Αυστρία: Οι μεγάλοι θέλουν το απόλυτο

Με τρεις αναμετρήσεις αρχίζει το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Αυστρίας.
unnamed file

Έπειτα από μια πρώτη αγωνιστική που δεν υπήρξε καμία ισοπαλία, τρεις ομάδας, Ραπίντ Βιέννης, Σάλτσμπουργκ και Στουρμ Γκρατς ψάχνουν το 2/2 στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Ανάλυση

Βάκερ Ίνσμπουργκ – Στουρμ Γκρατς

Επανήλθε στην κορυφαία κατηγορία της Αυστρίας η Βάκερ, αλλά η αποστολή ήταν εξ αρχής δύσκολη για την πρεμιέρα. Ήττα με 2 – 1 στην έδρα της Αούστρια Βιέννης, ωστόσο μένει με την παρηγοριά της καλής εμφάνισης, αφού κατάφερε μάλιστα να προηγηθεί νωρίς στο παιχνίδι και μόλις στο 19’. Μέχρι το 52’, όμως, η Αούστρια είχε φέρει τούμπα το ματς για να πάρει και τη νίκη. Όπως είναι φυσικό, ο προπονητής της ομάδας, δεν είχε ιδιαίτερα παράπονα από την προσπάθεια της ομάδας του. Αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ είχε μετά από 7 χρόνια η Στουρμ, αλλά ο Άγιαξ δεν είχε την παραμικρή όρεξη για ντέρμπι και θρίλερ και πετυχαίνοντας δύο νίκες (2 – 0, 1 – 3), πέταξε έξω τον αυστριακό σύλλογο. Στο πρωτάθλημα νίκησε πολύ δύσκολα τη Χάρτμπεργκ με 3 – 2. Κουρασμένοι οι φιλοξενούμενοι, με ενθουσιασμό οι γηπεδούχοι. Over.

Μάτερσμπουργκ – Σάλτσμπουργκ

Συγκλονιστικό ματς για τη Μάτερσμπουργκ κόντρα στην Άλταχ και τελικά τη νίκη των αποψινών γηπεδούχων με 3 – 2. Δεν έχασαν στιγμή το προβάδισμα οι παίκτες της Μάτερμπουργκ, αφού κατάφερναν να σκοράρουν πρώτοι, ενώ στάθηκαν και τυχεροί με την Άλταχ να έχει δύο δοκάρια ενώ το σκορ ήταν στο 1 – 1. Προφανώς ο βαθμός δυσκολίας κόντρα στη Σάλτσμπουργκ ανεβαίνει σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό. Οι πρωταθλητές στην πρεμιέρα δεν είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα να επικρατήσουν στην πρεμιέρα της Λίντσερ με 3 – 1 και ήδη στο 38’ είχαν διαμορφώσει το 3 – 0. Εύκολο έργο αναμένεται να έχει μεσοβδόμαδα κόντρα στη Σκεντίγια για τα προκριματικά του Champions League. Δεν έχει νόημα το χαμηλό διπλό, από τη στιγμή που η Μάτερσμπουργκ πάντα βάζει δύσκολα στη Σάλτσμπουργκ. Πιο… safe δείχνει το Goal/Goal.

Ραπίντ Βιέννης – Άλταχ

Το κυριότερο για τη Ραπίντ Βιέννης είναι να είναι σοβαρή και ήταν στην πρεμιέρα μέσα στην έδρα της Αντμίρα. Πολύ άνετη νίκη με 3 – 0 και μάλιστα από τη στιγμή που στο 23’ το ματς ήταν στο 2 – 0. Το καλό νέο προέρχονται από τα μεταγραφικά αποκτήματα τα οποία αποδίδουν άψογα και έχουν μπει κατευθείαν στο κλίμα, δημιουργώντας σε πρώτη ανάγνωση μια καλύτερη ομάδα συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια. Από την άλλη, την καθοδική της πορεία δείχνει να συνεχίζει η Άλταχ που ηττήθηκε στο σπίτι της από τη Μάτερσμπουργκ με 3 – 2. Εκτός των αγωνιστικών της ζητημάτων ήταν και άτυχη, αφού είχε και δύο δοκάρια με το σκορ στο 1 – 1. Οι αποδόσεις του 1 δεν… υφίστανται, οπότε αν κάποιος θα ήθελε να μπλέξει λογική επιλογή το Over, που το εμφάνισαν και οι δύο ομάδες στην πρεμιέρα.

Σε ενδιαφέρει