Μουντιάλ 2018: Το ρόστερ της Ουρουγουάης

Mε όλα τα αστέρια της η Ουρουγουάη στοχεύει σε αυτό το Μουντιάλ να φτάσει πέρα από τη φάση των "16" που αποκλείστηκε τέσσερα χρόνια πριν στη Βραζιλία.
URUGUAY team big

Η «Σελέστε» κατάφερε να προκριθεί στην τελική φάση του Μουντιάλ της Ρωσίας, τερματίζοντας δεύτερη στον προκριματικό όμιλο της Λατινικής Αμερικής πίσω από την καταπληκτική Βραζιλία. Αυτή θα είναι η 13η εμφάνισή της στα τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου και κληρώθηκε στον πρώτο όμιλο μαζί με τη διοργανώτρια Ρωσία, την Αίγυπτο και τη Σαουδική Αραβία.  Στα φιλικά προετοιμασίας, αν και δεν ξεκίνησε καλά στα πρώτα δύο (ισοπαλία 0-0 με Πολωνία και ήττα 2-1 από Αυστρία), στα δύο τελευταία κατάφερε να πάρει δύο νίκες (2-0 την Τσεχία και 1-0 την Ουαλία) και έτσι κατέκτησε το Κύπελλο Κίνας. Φέτος, έχει στόχο να φτάσει ψηλότερα από τη φάση των “16” που αποκλείστηκε στα γήπεδα της Βραζιλίας πριν τέσσερα χρόνια και σίγουρα έχει ελπίδες αν τα… δόντια μείνουν μέσα στο στόμα (και ο νοών νοείτω…)

Τα αστέρια της Ουρουγουάης

Στο ρόστερ της «Σελέστε» υπάρχουν ποιοτικοί παίκτες σε όλες τις γραμμές. Από πού να αρχίσουμε και πού να τελειώσουμε; Σίγουρα ξεχωρίζουν oι δύο παικταράδες φορ Λουίς Σουάρες και Έντινσον Καβάνι, οι οποίοι στην καλή τους μέρα είναι ικανοί να καταστρέψουν ακόμα και τις πιο συμπαγείς άμυνες. Από εκεί και πέρα, στο κέντρο της άμυνας δεσπόζουν ο αρχηγός της ομάδας Ντιέγκο Γοδίν και ο συμπαίκτης του στην Ατλέτικο, ο πιτσιρικάς Χοσέ Μαρία Χιμένες. Στο κέντρο κάνει κουμάντο ο υψηλόσωμος μέσος της Ίντερ Ματίας Βετσίνο, ενώ κάτω από τα δοκάρια δεσπόζει ο Φερνάντο Μουσλέρα, ο οποίος μαζί με τους τρεις πρώτους συνδέουν το παρελθόν με το παρόν της Ουρουγουάης, καθώς βρίσκονταν μαζί και στο ρόστερ του Μουντιάλ του 2010!

Πιστεύεις ότι η «Σελέστε» θα ξεπεράσει τη φάση των «16» στα γήπεδα της Ρωσίας; (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

Καλύτερη πορεία σε Μουντιάλ

Όπως προείπαμε, η Ουρουγουάη θα βρεθεί για 13η φορά στην ιστορία της σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Φυσικά, οι καλύτερες της στιγμές ήταν το 1930 και το 1950, όταν και κατέκτησε το τρόπαιο. Το 1930 ήταν το πρώτο Μουντιάλ της ιστορίας του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και διεξήχθη στην Ουρουγουάη, με την οικοδέσποινα να επικρατεί με 4-2 στον τελικό επί της Αργεντινής. Η «Σελέστε» επανέλαβε τον θρίαμβο μετά από 20 χρόνια στα γήπεδα της Βραζιλίας (πρώτο Μουντιάλ μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο) και στη μοναδική διοργάνωση, όπου το τρόπαιο δεν κρίθηκε μετά από τη διαδικασία ενός μονού τελικού. Για αρχειακούς σκοπούς θεωρείται ως τελικός της διοργάνωσης ο αγώνας της Ουρουγουάης εναντίον της «Σελεσάο»που ήταν ο τελευταίος αγώνας του ομίλου με τις 4 φιναλίστ, με τους φιλοξενούμενους να επικρατούν με 2-1.

