θα πάει πολύ συντηρητικά το ματς, καθώς έχει και τον επαναληπτικό με τη Φενέρ στην Τουρκία. Το λογικό εύρος τερμάτων είναι μια επιλογή με αρκετές πιθανότητες επιβεβαίωσης. 2-3 goals

Σε ενδιαφέρει