Βέλγιο: Έχει και… Πολωνία η Γάνδη

Συνεχίζεται σήμερα η 2η αγωνιστική του Βελγίου με τέσσερις αναμετρήσεις.
kaa gent opent competitie met nipte nederlaag op standard

Την πρώτη της νίκη ψάχνει η Γάνδη μετά την ήττα που υπέστη από τη Σταντάρ Λιέγης, ωστόσο εκτός από το ματς με την Μπέβερεν, έχει το μυαλό της και στο ματς της Πέμπτης κόντρα στη Γιαγκελόνια.

Ανάλυση

Έουπεν – Σαρλερουά

Όλα στραβά για την Έουπεν στο ματς κόντρα στην ανώτερη Μπριζ και μοιραία υπέστη πολύ βαριά ήττα με 5 – 2, ενώ το σκορ στο 29’ ήταν ήδη στο 3 – 0 και δεν υπήρχε φυσικά κανένα περιθώριο επιστροφής. Κάπως έτσι, λοιπόν, ο Κλοντ Μακελελέ δεν άρχισε καθόλου καλά τη φετινή σεζόν στον πάγκο της ομάδας του. Αποχώρησε ο δεξιός μπακ της ομάδας, Βαγκ, με προορισμό την Μπαρτσελόνα. Από την άλλη πλευρά, η Σαρλερουά δεν τα πήγε και καλύτερα, αφού ηττήθηκε στην έδρα της με 1 – 0 από την Αντβέρπ. Το γκολ, μάλιστα, που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε στο 16’ και εκεί έμεινε το σκορ. Εκτός των προβλημάτων που φανέρωσε στην πρεμιέρα, η Σαρλερουά έχει και πολλές απουσίες εν όψει του αποψινού ματς. Πάντως με δεδομένα τα κενά στην άμυνα των γηπεδούχων έχει ενδιαφέρον το goal/goal.

Φουλ αγωνιστική δράση στο Βέλγιο. Θα καταφέρει η Γάνδη να κάνει την πρώτη της νίκη; 

Αντβέρπ – Κορτράικ

Σούπερ αρχή για την Αντβέρπ, αφού χωρίς να εντυπωσιάζει και παίζοντας σε μεγάλο βαθμό μόνο για το αποτέλεσμα, κατάφερε να επικρατήσει εκτός έδρας της Σαρλερουά (0 – 1) και πήρε καλή ψυχολογική ντόπα εν όψει της συνέχειας. Πάντως, ο προπονητής της ομάδας, Λάζλο Μπόλονι διατηρεί χαμηλούς τόνους, αφού όπως εξήγησε είναι πολύ νωρίς ακόμα στη σεζόν. Το ακριβώς αντίθετο συνέβη με την Κορτράικ, που υπέστη βαριά ήττα μέσα στην έδρα της από την Άντερλεχτ με 4 – 1 και δεν μπόρεσε να παρουσιαστεί ανταγωνιστική. Για ανετοιμότητα έκανε λόγο ο τεχνικός της ομάδας, οπότε γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η εκτός έδρας αναμέτρηση με την Αντβέρπ είναι πάρα πολύ δύσκολη. Οι γηπεδούχοι έχουν δείξει ότι είναι καλύτεροι, ειδικά αυτή την εποχή, οπότε επιλογή ο άσος.

Γάνδη – Ζούλτε Βάρεγκεμ

Το τελικό 3 – 2 της Σταντάρ Λιέγης επί της Γάνδης την πρώτη αγωνιστική δεν λέει ακριβώς την αλήθεια, αφού η Σταντάρ θα μπορούσε να είχε κερδίσει με πιο άνετο σκορ. Για πολλά λάθη έκανε λόγο από τη δική του πλευρά ο προπονητής της Γάνδης, Βάντερχαγκε, που εκτός από το ματς με τη Ζούλτε, έχει μεσοβδόμαδα ευρωπαϊκή αναμέτρηση στην Πολωνία κόντρα στη Γιαγκελόνια, οπότε ενδεχομένως το ενδιαφέρον να στρέφεται και στα δύο ματς, όσο κι αν οι γηπεδούχοι λένε ότι δεν το έχουν στο μυαλό τους. Ποδοσφαιρική αυτοκτονία έκανε η Ζούλτε Βάρεγκεμ κόντρα στην Μπέβερεν, αφού μέχρι το 84’ ήταν μπροστά στο σκορ με 2 – 0, αλλά στο τέλος πήρε μόνο τον βαθμό (2 – 2) με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 93’. Πάντως υπάρχει ικανοποίηση για την εμφάνιση, παρά την απώλεια των δύο βαθμών. Στην κακή της μέρα, η Γάνδη σκόραρε δύο φορές στην έδρα της Σταντάρ Λιέγης, όπως και η Βάρεγκεμ πέτυχε δύο γκολ και δέχθηκε άλλα δύο. OVER.

Σε ενδιαφέρει