Ρωσία – Αίγυπτος: Όλα για όλα για την πρόκριση

Αναμέτρηση με την οποία ανοίγει η αύλαία της 2ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων.
Ρωσία – Αίγυπτος: Όλα για όλα για την πρόκριση

Η Ρωσία με την ψυχολογία στα ύψη μετά την εμφατική νίκη της 1ης αγωνιστικής αντιμετωπίζει την Αίγυπτο του Σαλάχ, η οποία παίζει το τελευταίο της χαρτί για την πρόκριση.

Τα προγνωστικά μου

Ρωσία – Αίγυπτος:  OVER 2.5 (2.67)

Ανάλυση

Η Ρωσία συνέτριψε τη Σ. Αραβία με 5-0 στην πρώτη αγωνιστική και με νίκη ή ισοπαλία σήμερα κόντρα στην Αίγυπτο εξασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση στην επόμενη φάση. Θα της λείψει ο καλός μέσος Τζαγκόεφ, ο οποίος τραυματίστηκε στο πρώτο ματς και θα μείνει εκτός μάχης τουλάχιστον έως την φάση των «16». Πάντως, ο παίκτης που τον αντικατέστησε (Τσερίσεφ) σημείωσε δύο τέρματα κόντρα στη Σ. Αραβία και έδειξε ότι μπορεί να καλύψει το κενό του Ρώσου μεσοεπιθετικού. Σημειωτέον ότι ο προπονητής Τσερτσέσοφ ζήτησε από τους παίκτες του να δώσουν προσοχή στο μαρκάρισμα όλων των παικτών της Αιγύπτου και όχι μόνο σε αυτό του Σαλάχ.

Θα κάνουν οι Ρώσοι το πιο αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση ή θα τους χαλάσει τα σχέδια η Αίγυπτος; 

Η Αίγυπτος σήμερα θέλει μόνο νίκη για να ελπίζει σε πρόκριση, καθώς μετά την ήττα με 1-0 από την Ουρουγουάη δεν έχει άλλα περιθώρια. Το μεγάλο αστέρι της ομάδας έβγαλε κανονικά το πρόγραμμα της προπόνησης και αναμένεται να βρίσκεται στη βασική ενδεκάδα αυτή την φορά. Αντίθετα δεν υπολογίζεται ο δεξιός οπισθοφύλακας Φατί, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Ουάρντα και Χαμέντ. Η Αίγυπτος κόντρα στην Ουρουγουάη έδειξε ότι μπορεί να αμυνθεί με επιτυχία και να αντέξει στην πίεση. Σήμερα, όμως θα πρέπει να κυνηγήσει από την αρχή το γκολ και αυτό πιθανώς να οδηγήσει σε ένα πιο «ανοιχτό» παιχνίδι.

Πιθανές ενδεκάδες

Ρωσία (4-3-2-1)

Ακινφέεφ

Φερναντέζ

Κουτέποφ

Ιγκανσέβιτς

Ζιρκόφ

Ζομπντίν

Γκαζίνσκι

Κουρζάεφ

Γκολοβίν

Τσερίσεφ

Σμόλοφ

Αίγυπτος (4-4-2)

Ελ Σενάουι

Γκαμπρ

Χεγκάζι

Ελ Μοχαμαντί

Αμπντέλ Σαφί

Τρεζεγκέ

Ελενί

Μόρσι

Ελ Σαϊντ

Σαλάχ

Μοχσέν

Εκτίμηση

Η Ρωσία αν και έπαιζε με αδύναμο αντίπαλο στο πρώτο ματς έδειξε ότι μπορεί εύκολα να βρει το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Η Αίγυπτος από την άλλη ναι μεν έχει έφεση προσφάτως στα χαμηλά σκορ (ένα γκολ μόνο στα πέντε τελευταία παιχνίδια της), ωστόσο σε αυτό το διάστημα της έλειπε ο τραυματίας Σαλάχ. Ο τελευταίος σήμερα αναμένεται να είναι βασικός με την την πνοή που θα δώσει στην επίθεση της Αιγύπτου θα την βοηθήσει να πετύχει τουλάχιστον ένα τέρμα. Εξάλλου οι Αιγύπτιοι είναι αναγκασμένοι εκ των πραγμάτων να κυνηγήσουν το γκολ σε αυτό το ματς. Γι’ αυτό θα επιλέξω το OVER 2,5 γκολ.

Σε ενδιαφέρει