Γουίμπλεντον: Ανατροπή ο Ζβέρεφ, ταμείο εμείς

Πολλά σπουδαία παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα του Γουίμπλεντον, με τη φάση των «64» να ολοκληρώνεται και παράλληλα να ανοίγει αυτή των «32».
Γουίμπλεντον: Ανατροπή ο Ζβέρεφ, ταμείο εμείς

Σε πολύ δύσκολη θέση βρίσκεται ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ο οποίος χάνει 2-1 σετ από εχθές από τον Φριτζ και βρίσκεται στα όρια του αποκλεισμού.

Το ότι η αναμέτρηση θα συνεχιστεί απόψε του έκατσε κουτί. Μπορεί να ηρεμήσει, τα μελετήσει τις αδυναμίες του αντιπάλου του και να φέρει τούμπα την κατάσταση. Εξάλλου, είναι ένας από τους τενίστες που αρέσκεται να ανατρέπει τα παιχνίδια του. Αυτό έχει να κάνει με τις μεγάλες αντοχές που διαθέτει και την εξαιρετική φυσική κατάσταση. Εχθές πήρε το πρώτο σετ με 6-4 και έχασε τα επόμενα δύο στο όριο με 7-5 και 7-6. Είναι ξεκάθαρα ένας αγώνας λεπτομερειών που ένα μπρέικ φαντάζει αρκετό για να χαρίσει σετ. Το 2016 είχε αντιμετωπίσει στην Ουάσινγκτον τον Αμερικανό αντίπαλό του επικρατώντας με 2-0 σετ. Στο Ρολάν Γκαρός αποκλείστηκε στα προημιτελικά από τον Τίεμ με 3-0 αντιμετωπίζοντας πρόβλημα τραυματισμού. Δείχνει να το έχει ξεπεράσει και μπορεί να κάνει απόψε την ανατροπή κσι να φτάσει στην πρόκριση.

Θα φτάσει ο Ζβέρεφ στην ανατροπή; Πόσο μακριά θα πάει ο Τσιτσιπάς στο φετινό Γουίμπλεντον;

Το δικό μας παιδί, ο φοβερός Τσιτσιπάς πανηγύρισε εχθές έξαλλα την σπουδαία πρόκριση επί του Ντόναλντσον με 3-2, σε ένα ματς που ξεκίνησε προχθές και ολοκληρώθηκε εχθές. Πολύωρο, εξαντλητικό, αλλά τέλος καλό όλα καλά για τον πιτσιρικά που συνεχίζει να ανεβαίνει θέσεις στην Παγκόσμια κατάταξης φτάνοντας στο Νο 35. Απόψε συγκρούεται με τον φιλόδοξο Φαμπιάνο, ο οποίος είναι ξεκάθαρα ένας παίκτης μέρας, που βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα. Δεν είναι τυχαίο ότι στον προηγούμενο γύρο σκόρπισε τον Βαβρίνκα με 3-0 σετ, έστω κι αν ο Ελβετός δεν είναι στην καλύτερή του φάση τον τελευταίο χρόνο. Μία φορά έχουν συγκρουστεί ο Ελληνας με τον Ιταλία και ο Τσιτσιπάς επικράτησε με 2-1 σετ, αλλά σε χωμάτινη επιφάνεια. Πρώτη τους σύγκρουση στο γρασίδι. Περιμένω γεμάτο ματς, που θα τραβήξει αρκετά. Οι αποδόσεις αδικούν τον Φαμπιάνο κατά την ταπεινή μου γνώμη. Δεν είναι ο Τσιτσιπάς ακόμα σε επίπεδο τόσο έντονου φαβοριτισμού σε αγώνα Γκραν Σλαμ. Θα στηρίξω με βαριά καρδιά τον Φαμπιάνο στο χάντικαπ των 4,5 γκέιμ. Στο κάτω-κάτω ας χάσει στο όριο να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι.

Εξαιρετική περίπτωση για χάντικαπ είναι και αυτή του Μονφίλς κόντρα στον Κουέρι όσο αφορά το χάντικαπ των 4,5 γκέιμς. Ο Γάλλος βγάζει τρομερή ενέργεια στο κορτ και τα παιχνίδια του έχουν αν μη τι άλλο φοβερό θέαμα. Το διασκεδάζει ο ίδιος, το χαίρεται και ο κόσμος. Διαθέτει καλύτερη τεχνική και πολύ περισσότερη ταχύτητα από τον Κουέιρ. Ο Αμερικανός από την άλλη «σκοτώνει» με το πανίσχυρο σερβίς του. Σίγουρα θα βρει πολλούς άσους, αλλά παράλληλα δύσκολα θα βγάλει αρκετά μπρέικ πόιντς κόντρα στον εξίσου δυνατό από θέση σερβίς Μονφίλς. Δύο φορές έχουν συναντηθεί και ο Γάλλος επικράτησε με 2-0 και 2-1 σετ. Δεν ξέρω αν θα τριτώσει το καλό για τον ίδιο, αλλά είναι ικανός να υπερασπιστεί το χάντικαπ και ακόμα κι αν ηττηθεί να το κάνει στο όριο.

Επιλογές

ΦΡΙΤΖ – ΖΒΕΡΕΦ               Νίκη Ζβέρεφ (2.10)

ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ – ΦΑΜΠΙΑΝΟ (4,5 γκέιμς)      2 (1.75)

 ΚΟΥΕΡΙ – ΜΟΝΦΙΛΣ (4,5 γκέιμς)              2 (1.60)

Σε ενδιαφέρει