Φινλανδία: Οριακές αναμετρήσεις στη μέση της βαθμολογίας

Συνέχεια στην 17η αγωνιστική της Φινλανδίας με τέσσερις αναμετρήσεις.
furuholm kallman tps inter  tw  q box     crop detail subsampling

Γκέλα έπειτα από 10 αγωνιστικές για την Ελσίνκι, που φαίνεται ότι έχει βρει για τα καλά τον μπελά της από τη Λάχτι (2 – 1) και σήμερα έχουμε κανονικά τη συνέχεια στη 17η αγωνιστική της Φινλανδίας με τέσσερις αναμετρήσεις και κοινή ώρα έναρξης.

Ανάλυση

Ίλβες – Ίντερ Τούρκου

Στις νίκες με έναν συγκλονιστικό τρόπο επέστρεψε η Ίλβες έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές, καθώς επικράτησε 3 – 2 εκτός έδρας της Σεϊναγιοέν. Στο 53’ έμεινε πίσω στο σκορ, στο 63’ το είχε γυρίσει σε 2 – 1, ισοφαρίστηκε στο 86’, αλλά στο 88’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι κατάφερε να πάρει τη νίκη, με όλα τα γκολ να σημειώνονται στο δεύτερο ημίχρονο. Την είχε ανάγκη αυτή τη νίκη, καθώς είχαν προκύψει τέσσερα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα, δύο εκ των οποίων με βαριά αποτελέσματα.

Ακόμα μία ήττα υπέστη η Ίντερ Τούρκου και αυτό το διάστημα δείχνει ότι δεν… στρίβει. Εντός έδρας ήττα από τη Χόνκα με 3 – 2. Έμεινε πίσω στο σκορ με 2 – 0, ισοφάρισε σε διάστημα πέντε λεπτών (74’, 79’), αλλά μέσα στην αφέλειά της και τη φούρια της να νικήσει, έχασε τελείως το παιχνίδι στο 89’. Τα παιχνίδια της αποκτούν τρελό ρυθμό, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς και από την τελευταία αναμέτρηση. Συν τοις άλλοις εν όψει της σημερινής αναμέτρησης έχει και πολλές απουσίες, μεταξύ των οποίων ο πρώτος σκόρερ και ο βασικός τερματοφύλακας

Πήρε τη νίκη που ήθελε η Ίλβες για να ανέβει ψυχολογικά, τη στιγμή που η Ίντερ Τούρκου δέχεται γκολ με κάθε πιθανό τρόπο. Επιλέγουμε τον 1, αφού υπάρχουν και οι απουσίες των φιλοξενούμενων.

Εξαιρετικά αμφίρροπες αναμετρήσεις και με πολλές επιλογές ειδικών  

Κέμι – Βάασα

Έτοιμη για όλα έδειξε η Κέμι Κινγκς στην τελευταία της αναμέτρηση στην έδρα της Μάριεχαμν, καθώς μόλις στο 12’ άνοιξε το σκορ και το κράτησε σε αυτά τα επίπεδα μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Ωστόσο, με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, βρισκόταν πίσω στο σκορ και ήταν πλέον πολύ δύσκολο να αντιδράσει. Γενικότερα, δεν φαίνεται ότι είναι για πολλά η Κέμι, αφού η τελευταία θέση στη βαθμολογία με μόλις 11 βαθμούς τα λέει όλα.

Πού σε πονεί και πού σε σφάζει η έξοδος της Βάασα στην έδρα της Ελσίνκι. Ήττα με κατεβασμένα χέρια και κυρίως με πολύ κακή εμφάνιση, με το 5 – 0 να μιλά από μόνο του. Σίγουρα η Ελσίνκι είναι πιο ποιοτική, αλλά τέτοια άνευ όρων παράδοση δεν μπορεί να δικαιολογηθεί εύκολα. Η άμυνά της δεν… πατά καλά, αφού δέχεται με τρομερή συνέπεια γκολ και έτσι οριακά μεν, διατηρείται κάτω από τη μέση της βαθμολογίας.

Η Κέμι δεν έχει άλλη επιλογή από το να χτυπήσει όλα τα παιχνίδια, θέλοντας να βρει βαθμούς από οπουδήποτε. Γκολ μπορεί να πετύχει σε αυτή την άμυνα, αλλά και η Βάασα σίγουρα μπορεί και εκείνη να σκοράρει. Goal/Goal.

Κουόπιο – Σεϊναγιοέν

Πώς τα κατάφερε και δεν πήρε ούτε βαθμό στην έδρα της Λάχτι, είναι πραγματικά από τα τρομερά που μπορεί να δημιουργήσει το ποδόσφαιρο. Ήταν καλύτερη του αντιπάλου της, είχε ευκαιρίες, ενώ στο 60’ στάθηκε και τυχερή, καθώς ο τερματοφύλακάς της απέκρουσε και πέναλτι. Τελικά, όμως, νικήθηκε από τη βούλα στο 93’ χάνοντας τα πάντα από το ματς. Επιστρέφει στην έδρα της εκεί που σκοράρει με τρομερή συνέπεια.

Ένα παιχνίδι που δεν… χάνεται και για τη Σεϊναγιοέν εντός έδρας κόντρα στην Ίλβες. Άνοιξε το σκορ στο 53’, στο επόμενο δεκάλεπτο δέχθηκε δύο γκολ, η ίδια ισοφάρισε στο 86’, αλλά η αντίπαλός της στο 88’ από το σημείο του πέναλτι έκανε το 3 – 2. Το καλό σύμφωνα με τον προπονητή της, Ερεμένκο, είναι η επιστροφή βασικών παικτών που δεδομένα του δίνει περισσότερες λύσεις.

Σκοράρουν πάντα οι γηπεδούχοι και τις περισσότερες φορές περισσότερο του ενός γκολ, ενώ και οι φιλοξενούμενοι έχουν επιστροφές βασικών και μπορούν να βοηθήσουν στο σκοράρισμα. Over.

Σε ενδιαφέρει