Πιθανή ενδεκάδα

Η Ουρουγουάη στη θητεία του Ταμπάρεζ μας έχει συνηθίσει να παίζει κυρίως πίσω από την μπάλα και πολύ… ξύλο, περιμένοντας να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Στη φάση των ομίλων, οι αντίπαλοί της είναι χαμηλότερης δυναμικότητας, με τον κόουτς να προσανατολίζεται σε ένα σύστημα 4-3-1-2, δίνοντας περισσότερο βάρος στο τρανζίσιον. Κάτω από τα δοκάρια αναμένεται να κάτσει στα περισσότερα ματς ο Φερνάντο Μουσλέρα (Γαλατασαράι), ο οποίος θα δώσει το παρών σε τρίτο σερί Μουντιάλ, έχοντας αποκτήσει το ειδικό βάρος για τέτοιες αποστολές. Στο κέντρο της άμυνας θα δεσπόζει το αμυντικό δίδυμο της Ατλέτικο Μαδρίτης Ντιέγκο Γοδίν και Χοσέ Μαρία Χιμένες, στο δεξί άκρο θα βρεθεί ο Γκιγέρμο Βαρέλα (Πενιαρόλ), ενώ στο αντίστοιχο αριστερό ο Γκαστόν Σίλβα (Ιντεπεντιέντε). Στο χώρο του κέντρου, ο κινητήριος μοχλός θα είναι ο Ματίας Βετσίνο (Ίντερ), έχοντας δίπλα του τους Ναχιτάν Νάντες (Μπόκα Τζ.) και Ροντρίγκο Μπεντακούρ (Γιουβέντους). Στο ρόλο του επιτελικού θα βρίσκεται ο Χιόρχιαν ντε Αρασκαέτα (Κρουζέιρο), ο οποίος θα προσπαθεί να μοιράζει τελικές πάσες στους… κίλερ Έντινσον Καβάνι (Παρί Σ.Ζ.) και Λουίς Σουάρες (Μπαρτσελόνα).

Η αποστολή για το Μουντιάλ

Τερματοφύλακες: Φερνάντο Μουσλέρα (Γαλατασαράι), Μάρτιν Σίλβα (Βάσκο ντα Γκάμα), Μάρτιν Καμπάνα (Ιντεπεντιέντε)

Αμυντικοί: Ντιέγκο Γοδίν (Ατλέτικο Μ.), Σεμπάστιαν Κόατες (Σπόρτινγκ Λ.), Χοσέ Μαρία Χιμένες (Ατλέτικο Μ.), Μαξιμιλιάνο Περέιρα (Πόρτο), Γκαστόν Σίλβα (Ιντεπεντιέντε), Μάρτιν Κάσερες (Λάτσιο), Γκιγιέρμο Βαρέλα (Πενιαρόλ)

Μέσοι: Ναχιτάν Νάντες (Μπόκα Τζ.), Λούκας Τορέιρα (Σαμπντόρια), Ματίας Βετσίνο (Ίντερ), Ροντρίγκο Μπεντακούρ (Γιουβέντους), Κάρλος Σάντσες (Μοντερρέι), Χιόρχιαν ντε Αρασκαέτα (Κρουζέιρο), Ντιέγκο Λασάλτ (Τζένοα), Κριστιάν Ροντρίγκες (Πενιαρόλ)

Επιθετικοί: Κριστιάν Στουάνι (Χιρόνα), Μάξι Γκόμεζ (Θέλτα), Έντινσον Καβάνι (Παρί Σ.Ζ.), Λουίς Σουάρες (Μπαρτσελόνα), Τζόναθαν Ουρεταβίσκαγια (Μοντερρέι)

Τα προγνωστικά μου

Σίγουρα, η Ουρουγουάη αποτελεί το νούμερο ένα φαβορί για να προκριθεί από τον όμιλο στην επόμενη φάση. Το 1,25 δεν αποτελεί καμία ευκαιρία, οπότε θα κοιτάξουμε πιο μακριά, παίρνοντας τον αποκλεισμό της «Σελέστε» στην προημιτελική φάση, επιλογή που πληρώνει με 4,50. Επίσης, «προκλητικές» είναι οι αποδόσεις για πρώτο σκόρερ τον Καβάνι ή τον Σουάρες, οι οποίοι βρίσκονται στο 25,00 ο καθένας.

Σε ενδιαφέρει